Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1636 dni temu Posty: 4536
Profil:
Wysłany: 2011-01-26, 22:21 Alkohol
Wiem, że temat będzie mało ruchliwy, bo tu albo ciężarówki, albo mamusie karmiące albo staraczki - ale zaryzykuję
Lubicie? Co Wam najbardziej smakuje z procentów?
Przyznam, że od czasu do czasu lubię sobie wieczorkiem wypić lampeczkę czegoś smakowitego. Od jakiegoś czasu na topie jest wiśniówka domowej roboty. Wcześniej zawsze wybierałam winko od babci M. ale w tym roku nie wyszło.
Uwielbiam szampana. Wszelkiego rodzaju likiery (kawowy, amaretto, ajerkoniak). Jak M. jest w domu i mi jakiegoś fajnego drinka przyrządzi to też wypiję (na bazie białego rumu najbardziej mi smakują).
Czystej wódki nie piję wcale. Piwo to tak może raz w roku się zdarzy W knajpie przy bilardzie.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 742 dni temu Posty: 1448
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-26, 23:00
Ja bardzo lubię wina, likiery (zwłaszcza Sheridan's -mniaammm), drinki, a latem piwo, piwo, piwo nie mogę pić za dużo alkoholu z przyczyn zdrowotnych, ale od czasu do czasu sobie pozwalam (tzn. pozwalałam ).
A ja na imprezkach raczyłam się szpryclem - białe wino z wodą gazowaną, cytrynką lub limonką, z lodem i jeżeli była możliwość to z listkiem świeżej mięty.
Kto może niech spróbuje Rewelacja - szczególnie w upalne lato.
Piwo czasem, ale tylko zimne
Drinki - rzadko
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 638 dni temu Posty: 2713 Skąd: Górny Śląsk
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-27, 08:58
Ja uwielbiam winka, polwytrawne lub polslodkie, piwo smakowe (Gingers - uwielbiam) no a na imprezkach najczesciej pilam drinki (polecam Sobieski karmelowa z colą )
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-27, 09:07
u mnie króluje wino (oj marzę aby napić sie lampkę) czerwone, albo teraz byłby fajny grzaniec na taka pogode z przyprawami i pomarańczkiem, drinki od czasu do czasu, piwo- jak już to z sokiem lub redsiki, czysta wódka odpada, szampana nie lubie to samo z białym winem nie przepadam
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 920 dni temu Posty: 2195
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-27, 10:17
również nie lubię wódki, drinki też nie za bardzo
przekonałam się do szampana, lubię winko białe, piwo tylko zimne i gdy jest gorąco oraz różnego rodzaju nalewki, no cóż jestem słabym zawodnikiem jeśli chodzi o picie ;-P
odkąd zaszłam w ciąże pierwszy raz, czyli to już ponad 4 lata stuknęły zapomniałam jak działa alkohol w takiej ilości by zawirowało w głowie, bo albo w ciąży, albo karmię, albo po prostu myśli o dziecku, ze bedę potrzebna
ale na smaka i lepsze trawienie już nie moge sie doczekac kiedy przestanę karmić
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1416 dni temu Posty: 1819
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-01-27, 15:59
Biale winko ale wytrawne,slodkie wina mi nie podchodza podobnie jak wszelkie likiery. Najczesciej pije jednak piwko,wczesniej na imprezach byla wodka,ale od kiedy zaszlam w ciaze tak mnie jakos od wodki odrzuca i nawet w drinku mi nie podchodzi.
Informacje: Dołączyła 1084 dni temu Posty: 742 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-27, 16:14
kjujiczek napisał/a:
zwłaszcza Sheridan's
U mnie to od Sylwestra nr jeden wśród słodkich alkoholi przepyszny jest A tak to od czasu do czasu wypiję kilka łyków desperadosa albo wino, ale jakieś łagodne i też raczej słodkie- tutaj niezmiennie króluje Estrella. No i ostatnio eksperymentowałam z winem grzanym- tzn. sama robiłam i przyznam, że wyszło całkiem, całkiem
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 838 dni temu Posty: 2578 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-27, 18:08
piwo, ale tylko z sokiem, lub te słodkie
wino, czasami lampka, półwytrawne, bez różnicy czy białe czy czerwone
różowe lubie bardzo w lato z lodówki
wodka, ostatnio piłam 11.10.2009 i.. nie będę pisac szczegółów
drineczka ale słabiutkiego
ogólnie po ciąży zero ochoty na alkohol
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum