Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 145 dni temu Posty: 7 Skąd: śląsk
Profil: Imię: Kamila
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-20, 09:25
Dziewczyny martwię się .. Mąż odebrał wczoraj moje wyniki badań moczu i wyszły ciała ketonowe... Czytałam na necie że to nie dobrze .. Piszą że może wyjść gdy się głodzisz, mało pijesz a ja jem za dwoje i tak samo piję ..Czy któraś z was też tak miała??
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 250 dni temu Posty: 1823 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-20, 16:33
23Kamila23 napisał/a:
i wyszły ciała ketonowe...
Ile +? I tylko ta nieprawidłowość?
Badanie trzeba powtórzyć i zobaczyć, czy się powtarza, czy to przypadkowe zakłócenie - jak jesz za dwoje, to może zjadłaś zbyt tłusty posiłek wieczorem dzień wcześniej albo zjadłaś go późnym wieczorem?
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 145 dni temu Posty: 7 Skąd: śląsk
Profil: Imię: Kamila
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-20, 18:58
Tri +15.. Tak tylko ta nieprawidłowość, i w sumie z tym posiłkiem bardzo możliwe. W każdym bądź razie uspokoiłam się po konsultacji telefonicznej z moją lekarką .. Ale dziękuję za odpowiedź.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 250 dni temu Posty: 1823 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-22, 16:45
Zależy... baaardzo małe szanse, żeby był dodatni, ale część szpitali sobie po prostu życzy wynik i koniec.
Oczywiście oficjalnie nie maja prawa Cię nie przyjąć, ale wtedy mogą robić cyrki, położą Cię na tzw. septyku... Najlepiej spytaj w szpitalu, gdzie chcesz rodzić.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 289 dni temu Posty: 445 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-23, 08:56
Dokładnie... jak trafiłam na OCP to oprócz profilu dobowego cukru (3 razy w ciągu doby mi tylko zmierzyli) i KTG codziennie nic mi nie robili - spisali ostatnie wyniki z moich prywatnych badań...
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 875 dni temu Posty: 513 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-23, 13:13
Jak czytam, że jedni dają takie badania, a inni nie bo koszty, to Bogu dziękuję, że mam abonament pracowniczy... Pełen zestaw badań za darmo, nawet betę określali mi gratis. A jakbym miała chodzić na NFZ to słyszałam, że niektóre badania ciążowe są płatne. Chyba bym siedziała, płakała i zastanawiała się skąd wziąć kasę.
_________________ Będę miała synka!!!
Wiktor Jan przyjdzie na świat:
motylek Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-04-23, 13:23
ja nie miałam robionych, miałam tylko w karcie ciąży zaznaczone że 2 razy byłam szczepiona i problemów nie było
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum