marta, moze za szybko zmienilas pozycje, i zaczelo kluc, moze to powiekszaja macica tak ci daje znac o sobie, w koncu wszystko sie tam zaczyna rozciagac. Od kiedy cie boli? Wez nospe, polez troche. Jesli sie niepokoisz, to moze zadzwon czy idz do gina jesli nie przejdzie, chociaz znajac zycie, to powie ze to normalne.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 863 dni temu Posty: 42 Skąd: okolice nysy
Profil: Imię: marta
Im. dziecka: mariusz
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-16, 15:46
Wizyte mam 27 października. Tak bardziej boli mnie od wczoraj. Wcześniej to tak miałam od czasu do czasu. Też tak myśle ze powie ze to normalne i każe wziąść nospe. Tylko mąż wpadł w lekką histerie i prosił żebym sie zapytała kogoś czy miał coś podobnego.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 806 dni temu Posty: 20
Profil: Imię: Ania
Wysłany: 2009-11-23, 15:53
Ja też od tygodnia mam okropne bóle sama nie wiem jak to określic czego...bo boli mnie tak jakby spojenie łonowe, biodra, miednica, uda...Czasami to mam wrażenie że nogi mi z zawiasów wypadną:P Śpie już od dawna z poduszką między nogami bo nie mam mowy o leżeniu ze złączonymi kolanami, wtedy ból jest nie do wytrzymania:/ Jak myślicie co to może byc?? Wizytę mam dopiero 2 grudnia więc jeszcze troche a dosyć mocno się martwię:/
Hope, miewam to samo, tez wsuwam poduche miedzy nogi, i jest lepiej. jak zapomne i usne bez, to budze sie z bolem bioder, ajjjc boli boli. szkoda ze nie ma trzeciego boku do spania
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 806 dni temu Posty: 20
Profil: Imię: Ania
Wysłany: 2009-11-23, 16:10
madzia, oj tak ten trzeci bok baaaardzo by się przydał:P choć ja uwielbiam spać na plecach, ale staram się jednak na tym lewym boku...
Kamyczek, niestety to nie takie proste, wizyta jest na 02.12 i muszę tego się trzymać, najwyżej zostaje pogotowie ale nie chcę też przesadzać
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1159 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-23, 16:12
Oj szkoda, ale do wizyty nie tak daleko, może boli bo wszystko musi się porozciągać. Mnie na razie dokuczają tylko krzyże i mam nadzieję że tak zostanie. Boli Cię cały dzień?
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-26, 14:09
Hope, daj spokój z tym trzymaniem się terminów! Jak się coś dzieje, trzeba zadzwonić. Oczywiście najlepiej byłoby wtedy usłyszeć, że to nic takiego i musisz się przyzwyczaić tak jak do leżenia na lewym boku (dla mnie to był dramat na początku - zawsze spałam na brzuchu!).
Ale jak dostałam plamień i zadzwoniłam mojej dr, do której chodziłam prywatnie, a ona mnie zbyła twierdząc "niech pani sobie poleży, albo niech pani sobie podjedzie do szpitala jakiegoś, bo ja to nie mam czasu".... no comment... Tydzień później dostałam silnych bóli brzucha, też dzwonię, a ona "ale ja pani nie przyjmę, bo mi dzisiaj ani jutro nie pasuje".
No i zmieniłam lekarza... teraz jestem super zadowolona i jak mam jakieś wątpliwości to dzwonię i ona zawsze znajdzie te 15 minut, żeby wcisnąć pacjentkę, jeśli coś się dzieje. Albo uspokoi przez telefon, że to normalne i tak ma być.
Przemyśl to, bo ważniejsze zdrowie Twoje i dzidziusia niż jakieś głupie daty.
bóle kosci miednicy, spojenia łonowego tez miałam. Tyle ze u mnie zaczęły się około 7 miesiąca. Cięzko było mi się odwracac z boku na bok w łożku. Co do terminów wizyt. Nie lepiej zadzwonic do lekarza i zapytac?
Ja jutro (jak licze skrupulatnie ) zaczynam 7 miesiac, i dzis poznalam co to skurcz przepowiadajacy. Prawdopodobnie...bo jak przeczytalam, to sie nazywa skurcz Braxtona Hicksa. Dokladnie tak mialam, od dna macicy, czyli na gorze brzuszka, i przechodzilo na caly. Porod to musi byc dopiero jazda
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 611 dni temu Posty: 1640 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-10, 22:49 dziwne dolegliwości w ciąży
Hej dziewczyny, napiszcie jak tam u Was bo u mnie jest tak... mam okropny ból pępka takie ukłucia od wew jakby mnie ktos kredką tak dotykał i to mocno czasem jak zakłuje to ho ho
Mam nadzieje że to związane jest z rozciaganiem skóry a nie z jakaś nieprawidlowością.Oprócz tego ból biodra lewego taki promieniujący, że aż chodzic nie można krótkotrwały ale intensywny cos ala rwa kulszowa nigdy tak nie miałam a widziałam na innym forum ze ta przypadłośc nie tylko mnie dotkneła..może ktoś wie czym jest to spowodowane
Nie wiem o co chodzi z tym biodrem, ale zaczynam mieć podobnie. U mnie to jeszcze nie tak intensywne, ale jak się nasili, posmaruję maścią naproxen. Na ogół pomaga w takich sytuacjach. Spróbuj!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum