Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 714 dni temu Posty: 2109 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-08, 15:42
ja robiłam najpierw 50g glukozy ale wysoki wynik wyszedł i musiałam powtarzać ale już 75g glukozy nie jest zła tylko 2h siedziec ze słodkim smakiem w ustach to nie fajnie...ale podobno można cytryne polizać po fakcie
Madzia81, ja miałam 50 i badanie po godzinie. Cukier wyszedł mi poniżej normy, a ginka kazała codziennie batonika wciąć Powodzenia na badaniu, szybko minie.
Miałam od razu 75g i po dwóch godzinach powtórka pobrania krwi. Ohyda, badanko nie wyszło, bo wszystko zwróciłam .
Madzia, bądź dobrej myśli. Przecież nie musi być powtórki.
Ja miałam 50 gram rozpuszczone w 250 ml wody (ciepłej). Najpierw pobrali mi krew na czczo, potem po godzinie od wypicia i jeszcze raz 2 godziny od wypicia
Najgorsze dla mnie były pierwsze łyki no i to czekanie...
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 1258 dni temu Posty: 1030 Skąd: Wejherowo
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Karo, Nikodem
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-11, 09:03
Ja robiłam glukozę w zeszłym tygodniu i muszę powtórzyć, bo wyniki wyszły na pograniczu normy. Pielęgniarka w przychodni badała mi cukier glukometrem a teraz muszę zrobić z krwi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum