Witam dziewczyny:) Jestem w 25tc i mam pewien problem od kilku miesiecy, a raczej od polowy 4 miesiaca ciazy:( biegunki. Nie sa zbyt czeste raz badz 2 razy dziennie, nie sa tez zupelnie wodniste, raczej taki luzny stolec jednak czesto temu towarzysza silne wzdecia i dosc bolesne skurcze jelit:( Nie jest to raczej zalezne od diety poniewaz nie zauwazylam szczegolnego zwiazku z jakas potrawa:( Do tej pory nie martwilam sie tym tak bardzo ale zaczyna to byc dosc meczace a ostatnio nawet zauwazylam w kale namiastki sluzu z krwia:( Bym zapomniala, nie sa to tez hemoroidy poniewaz w tym kierunku juz bylam badana:( Bardzo mnie zaczyna martwic ta sytuacja a lekarze tlumacza,ze itak teraz niewiele moga zrobic i nic nie mowia:( Czy ktoras z was miala podobny problem??? Czy wgl w ciazy zdarzaja sie luzne stolce tak czesto? Zawsze mnie uswiadamiano,ze jest wrecz odwrotnie:( Tym czasem ja zaparcia mialam tylko na poczatku ciazy a teraz ten koszmar:(
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 873 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-29, 20:19
Tez miałam biegunki, ale z nadmiaru nabiału - mam częściową nietolerancję laktozy (cukru mlecznego) i zwykle mleka nie pijam, a w ciąży miałam ciagle na nie smak i w sumie sama sobie szkodziłam...
Ponieważ jest to dość popularna nietolerancja - ile mleka i jego przetworów pijesz?
Masz jakies nietypowe zachcianki, wprowadziłaś do diety coś nowego, czego wcześniej nie jadłaś?
Druga kwestia to infekcja - ale to już lekarz musi zlecić badanie.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
angee86 Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-04-30, 01:04
No wlasnie praktycznie wgl nie jadam przetworow mlecznych a do samego mleka mam wstret od dziecka.Zachcianek raczej zadnych nie mam czy odmiennych gustow, dieta jak przed ciaza.Co do infecji to podstawowe badania nic nie wykazuja przynajmniej tak twierdzi lekarz.Nie mam pojecia w czym on to widzi bo poki co oprocz moczu i morfologi co w ciazy jest standartem na nic innego mnie nie skierowal:(
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 873 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-30, 06:33
Na własną rękę, bezpiecznie dla dziecka (a wg niektórych naukowców nawet zmniejszając tym ryzyko alergii u niego) możesz spróbować pokurować się jakimś probiotykiem - w zależności od preparatu różnią się nieco dawkowaniem, przede wszystkim różnią się ceną, spytaj u siebie w aptece.
Lekarz,m który zlecił standard ciążowy - ginekolog? Jak tak, idź do rodzinnego, on sie lepiej na biegunkach zna
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum