REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Przesunięty przez: Madzia81
2011-06-22, 22:52
Tytuł: 9 miesięcy!
Autor Wiadomość
DziQska 

Informacje:
Dołączyła 572 dni temu

Profil:
Imię: Renia
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-10-27, 13:08   9 miesięcy!

Postanowiłam podzielić się z wami moją historią, mam nadzieję że otrzymam tu jakieś wsparcie i wysłucham rad, które pomogą mi wytrwać w tych ostatnich 3 miesiącach.

Niestety ale spokojną ciążą pochwalić się nie mogę, mieszkam z teściami, którzy mają swój plan na życie dla swoich dzieci i ich żon... i właśnie w ich planie brakło miejsca dla naszego dziecka. Krótko mówiąc stwierdzili że głupia byłam że zaszłam w ciążę. Dochodziło do różnych dziwnych sytuacji ale ogólnie po wielkich bojach stanęło na tym że dla dobra swojego i dziecka odpuszczę i stanę się ich "służącą", inaczej nazwać tego nie mogę gdyż codziennie im gotuję, chodzę na zakupy, piorę i sprzątam dom (ponad 200m). W zamian otrzymuję tylko wskazówki jak będzie wyglądało moje życie i wychowywanie dziecka łącznie z tym w co je ubiorę, i jak wychowam. Jedynym plusem tego wszystkiego jest fakt że za jakieś półtora miesiąca wyprowadzimy się z mężem na swoje, no ale nie na tyle daleko abym nie czuła oddechu teściowej za sobą :/ Jeśli chodzi o męża to wspiera mnie jak może, ale niestety całe dnie pracuje więc nie jest w stanie zauważyć jak mnie traktuje jego matka... a kiedy mu mówię o jej działaniach jest mu bardzo przykro i stara się mnie pocieszyć.
Każda/y z was zapewne zapyta czemu się na to godzimy, niestety ale wyjścia innego nie mamy, miejscowość w której mieszkamy jest tak mała i ma tak słabą infrastrukturę że wynajęcie mieszkania na kilka miesięcy jest niemożliwe. No i niestety ale przy wysokim kredycie mieszkaniowym każdy grosz się liczy a lepiej chyba wydać go na sprzęt do domu niż wynajęcie kawalerki.

A teraz coś o dziecku.
Dzidzia rozwija się prawidło, jutro mam wizytę kontrolną więc na pewno dowiem się kiedy mogę liczyć na następne USG. Czekam na nie bardzo gdyż będąc w 6 miesiącu ciąży nadal nie wiem jakiej płci dziecko w sobie noszę. Wiele osób twierdzi że to mały piłkarz ponieważ kopie strasznie szczególnie rano i wieczorem ale ja nie byłabym taka pewna. Zresztą jak na razie mam imię tylko dla dziewczynki ;)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1636 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-10-27, 14:24   

niewyobrazalne. ja ze swoim charakterem na pewno bym nie uslugiwala nikomu. co innego podzielic obowiazki co innego zarobic sie! w imie czego?? no ale dobra, napisalas ze za ponad miesiac sie wyprowadzacie. to nic, ze nie daleko ale w koncu osobno. i mam nadzieje, ze z tego tytulu nikt nie bedzie cie juz wykorzystywal i absolutnie nie godz sie na jakies chodzenie tam i sprzatanie, robienie zakupow ;-) odetniesz sie po wyprowadzce i to najlepsze co mozecie z mezem zrobic. Wpadaj na pogaduchy z takimi tematami :)

Powodzenia na wizycie, napisz jak wrocisz, no i czy poznalas plec ;-)
Wszystkie dzieci kopia, piklarze i pilkarki :mrgreen:

Sabina 

Informacje:
Dołączyła 607 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-10-27, 15:00   

DziQska, wytrwałości!
Podziwiam, sytuacja z całą pewnością ciężka i naprawdę nie do pozazdroszczenia :-?
Czy czasem szanowni teściowie nie próbują bruździć między Tobą i mężem? Skoro tacy "mądrzy", to pewnie potrafią nieźle namieszać i moga wiele zniszczyć :-/

W każdym razie - najważniejsze, że dziecko jest zdrowe, jak uciekniesz z tej klatki, to odżyjesz - oby stało się to jak najwcześniej!
Daj znać po wizycie :-D

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1591 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-10-27, 17:15   

DziQska, jak już pójdziecie na swoje to od razu na dzień dobry pokarz teściowej gdzie jest jej miejsce . Bo jak tego nie zrobisz to ona dalej będzie Tobą dyrygować . Trzeba zacząć żyć własnym życiem tym bardziej że za nie długo zostaniecie rodzicami .
Daj znać jak tam po wizycie no i kiedy będzie USG i dowiesz się kto mieszka w brzuszku .

DziQska 

Informacje:
Dołączyła 572 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-10-28, 10:48   

No i po wizycie, trwała może z pięć minut ale to normalne jeśli idzie się tylko po zwolnienie. Ginekolog sprawdził czy wszystko jest w porządku, wysłuchaliśmy czy serduszko bije i tyle. Poprosiłam go również o wizytę prywatną gdyż bardzo chcę wiedzieć czy nosze w sobie dziewczynkę czy chłopca-zgodził się bez namysłu. Tak więc jutro wieczorem może coś już będę wiedzieć o ile dzidzia pozwoli się zobaczyć ;)
Zostałam również zważona, wyszło mi że schudłam 2 kilo o czym już napisałam w innym temacie. Ogólnie nie przestraszyło mnie to gdyż od początku ciąży mam takie wahania, a to tyję 3 kilo, a to chudnę 2kg. Możliwe że wszystko jest winą tego że nie jem po 18.oo, zrezygnowałam z późniejszych posiłków po tym jak zauważyłam że nad ranem bolał mnie brzuch i miałam biegunkę. Ostatnio opróżniam się bardzo regularnie więc i moja przemiana materii jest ok.

Ps. Ehh te teściowe, usłyszałam wczoraj wieczorem tekst że w cenie w jakiej ja kupuje ciuszki można kupić coś ładniejszego-czyli nie podobają jej się ubranka jakie wybieram dla maleństwa ;( przykro coś takiego usłyszeć szczególnie że nie skąpię grosza dla dzidzi.

Eszka22 
Eszka 22

Informacje:
Dołączyła 656 dni temu

Profil:
Imię: Agnieszka
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-10-28, 12:03   

Teściowie naprawdę mogą wszystko zepsuć... ważne jest to że z mężem masz dobry kontakt i on idzie za tobą, a uwierz mi to jest naprawdę dużo!!Powodzenia i nie przejmuj się za bardzo głupimi tekstami już za niedługo nie będziesz już nic musiała słuchać a jak będziesz to bardzo rzadko.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1636 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-10-28, 14:44   

to niech sie wykaze kobicina i zrobi prezenty :mrgreen: jak taka hop do przodu. Tak nastepnym razem powiedz.

Powodzenia znow w takim razie ;-)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1636 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-10-28, 21:27   

nie zazdroszczę sytuacji. ale całe szczęście macie w perspektywie wyprowadzkę, tylko trzeba ją dobrze wykorzystać i od razu się odciąć od teściowej, nie pozwolić jej nadal rządzić Waszym życiem, a będzie dobrze.

a dzieciątko najważniejsze, że zdrowo rośnie, może jutro się zdradzi co tam ukrywa :)

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1416 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2010-10-28, 21:45   

DziQska, tesciowej wspolczuje,mam nadzieje ze jak juz bedziecie na swoim to tesciowa nie bedzie was nawiedzac i wtracac nosa w nie swoje zycie.

Powodzenia na jutrzejszej wizycie :) Oby dzidziulek pokazal mamie co tam chowa miedzy nozkami :)

DziQska 

Informacje:
Dołączyła 572 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-10-31, 08:40   

Jednak zrezygnowałam z wizyty u ginekologa, za trzy tygodnie będę miała ogólne badania płodu-nie ma co tak często USG robić. Mam nadzieję że jakoś wytrzymam do następnego spotkania... :)

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1636 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2011-01-26, 11:05   

DziQska, idziesz rodzic? :)
Zagladnij do nas;)

iwonaryki 
Spełniona

Informacje:
Dołączyła 633 dni temu

Profil:
Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Adaś
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-01-26, 12:49   

DziQska, Serdecznie Ci gratuluję no i widzę na Twoim suwaczku ze niebawem urodzisz swoje maleństwo :-o A co do teściów to nnie przejmuj się nimi mniej ich za przeproszeniem w ...... nie ważne czy teść ,teściowa , rodzice , babcie każdy na swój sposób potrafi człowiekowi nieźle dać się we znaki :evil: Głowa do góry ... życzę dużo zdrówka dla Ciebie i Twojego maleństwa :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi