REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Przesunięty przez: madzia
2011-10-16, 17:58
Tytuł: Antykoncepcja podczas karmienia piersia
Autor Wiadomość
motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1414 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-01-11, 20:46   Antykoncepcja podczas karmienia piersia

Dziewuszki jako "wygłodniała" :oops: kobieta, która już po porodzie wróciła do normy, chcę zacząć barszkować z mężulkiem na całego, nie przysparzając małemu zaraz rodzeństwa ;-) podzielcie się doświadczeniami jak się zabespieczyć?? Zwłaszcza karmiąc?!?!

Ostatnio zmieniony przez madzia 2011-10-16, 17:04, w całości zmieniany 1 raz  

aga 

Informacje:
Dołączyła 1390 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-01-11, 20:54   

Motylek powiem Ci ze ja dostalam od lekarza tabletki anty... ktore nazywaja sie Azalia i sa wlasnie dla kobiet karmiacych, polecam nie sa az tak drogie, zapytaj swego lekarza.Pozdrawiam.

aQUa_MineraL 

Informacje:
Dołączyła 1260 dni temu

Profil:
Imię: KINGA
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
skolowana

Wysłany: 2009-01-11, 23:45   

Ja dostałam cerazzete ale nie polecam :-/ wzięłam tylko przez jeden cykl, podczas ich brania @ miałam 10 dni i to bardzo obfity, zaprzestałam zażywania tych tablet, bo normalnie coraz słabiej się czułam. Teraz się wybieram do gin, żeby jakiś inny specyfik mi przepisała, więc aga dzięki za podpowiedź.

:) 

Informacje:
Dołączyła 1392 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-01-12, 08:44   

Podobno wkładki domaciczne można brać na raty. Noramlnie parę stów kosztuje, ale można sobie rozłożyć. Tylko nie kazdej kobiecie odpowiada noszenie w macicy ciała obcego przez kilka lat.

aga 

Informacje:
Dołączyła 1390 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-01-12, 20:28   

Zapomnialam dodac ze podczas brania tych tabletek @ sie nie ma dopoki doputy sie karmi,ja juz przestalam karmic bo musialm przestac i juz musialm zmienic na inne. ;-)

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1389 dni temu

Profil:
Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-01-13, 15:04   

Ja stosuje prezerwatywe , pigulek brac nie zamierzam. Za dwa latka zaczniemy sie starac o nastepne i po nim juz zakladam wkladke i koniec narazie :-D

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1414 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-01-21, 21:21   

no więc byłam u ginka pogadałam z nim i sam mi zaproponował AZALIE, ponoć nowsze niz cerazzete i mniej dolegliwości...
No i rzeczywiście jak na razie mi nic nie dolega :) i spokojnie karmić mozna :)
U nas gumnki odpadają, jakoś nie dowierzamy im do końca no i tak jakos mniej komfortowo, a o wkładce nawet nie myślałam... jakoś nie podoba mi sie pomysł aby miec cos sztucznego, tam w środku :-/
no ale to moje zdanie...

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1636 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-02-15, 20:55   

my jeszcze nie możemy, ale za dwa tygodnie, jak już gin zezwoli, gumki pójdą w ruch. nie będziemy czekać długo z drugą dzidzią (myślę, że może z rok, półtora przerwy) i będziemy działać dalej, więc szkoda zaczynać faszerować się hormonami.

mloda_mama 
mamusia :)

Informacje:
Dołączyła 1327 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2009-04-08, 20:43   

ja jak urodze mam zamiar stosowac jakies tabsy, bo jak to powiedziala moja mama ze na pewno tak bedzie ze od razu drugie sobie sprawimy :roll: a ja szczerze mowiac nie mysle o tym.... a zreszta teraz z moim mezem nie baraszkuje w czasie ciazy bo: na poczatku byl to dyskomfort bo wymioty a jak mna trzasl to sie wzmagaly no i wiecznie bylam slaba, apatyczna, potem rosl mi brzuch jakos ochota opadla sama a zreszta ten bol tak sucho i w ogole... teraz to juz mam taki brzuchol ze po prostu ciezko no i jak ma bolec to nie ma mowy. ciekawe jak to bedzie po porodzie. chyba nasze zycie sexualne umarlo cos tak czuje <bezradny>

Informacje:
Dołączyła 1392 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-07-08, 18:27   

ok juz wszystko jasne :) minipigułka to tabsy zawierajace tylko jeden hormon, i je wlasnie mozna stosowac karmiąc piersią, tyle tylko ze trzeba brac je baaaaardzo regularnie bo inaczej zawiodą. Zwykłe dwuskładnikowe "mozna zapomnieć" do 12 h, a jednoskładnikowe tylko do godziny.

ryba 

Informacje:
Dołączyła 1069 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-07-08, 18:29   

tak to prawda :-D

mloda_mama 
mamusia :)

Informacje:
Dołączyła 1327 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2009-07-08, 19:53   

no ja mam te z jednym hormonem ale gin mi powiedziala ze do 12 h wlasnie moge sie spoznic z wzieciem i chyba tak tez pisalo na ulotce. o 1h nie slyszalam szczerze mowiac,.

Informacje:
Dołączyła 1392 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-07-08, 22:07   

NO faktycznie na tej ulotce tak jest napisane, ale z tego co wiem przy jednoskladnikowych ni emozna pozwalac sobie na dluzsze niz 1 h opoźnienia, no ale może ta jest nowej generacji.

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1414 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2009-07-21, 16:07   

mi też ginek mówił że do 1h spóźnienia :) oczywiście mnie zdarzyło się pare razy trochę dłużej niz 1h spóźnić i nic się nie stało :lol:
młoda mama spytaj gnka o AZALIE praktycznie to samo co Cerazette a o wiele tańsze i może lepiej bedziesz się czuła!!!

Ja już jednofazówki odstawiłam :) , pierwsza miesiączka była teraz czekam na nastepną - lekarz przepisał mi jakieś nowe tabletki z niską zawartościa hormonów(żeby organizm w razie czego szybko się oczyścił) bo za rok chcemy starać się o następna dzidzię :) a do gumek nie mam przekonania, zresztą m nie lubi :) , do plastrów też nie mam wiary, zaraz mały złapie albo coś

muśka 

Informacje:
Dołączyła 1043 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-07-22, 22:20   

ja też jestem na dwóskładnikowych - biorę femoden i bardzo dobrze go znosze:)

Odpowiedz do tematu