Jeszcze jakis czas temu, w ogole nic nie "widzialam" na takich zdjeciach.
Teraz juz jest lepiej =)
Glowke widac jak na dloni : )
I pomyslec, ze takie malenstwo ma tylko kilka cm:)) a juz sie tam ksztaltuje
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1416 dni temu Posty: 1819
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2008-11-30, 17:38
Ja swoje pierwsze USG mialam robione prywatnie i bylo robione bardzo wczesnie i bylo widac jedynie pecherzyk plodowy.
Jak juz ktos pisal tutaj USG robione jest tylko 2 razy przez cala ciaze i planowo pierwsze mialabym 8 grudnia,ale ze w tym czasie bede juz w Polsce to pojde tam do swojego ginekologa i mam nadzieje,ze uslysze ze moja dzidzunia jest zdrowa i rozwija sie prawidlowo
Juz sie nie moge doczekac
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 1327 dni temu Posty: 427
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2009-02-25, 09:00
ja dzisiaj ide z mezem na usg oczekuje ze pokaza mi nasze malenstwo na ekranie i jesli bedzie widac powiedza jaka to plec jak dostane zdjatko to od razu tutaj wrzuce. nie mozemy sie juz doczekac
ale stresuje sie troche bo dawno jej/go nie widzialam
młodamama pamiętaj zeby troszkę przycisnąć lekarza, na tym etapie dzieci się wierca i kręcą i naprawdę tylko od umiejętnosci i chęci gina zalezy to czy wypatrzy co dzidziuś chowa między nóżkami czy nie. Oczywiście jak widać na przykładzie Madzi różnie z tym wypatrzeniem bywa
Nastrój:
Wysłany: 2009-02-26, 09:31
lekarz powiedzial ze widzi jaderka, wiec pewno bedzie chlopczyk. fajnie, bo bedzie Macius
ale jestem niezadowolona z wizyty bo potraktowali mnie strasznie, nie podoba mi sie zachowanie lekarza, ktory na moje pytanie czy moge zobaczyc swoje dziecko powiedzial ze nie bardzo bo lezanka jest ustawiona tak ze nie bedzie widac a ja no to nie moge polozyc sie odwrotnie? a on ze nie ze nie bedzie jej odwracal ze ona przeznaczona jest do tego zeby klasc sie na niej tak jak trzeba. to ja ze czy nie moglby chociaz obrocic monitor w moja strone a on ze nie, ze jak juz to zobaczyc na ekranie moze tylko moj maz ktory wszedl razem ze mna. strasznie niegrzeczny i zrobil mi przykrosc. szkoda ze tacy ludzie pracuja w takich miejscach i na dodatek na ta nieuprzejmosc musialam czekac godzine w kolejce. zamierzam pojsc sobie prywatnie (od razu mowilam!) i wtedy mam nadzieje ze potraktuja mnie nalezycie. poza tym licze na zdjecia i plytke. no i na pewno maja lepszy sprzet. ciekawe ile sie placi za takie badanie? byl ktos moze?
ps. ale najwazniejsze ze powiedzieli mi ze dziecko wyglada na zdrowe, ze wszystko jest ok.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1591 dni temu Posty: 2962 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-02-26, 09:42
Gratuluję chłopczyka Co do lekarza to jak nie jesteś zadowolona to powinnaś go zmienić . Bo do swojego ginekologa trzeba mieć zaufanie . Mi lekarz po prostu odwracał monitor i widziałam swoją dzidzię .
Nastrój:
Wysłany: 2009-02-26, 09:51
nie musze zmieniac bo na usg pewno juz skierowania nie dostane. a jak dostane to pojde jeszcze raz prywatnie. ale tu chodzi tylko o lekarza, ktory robi usg w szpitalu. moja ciaze prowadzi moja ginekolozka, ktora jest bardzo mila i jestem bardzo zadowolona
widzisz aneta roznie to jest u Ciebie pelna kultura a u mnie masowka chyba ze Ty chodzisz prywatnie?
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1416 dni temu Posty: 1819
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-03-10, 21:25
ja ostatnio maialm usg w 19t/c i pan doktor powiedzial,ze plec mozna podac dopiero po 24 tyg
zdziwilo mnie to strasznie,bo wiem ze duzo znajomych znalo plec dziecka duzo wczesniej
poza tym lekarz tez byl bardzo nieprzyjemny,mimo tego ze byla to wizyta prywatna
teraz czekam na usg w przychodni i mam nadzieje,ze wiecej sie dowiem z tej wizyty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum