REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: 101 pytań do...
Autor Wiadomość
motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1417 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-03-24, 14:50   101 pytań do...

To ja może zacznę :mrgreen:
Anetka jakie masz plany na przyszłość, jak już bedziesz miec więcej czasu dla siebie, faceci pójdą do przedszkola. czy jest cos o czym szczególnie marzysz, co byś chciała zrealizować???

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1594 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-24, 15:34   

Moje plany na przyszłość a raczej marzenie to podróże . Zawsze chciałam pozwiedzać i nie chodzi mi o zagranicę . W samej Polsce jest mnóstwo miejsc które chciała bym zobaczyć . Ale poczekam z tym aż dzieci trochę podrosną żeby już pamiętali nasze wycieczki :-D

pytanie do Madzia81
złapałaś złotą rybkę jakie będą Twoje 3 życzenia :?:

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-03-24, 16:23   

1. żeby Krzysio i cała rodzinka zawsze byli zdrowi

2. żeby udało mi się bez problemów zajść w drugą ciążę i szczęśliwie powitać na świecie drugą dzidzię

3. żeby M. ułożyła się sytuacja z pracą zawodową

pytanie do Tri: co uważasz za swoją największą wadę i zaletę. Uzasadnij.

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 873 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-03-25, 17:54   

Wada: zapalczywość - czasem za łatwo wyprowadzić mnie z równowagi, jestem upierdliwa i potrafię długo trzymac urazę
Zaleta: solidność - jeśli się podejmę zrobienia czegoś, to to zrobię i to porządnie.

Pytanie do Kamyczka - tęsknisz za mieszkaniem w dużym mieście?

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1265 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-25, 18:35   

Była taki czas w moim życiu kiedy miałam wrażenie, że nie mogę się rozwijać na wsi i wtedy tęskniłam, ale obecnie wieś daje mi o wiele więcej niż mogło by mi dać miasto. To idealne miejsce dla stworzenia rodziny i wcale nie ogranicza jak mi się wydawało.

Pytanie do asia21_87
Co uważasz za swój największy sukces?

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

asia21_87 

Informacje:
Dołączyła 1393 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-03-27, 18:04   

Tak na prawde mysle że taki największy sukces jeszcze przede mną ;-) naprawde nie mam takiego szczególnego, ktory by sie wyrozniał...
Ale dotychcza jeśli moge nazwać to jakimś sukcesem to jest mój w miare szybki poród

mam nadzieje ze uda mi sie zdac szybko na prawko

Pytanie do motylka Jaką jesteś osobowością, opisz siebie w kilku zdaniach. :?:

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1417 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-10-04, 22:07   

niecierpliwa, wybuchowa, marudna :oops: , szczera do bólu, romantyczka i optymistka (choć to czasem ciężko)...
Kita co uważasz za swój największy życiowy sukces???

Kita 

Informacje:
Dołączyła 1283 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2010-10-05, 13:15   

No ja niestety nie bede tu oryginalna, bo uwazam, ze najwiekszy sukces jeszcze przede mna. Do tej pory nie mam na swoim koncie jakis spektakularnych osiagniec. Ale jesli juz musze odpowiedziec, to do tej pory takim malym-duzym sukcesem jest osiagniecie calkiem dobrej pozycji zawodowej, stanie sie niezalezna kobieta, ktora w razie czego sama sobie poradzi, rowniez zalozenie rodziny, bo dla mnie rodzina zawsze byla czyms najwspanialszym co mozna miec w zyciu... wiec moze to jednak ten najwiekszy sukces ;-) .

Beata, jak wyobrazasz sobie zycie po przyjsciu na swiat Waszego malenstwa, jak beda wygladaly Wasze obowiazki w domu, czy bedziecie razem z mezem zajmowac sie dzidziusiem, jak dlugo zamierzasz pozostac w domu z dzieckiem :?:

Beata 

Informacje:
Dołączyła 694 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-11-18, 21:44   

Będziemy razem kapać i przewijać, ja będę dyrygować :-> ubieranie i strojenie księżniczki zostawię sobie, może trochę się tym podzielę...mężuś zapowiada noszenie niuniu w nocy z łóżeczka do karmienia... od marca do września będę na wolnym, tatuś do pracy po tygodniu wróci jakoś a potem moja mama będzie opiekunką ok.5h dziennie ( od września).

Calineczko, czy dzidziuś przewrócił codzienność do góry nogami? Jak się czujesz jako młoda mama? Co sprawia najwięcej radości w opiece?

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Michałek
Wysłany: 2011-01-15, 13:36   

Michaś zdecydowanie zmienił moją codziennośc. W roli mamy z dnia na dzien czuje się pewniej jestem dumna , że mam takiego synka.
W opiece nad synkiem najbardziej sprawia mi radośc wiele rzeczy ale uwielbiam nasze rozmowy uwielbiam patrzeć jak pojawiają sie nowe umiejętności
Uwielbiam go karmić( karmienie butelką tez jest mega przyjemne)

Pytanko do kaschiry
Czy wyobrażasz sobie czasami jaki będzie Twój synek ?

kashira 

Informacje:
Dołączyła 641 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2011-01-16, 22:12   

calineczka napisał/a:
Czy wyobrażasz sobie czasami jaki będzie Twój synek ?

tak i to nawet częściej niż czasami :-) Zastanawiam się jakię będzie miał oczka, jak duży będzie, myślę, czy będzie spokojny, jakie cechy po mnie odziedziczy :-) Marzę sobie, by miał oczka i włoski jak moj mąż (czyli szare oczka i jasne wloski :-P ), chcialabym zeby byl zywym, radosnym dzieckiem :-) Tak w ogole to marzy mi sie juz tulić go w ramionach :-)

To ja zapytam Karoll:

Spodziewasz się drugiego dziecka, między rodzeństwem będzie duża roznica wieku. Jak widzisz relacje dzieci? Myślisz, ze starszy będzie zazdrosny o mlodszego? Jakiej w ogole reakcji na pojawienie sie dzidziusia spodziewasz się po synku?

Karoll 

Informacje:
Dołączyła 604 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-01-17, 08:04   

Zgadza się między synem ,a Maleństwem będzie 15 lat różnicy. Nie wydaje mi się,żeby Tomek był zazdrosny o młodsze rodzeństwo. Zawsze miał podejście do małych dzieci,które lgną do niego. Oczywiście nie mam zamiaru obarczać go dodatkowymi obowiązkami.Zresztą sam z siebie dużo mi pomaga. Trudno mi powiedzieć o relacjach jakie będą między nimi, mam tylko nadzieję,że z biegiem lat nie oddalą się od siebie.

Biedroneczko, jaki masz plan pogodzenia nauki z wychowaniem dziecka?

Biedronka160 
mama na etacie ;)

Informacje:
Dołączyła 778 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2011-01-17, 08:18   

Plan w zasadzie żaden. To w końcu nie pierwszy raz, kiedy muszę pogodzić naukę z wychowywaniem dziecka. Z Patrykiem byłam w klasie maturalnej i codziennie chodziłam do szkoły. Teraz będzie o tyle łatwiej, że rozpocznę studia magisterskie, gdzie zajęcia trwają o wiele krócej niż teraz, przedmiotów jest o wiele mniej a co za tym idzie mniej egzaminów.
Na czas mojego pobytu w szkole maluszek będzie z tatą albo z babcią :)

Charlie Będziesz mieć dzieciaczki z niewielką różnicą wieku. Jak widzisz siebie w roli matki po urodzeniu drugiego dzieciaczka i jakie widzisz plusy sytuacji w której jesteś ?

Charlie.C 
UŻYTKOWNIK ZBANOWANY

Informacje:
Dołączyła 813 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-01-17, 15:55   

Hmm... myślę, że na początku będzie truuudno, będę potrzebowała pomocy. W końcu 2 dzieci to podwójne obowiązki i odpowiedzialność. Myślę ( mam nadzieję :mrgreen: ), że szybko się w tej roli odnajdę i jak przetrwam pierwsze miesiące to potem będzie już tylko łatwiej. :-P
Plusy? No oczywiście ubranka gabrysiowe się przydadzą i nie muszę kupować nowych, tak samo zabawki, gryzaki etc. Sporym plusem ( przynajmniej według mnie) jest to, że jeżeli już teraz odchowam dwójkę dzieciaczków, to potem będę mogła się spełnić zawodowo i nie będę się musiała zastanawiać, kiedy zrezygnować z pracy na rzecz kolejnej ciąży.

Calineczko czujesz się całkowicie spełniona w roli matki?
Mogłabyś zrezygnować z pracy na rzecz dziecka?
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 1639 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Michałek
Wysłany: 2011-01-17, 20:50   

Charlie.C napisał/a:
Calineczko czujesz się całkowicie spełniona w roli matki?
na dzień dzisiejszy tak czuje , że zrobię wszystko aby mój syn był szczęśliwy ale nie czuje potrzeby bycia matka podwójną

Charlie.C napisał/a:
Mogłabyś zrezygnować z pracy na rzecz dziecka?
nie wiem nie umiem odpowiedzieć ale raczej nie chyba , że zdrowie dziecka by tego wymagało

Madzia81 jak sie czujesz jako mama dwulatka?

Odpowiedz do tematu