REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Przesunięty przez: Madzia81
2010-04-29, 21:51
Tytuł: Biegunka w ciazy
Autor Wiadomość
angee86
Gość

Informacje:

Profil:
  Wysłany: 2010-04-29, 20:13   Biegunka w ciazy

Witam dziewczyny:) Jestem w 25tc i mam pewien problem od kilku miesiecy, a raczej od polowy 4 miesiaca ciazy:( biegunki. Nie sa zbyt czeste raz badz 2 razy dziennie, nie sa tez zupelnie wodniste, raczej taki luzny stolec jednak czesto temu towarzysza silne wzdecia i dosc bolesne skurcze jelit:( Nie jest to raczej zalezne od diety poniewaz nie zauwazylam szczegolnego zwiazku z jakas potrawa:( Do tej pory nie martwilam sie tym tak bardzo ale zaczyna to byc dosc meczace a ostatnio nawet zauwazylam w kale namiastki sluzu z krwia:( Bym zapomniala, nie sa to tez hemoroidy poniewaz w tym kierunku juz bylam badana:( Bardzo mnie zaczyna martwic ta sytuacja a lekarze tlumacza,ze itak teraz niewiele moga zrobic i nic nie mowia:( Czy ktoras z was miala podobny problem??? Czy wgl w ciazy zdarzaja sie luzne stolce tak czesto? Zawsze mnie uswiadamiano,ze jest wrecz odwrotnie:( Tym czasem ja zaparcia mialam tylko na poczatku ciazy a teraz ten koszmar:(

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 873 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-04-29, 20:19   

Tez miałam biegunki, ale z nadmiaru nabiału - mam częściową nietolerancję laktozy (cukru mlecznego) i zwykle mleka nie pijam, a w ciąży miałam ciagle na nie smak i w sumie sama sobie szkodziłam...
Ponieważ jest to dość popularna nietolerancja - ile mleka i jego przetworów pijesz?
Masz jakies nietypowe zachcianki, wprowadziłaś do diety coś nowego, czego wcześniej nie jadłaś?
Druga kwestia to infekcja - ale to już lekarz musi zlecić badanie.

angee86
Gość

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-04-30, 01:04   

No wlasnie praktycznie wgl nie jadam przetworow mlecznych a do samego mleka mam wstret od dziecka.Zachcianek raczej zadnych nie mam czy odmiennych gustow, dieta jak przed ciaza.Co do infecji to podstawowe badania nic nie wykazuja przynajmniej tak twierdzi lekarz.Nie mam pojecia w czym on to widzi bo poki co oprocz moczu i morfologi co w ciazy jest standartem na nic innego mnie nie skierowal:(

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 873 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-04-30, 06:33   

Na własną rękę, bezpiecznie dla dziecka (a wg niektórych naukowców nawet zmniejszając tym ryzyko alergii u niego) możesz spróbować pokurować się jakimś probiotykiem - w zależności od preparatu różnią się nieco dawkowaniem, przede wszystkim różnią się ceną, spytaj u siebie w aptece.

Lekarz,m który zlecił standard ciążowy - ginekolog? Jak tak, idź do rodzinnego, on sie lepiej na biegunkach zna :)

Ardhara 

Informacje:
Dołączyła 513 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-02-07, 19:10   

u mnie było tak na samym początku i w końcu ustało :)

mleka prawie nie pijam bo mnie nie ciągnie ale za to nadrabiam kefirami ale one już nie wywołują niczego złego :)

Odpowiedz do tematu