Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 912 dni temu Posty: 428 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-23, 13:42
odebrałam właśnie wyniki moczu, które powtórzyłam ze wzgl. na ślad cukru. I już nie ma cukru w siczkach!!! Bardzo się cieszę, to jakaś jednorazowa anomalia pewnie była W poniedziałek idę do lekarza, więc pokażę mu tylko te powtórne badania, tamtych z wtorku nie!
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1499 dni temu Posty: 3059 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-26, 17:00
No właśnie a ja już toxoplazmozę miałam za darmo robioną
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 776 dni temu Posty: 304 Skąd: pomorskie
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Dominik i Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-18, 15:51
Dzis bylam u lekarza z wynikami,toxo,cytomegali.
Okazalo sie ze IgG mam dodatni. cholernie sie boje drugiego badania Jutro ide zrobic na IgM oby wyszlo ujemne,jestem zalamana,placze i mysle o tym co bedzie...bede sie modlic aby moja dzidzia nie bylo chora.
Czy jesli jestem teraz przeziebiona to moge jutro zrobic to badanie czy poczekac az wyzdrowieje?
Wysłany: 2010-05-18, 19:40
IgG dodatnie oznacza, że kiedyś przeszłaś chorobę, ale nie wiadomo kiedy.
Przeziębienie nie wpłynie na wynik.
Cytomegalię ma IgG dodatni większość ludzi, toksoplazmozę też sporo.
Czekaj spokojnie na wynik IgM.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1283 dni temu Posty: 1799 Skąd: Poznań
Profil: Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2010-05-21, 20:39
aniafull, bardzo sie ciesze, ze wszystko OK.
Ja na samym poczatku dostalam cala litanie badan do zrobienia: grupe krwi (to juz mialam wczesniej), morfologia krwi, INR, aptt, glukoze, toxo IgM, toxo IgG, TSH, VDRL, HbsAg, HIV i badanie ogolne moczu, jak to zobaczylam to prawie z krzesla spadlam Wszystkie zrobilam plus dodatkowo rozyczke, mimo, ze bylam szczepiona. Teraz niedawno badanie ogolne moczu, INR, aptt i morfologie krwi. Wszystko bylo OK, ale w tym samym czasie mialam tez badania okresowe w pracy i tez mialam badany mocz i tam wyszlo, ze mam za duzo leukocytow , zrobilam wiec trzeci raz badanie w innym laboratorium i potwierdzilo sie, ze za duzo krwinek bialych. Dostalam antybiotyk i po dzisiejszym badaniu nie ma juz sladu leukocytow uff.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum