REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Audiobooki/ebooki - lubicie?
Autor Wiadomość
fronda 

Informacje:
Dołączyła 693 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-07-02, 11:34   Audiobooki/ebooki - lubicie?

Drogie Mamy, fascynatki dobrej literatury, czy jesteście tradycjonalistkami czy raczej otwieracie się na nowe technologie? Ja postanowiłam trochę poszerzyć horyzonty i próbuję audiobooków i e-booków, co tym sądzicie?

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1265 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-07-02, 11:39   

Ja to chyba zacofana jestem, ale nie widziałam jeszcze takich książek. Gdzie je można znaleźć? Chciałabym spróbować, bo niby lubię trzymać książkę w ręce ale dostęp do niektórych pozycji jest ograniczony. :-? Uroki małych miejscowości.

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

nie(d)oceniona 

Informacje:
Dołączyła 1320 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-07-03, 13:25   

Kamyczek, pełno w internecie tego jest ;-) ale dobrej literatury w takiej formie jeszcze nie widziałam. raczej są to lektury i podręczniki.

próbuj wygooglować. ja dopisuję po tytule e book, pdf, albo cos w tym stylu, przeważnie coś wypluwa.

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1265 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-07-03, 20:23   

nie(d)oceniona, Dzięki, ale jak mówisz że większość to lektury to na razie chyba nie czuje się zainteresowana, poczekam aż Maja podrośnie :-P

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1640 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-07-03, 21:21   

Kamyczko, a czytalas "jezyk niemowlat" ? ;-) Polecam!!
Sama stanelam w polowie, musze dotyczytac koniecznie.
Jest do znalezienia, a jak bys chciala, to ci wysle, bez szukania.
i wolnej chwili mozna po torszku podczytywac.

nie(d)oceniona 

Informacje:
Dołączyła 1320 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-07-04, 00:02   

Kamyczek, najlepszy sposób żeby sprawdzić, to wrzucić jakąś interesującą Cię książkę w wujka googla ;-) ja póki co tylko podręczników tak szukałam i ewentualnie poradników i stąd mam takie wrażenie ;-) ale a nuż coś znajdziesz ciekawszego :P

wiem, że przewodniki też w takiej formie sąw internecie, książki kucharskie ... no ale nic ambitniejszego nie spotkałam, zresztą co to za frajda czytać książkę z monitora :P

kjujiczek 
Zboczuszek:)

Informacje:
Dołączyła 746 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
napalona

Wysłany: 2010-07-04, 11:36   

Szczerze mówiąc największą frajdę mam, gdy czytam książkę w tradycyjnej formie, ten szelest papieru... :-D ale gdy nie mogę dostać w bibliotece tej, na której mi zależy, szukam ebooków. Audiobooki lubię mniej, za wolno lektorzy czytają, nieraz drażni mnie dykcja, więc sięgam po nie tylko w jęz. angielskim, w ramach podtrzymania kontaktu z tym językiem.

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1265 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-07-05, 10:10   

madzia, Chce bardzo chce podeślij proszę.

fronda 

Informacje:
Dołączyła 693 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-07-05, 13:40   

Ja mam wrażenie, że w sieci to już wszystko jest, kwestia tego, czy dobrze szukamy. Są też księgarnie internetowe, gdzie można kupić e-booki i audiobooki (np. -). Uuu to jestem zawiedziona, że audiobooki nie są lubiane przez niektórych, dla mnie niektóre to majstersztyk. :) Ja czasami lubię poczytać z ekranu, zwłaszcza w podróży kiedy nie mam możliwości wzięcia ze sobą kilku książek, albo jeśli piszę jakąś pracę.
Ostatnio zmieniony przez madzia 2010-07-05, 14:56, w całości zmieniany 1 raz  

złośnica 

Informacje:
Dołączyła 577 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Agaciorka
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-10-26, 08:57   

ja tam wolę tradycyjnie usiąść z knigą i poczytać...ślęczenie przed monitorem strasznie mnie męczy....a książkę to sobie nawet na tronie poczytam :lol:

Karoll 

Informacje:
Dołączyła 604 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-12-13, 10:18   

Ostatnio słuchałam Dracula Stoker*a. Całkiem przyjemnie, jednak wolę tradycyjne poznawanie książki.

słoneczko07 
riki tiki bara bara

Informacje:
Dołączyła 923 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-12-13, 12:32   

madzia, ja mam tą książkę, genialna,ale w wersji kartkowanej ;-)

żeby nie <offtopic> to ciężko mi czytać z kompa, bo oczy szybko wysiadają, a do słuchania to nie pasuje mi ani dykcja, ani tempo, tez w ramach szlifowania języka wolę obcojęzyczne

snowy 

Informacje:
Dołączyła 437 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-05-10, 03:05   

tutaj nie mam dostępu do polskich książek, więc sięgam po ebooki i audiobooki, w Polsce również, czasem korzystałam, ale w większości wypożyczałam książki z biblioteki... ale powiem Wam, że można się przyzwyczaić do czytania na komputerze :D , poza tym jeśli są w formie pdf mam fajny program i są tam zakładki, a w normalnych książkach w większości zakładki mi wypadały i nie wiedziałam gdzie skończyłam czytać :D

Ladyinblue 

Informacje:
Dołączyła 184 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-12-21, 14:31   

Ja jestem generalnie tradycjonalistką, ale z drugiej strony otwieram się na nowe technologie. Oczywiście, że fajnie jest usiąść sobie z książką albo dać dziecku normalną papierową książkę i poczytać. Ale są też wady - papierowe wydania zajmują miejsce, niewygodnie je czytać gdy się jest w podróży np. w autobusie i zrobi się ciemno. Ja mam iPada, kupuję więc książki i sobie i dziecku. Dla dziecka sprawdzają się one zwłaszcza, gdy jedziemy gdzieś w podróż i nie ma możliwości, żeby mu poczytać. Ogólnie naprawdę fajna sprawa te e-booki, myślę, że nie zastąpią tradycyjnej książki, ale są sytuacje, w których się sprawdzają i fajnie się ich używa.

ZuziaDD 

Informacje:
Dołączyła 125 dni temu

Profil:
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2012-01-20, 13:07   

Ja trochę podobnie :)
Na pewno ani jedna ani drugie nie zastąpią (mi) papierowej książki, ale są fajnym uzupełnieniem. Audiobooków słucham ostatnio na mp3 w drodze do pracy :)

Odpowiedz do tematu