Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-24, 14:50 101 pytań do...
To ja może zacznę Anetka jakie masz plany na przyszłość, jak już bedziesz miec więcej czasu dla siebie, faceci pójdą do przedszkola. czy jest cos o czym szczególnie marzysz, co byś chciała zrealizować???
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1489 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-24, 15:34
Moje plany na przyszłość a raczej marzenie to podróże . Zawsze chciałam pozwiedzać i nie chodzi mi o zagranicę . W samej Polsce jest mnóstwo miejsc które chciała bym zobaczyć . Ale poczekam z tym aż dzieci trochę podrosną żeby już pamiętali nasze wycieczki
pytanie do Madzia81
złapałaś złotą rybkę jakie będą Twoje 3 życzenia
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 768 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-25, 17:54
Wada: zapalczywość - czasem za łatwo wyprowadzić mnie z równowagi, jestem upierdliwa i potrafię długo trzymac urazę
Zaleta: solidność - jeśli się podejmę zrobienia czegoś, to to zrobię i to porządnie.
Pytanie do Kamyczka - tęsknisz za mieszkaniem w dużym mieście?
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1160 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-25, 18:35
Była taki czas w moim życiu kiedy miałam wrażenie, że nie mogę się rozwijać na wsi i wtedy tęskniłam, ale obecnie wieś daje mi o wiele więcej niż mogło by mi dać miasto. To idealne miejsce dla stworzenia rodziny i wcale nie ogranicza jak mi się wydawało.
Pytanie do asia21_87
Co uważasz za swój największy sukces?
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-27, 18:04
Tak na prawde mysle że taki największy sukces jeszcze przede mną naprawde nie mam takiego szczególnego, ktory by sie wyrozniał...
Ale dotychcza jeśli moge nazwać to jakimś sukcesem to jest mój w miare szybki poród
mam nadzieje ze uda mi sie zdac szybko na prawko
Pytanie do motylka Jaką jesteś osobowością, opisz siebie w kilku zdaniach.
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-04, 21:07
niecierpliwa, wybuchowa, marudna , szczera do bólu, romantyczka i optymistka (choć to czasem ciężko)...
Kita co uważasz za swój największy życiowy sukces???
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1178 dni temu Posty: 1816 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-05, 12:15
No ja niestety nie bede tu oryginalna, bo uwazam, ze najwiekszy sukces jeszcze przede mna. Do tej pory nie mam na swoim koncie jakis spektakularnych osiagniec. Ale jesli juz musze odpowiedziec, to do tej pory takim malym-duzym sukcesem jest osiagniecie calkiem dobrej pozycji zawodowej, stanie sie niezalezna kobieta, ktora w razie czego sama sobie poradzi, rowniez zalozenie rodziny, bo dla mnie rodzina zawsze byla czyms najwspanialszym co mozna miec w zyciu... wiec moze to jednak ten najwiekszy sukces .
Beata, jak wyobrazasz sobie zycie po przyjsciu na swiat Waszego malenstwa, jak beda wygladaly Wasze obowiazki w domu, czy bedziecie razem z mezem zajmowac sie dzidziusiem, jak dlugo zamierzasz pozostac w domu z dzieckiem
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 588 dni temu Posty: 1304
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-18, 21:44
Będziemy razem kapać i przewijać, ja będę dyrygować ubieranie i strojenie księżniczki zostawię sobie, może trochę się tym podzielę...mężuś zapowiada noszenie niuniu w nocy z łóżeczka do karmienia... od marca do września będę na wolnym, tatuś do pracy po tygodniu wróci jakoś a potem moja mama będzie opiekunką ok.5h dziennie ( od września).
Calineczko, czy dzidziuś przewrócił codzienność do góry nogami? Jak się czujesz jako młoda mama? Co sprawia najwięcej radości w opiece?
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 2118
Profil: Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-15, 13:36
Michaś zdecydowanie zmienił moją codziennośc. W roli mamy z dnia na dzien czuje się pewniej jestem dumna , że mam takiego synka.
W opiece nad synkiem najbardziej sprawia mi radośc wiele rzeczy ale uwielbiam nasze rozmowy uwielbiam patrzeć jak pojawiają sie nowe umiejętności
Uwielbiam go karmić( karmienie butelką tez jest mega przyjemne)
Pytanko do kaschiry
Czy wyobrażasz sobie czasami jaki będzie Twój synek ?
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 536 dni temu Posty: 2269 Skąd: Górny Śląsk
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-16, 22:12
calineczka napisał/a:
Czy wyobrażasz sobie czasami jaki będzie Twój synek ?
tak i to nawet częściej niż czasami Zastanawiam się jakię będzie miał oczka, jak duży będzie, myślę, czy będzie spokojny, jakie cechy po mnie odziedziczy Marzę sobie, by miał oczka i włoski jak moj mąż (czyli szare oczka i jasne wloski ), chcialabym zeby byl zywym, radosnym dzieckiem Tak w ogole to marzy mi sie juz tulić go w ramionach
To ja zapytam Karoll:
Spodziewasz się drugiego dziecka, między rodzeństwem będzie duża roznica wieku. Jak widzisz relacje dzieci? Myślisz, ze starszy będzie zazdrosny o mlodszego? Jakiej w ogole reakcji na pojawienie sie dzidziusia spodziewasz się po synku?
Zgadza się między synem ,a Maleństwem będzie 15 lat różnicy. Nie wydaje mi się,żeby Tomek był zazdrosny o młodsze rodzeństwo. Zawsze miał podejście do małych dzieci,które lgną do niego. Oczywiście nie mam zamiaru obarczać go dodatkowymi obowiązkami.Zresztą sam z siebie dużo mi pomaga. Trudno mi powiedzieć o relacjach jakie będą między nimi, mam tylko nadzieję,że z biegiem lat nie oddalą się od siebie.
Biedroneczko, jaki masz plan pogodzenia nauki z wychowaniem dziecka?
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 673 dni temu Posty: 1582 Skąd: Śrem
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-17, 08:18
Plan w zasadzie żaden. To w końcu nie pierwszy raz, kiedy muszę pogodzić naukę z wychowywaniem dziecka. Z Patrykiem byłam w klasie maturalnej i codziennie chodziłam do szkoły. Teraz będzie o tyle łatwiej, że rozpocznę studia magisterskie, gdzie zajęcia trwają o wiele krócej niż teraz, przedmiotów jest o wiele mniej a co za tym idzie mniej egzaminów.
Na czas mojego pobytu w szkole maluszek będzie z tatą albo z babcią
Charlie Będziesz mieć dzieciaczki z niewielką różnicą wieku. Jak widzisz siebie w roli matki po urodzeniu drugiego dzieciaczka i jakie widzisz plusy sytuacji w której jesteś ?
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 708 dni temu Posty: 1047 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-17, 15:55
Hmm... myślę, że na początku będzie truuudno, będę potrzebowała pomocy. W końcu 2 dzieci to podwójne obowiązki i odpowiedzialność. Myślę ( mam nadzieję ), że szybko się w tej roli odnajdę i jak przetrwam pierwsze miesiące to potem będzie już tylko łatwiej.
Plusy? No oczywiście ubranka gabrysiowe się przydadzą i nie muszę kupować nowych, tak samo zabawki, gryzaki etc. Sporym plusem ( przynajmniej według mnie) jest to, że jeżeli już teraz odchowam dwójkę dzieciaczków, to potem będę mogła się spełnić zawodowo i nie będę się musiała zastanawiać, kiedy zrezygnować z pracy na rzecz kolejnej ciąży.
Calineczko czujesz się całkowicie spełniona w roli matki?
Mogłabyś zrezygnować z pracy na rzecz dziecka?
_________________ Gabriel Sebastian
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum