Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 588 dni temu Posty: 1304
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-25, 13:54
nie chodziło mi że usg ma wpływ na pogorszenie, ale ogólnie o to , ze usg wykazało wszystko super, ciaża idealna ale czy potem coś się może złego dziać mimo poprawnego usg
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1178 dni temu Posty: 1816 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-25, 18:03
Beata, podstawa to pozytywne myslenie i nie ma co martwic sie na zapas, ale wiadomo, ze nikt Ci nie zagwarantuje, ze w przyszlosci nie pojawi sie cos niepokojacego, ale nie ma co o tym teraz myslec, teraz ciesz sie, ze z malenstwem wszystko w porzadku, niech dalej zdrowo rosnie i sie rozwija.
Czy po bardzo dobrym usg na koniec 3 miesiąca istnieje duże ryzyko pogorszenia się zdrowia dziecka albo mojego?
teoretycznie w każdym momencie życia istnieje ryzyko pogorszenia się zdrowia... idąc dalej codziennie teoretycznie może (odpukać!!!) coś nam się złego stać. Ale o tym nie myślimy, trzeba myślleć pozytywnie, bo gdyby złe myśli dominowały nasze życie to chyba byśmy nie wychodzili z domu.
Po prostu trzeba o siebie i dzidziusia dbać i wierzyć, że będzie dobrze.
Mimo to znam historie złego przebiegu ciąży i na początku i urodzenia martwego dziecka w 32 miesiącu, w życiu niestety nie można być niczego pewnym, ae z pewnością trzeba wierzyć, że będzie wszystko dobrze.
Głowa do góry
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 768 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-25, 20:44
Nie ma gwarancji - czasem coś złego może się stać z dnia na dzień, ale najważniejsze, że teraz wszystko jest ok, bo to znaczy, że ryzyko jest minimalne
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 736 dni temu Posty: 2452 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-27, 18:01
a po naszym wczorajszym usg przypadającym na 32tc:
Niunia jest już sporą dziewczynką, ma pućki na policzkach, dla mnie najpiękniejszy nosek na swiecie włoski już ma tak myślałam, że urodzi się mała czarnulka
badanie usg 3D/4D pokazało nam naszą księżniczkę, która skutecznie zasłaniała buzię rączka i tak słodko układała usteczka, raz w uśmiech raz w grymasek,jest cudowna
wszystko jest w najlepszym porządku, maluch waży 2089 g, więc jest juz spora wg usg 33tc +2 termin porodu na 12.10, więc to 2 tygodnie wcześniej niż z według OM
mamy 15 minutową płytę z badania usg i jestem juz zakochana na maxa w mojej małej ksieżniczce
Niunia jest już sporą dziewczynką, ma pućki na policzkach, dla mnie najpiękniejszy nosek na swiecie włoski już ma tak myślałam, że urodzi się mała czarnulka
badanie usg 3D/4D pokazało nam naszą księżniczkę, która skutecznie zasłaniała buzię rączka i tak słodko układała usteczka, raz w uśmiech raz w grymasek,jest cudowna
suuuper, cieszę się, że jesteś zadowolona z badania, cudowne to musi być pooglądać sobie dzieciątko jeszcze w brzusiu
malami napisał/a:
mamy 15 minutową płytę z badania usg i jestem juz zakochana na maxa w mojej małej ksieżniczce
wrzuciłabyś filmik na youtube albo wrzutę, tobyśmy też mogły podziwiać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum