Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 2118
Profil: Im. dziecka: Michałek
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-09, 09:12
angik1683 napisał/a:
Calineczko ale sliczne zdjecie lekarz waszej dzidzi cyknal
a wcale łatwo nie było bo najpierw robił na dopochwowym ale ja dzidzia sie w "kadrze " nie miescila już i nie mógł całej złapać dopiero jak zrobil brzuszne to widac jak widać
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 768 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-09, 14:35
Wszystko zależy od posiadanego aparatu, wielkości dzidziusia, budowy mamy - i tego, co się chce zobaczyć
U nas do 11-12 robią głównie przezpochwowe, jeśli chodzi o potwierdzenie ciąży i "podglądnięcie"czegoś, przezbrzuszne jeśli jest to jedno z tych 3 zalecanych dokładnych USG.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 818 dni temu Posty: 2269
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-10, 08:14
Przy pierwszej ciąży jak lekarz stwierdzał ciążę byłam w 6. tc i zrobił mi usg przez brzuch i tylko takie miałam robione. Natomiast w ubiegłym roku ten sam lekarz w 7 tc robił usg dopochwowe. Teraz w 11 tc dopiero robiłam i już przez brzuszek, bo pani doktor chciała zobaczyć tego maluszka, zmierzyć żeby stwierdzić wiek. Różnica raptem dwóch czy trzech lat a w moim mieście pojawił sie lepszy sprzęt
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 695 dni temu Posty: 4 Skąd: śląsk
Profil: Imię: Anna
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-17, 13:41
Ja miałam usg w 10 tyg i 6 dni, następne usg mam mieć 13.marca a już nie umiem się doczekać poznania płci mojego maluszka. Ale jeszcze zastanawiam się czy nie zrobić sobie usg 4d ale dopiero w 24 tyg.
Ale wczoraj na wizycie u gina słyszałam serce mojego smyka, 140 uderzeń.Gdzieś czytałam że chłopcy mają niższe od 110 do 130, a dziewczynki 140 i powyżej. No ale to mi żadnej pewności nie daje. Więc pozostaje mi tylko cierpliwie czekać
A ja jeszcze w 12 tyg miałam dopochwowe USG robione, tzn. najpierw pani doktor robiła przez brzuch, ale dziecko było ułożone źle do zmierzenia przezierności i coś tam jeszcze chciała zobaczyć, no wiec próbowała dopochwowo, a potem znowu przez brzuch, się jednak udało- sprzęt bardzo dobry miała więc chyba tak jak napisała Tri
Tri napisał/a:
Wszystko zależy od posiadanego aparatu, wielkości dzidziusia, budowy mamy - i tego, co się chce zobaczyć
a głównie to ostatnie
ankamaria87n napisał/a:
następne usg mam mieć 13.marca a już nie umiem się doczekać poznania płci mojego maluszka
marca? no to chyba już po jesteś, a post dzisiaj napisany... chyba, że o kwiecień jednak chodzi
Ja 16 kwietna teraz, w 22 tyg idę na USG połówkowe, ale już się nie mogę doczekać No i ciekawa jestem czy potwierdzi się, że to dziewczynka- tak pani dr stwierdziła wtedy na genetycznym, że na 70 % córeczka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum