Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 548 dni temu Posty: 2587
Profil:
Wysłany: 2011-11-04, 21:34
malami Fajnie i dobrze ,że nie różowe co za dużo to nie zdrowo Aniusia, A mi się to 1 podobają takich szukam dla Tomka , wyższych w cholewce , ale 70zł za but to trochę dużo
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1495 dni temu Posty: 3058 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-06, 17:37
Wow Kornecki za 70zł? Gdzie?
Mamy ten sam model tylko granatowe i prawie 100zł kosztowały
OD jakiegoś czasu młody już w zimówkach śmiga i nóżki mu się nie pocą.
I choć są z wami, do was nie należą.
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-28, 12:35
Mały znów zaczął potwornie stawiać nóżki do środka. Kapcie domowe robią się na niego za małe czy to może być przyczyną? Sama nie wiem już czy kupić takie same tylko większe czy pokusić się już o zakup kapci w sklepie ortopedycznym
Swoją drogą muszę napisać, że gdyby nie kolejna forumowa ciocia, która podesłała nam kaskę, za którą planuję właśnie kupić małemu kapcie, to młody chyba w skarpetkach musiałby biegać, bo skąd 100zł miałabym wykrzesać na kapciochy.
Podpowiedzcie coś, lekarze przy ostatniej kontroli mówili, żeby jeszcze wstrzymać się z kapciami ze sklepu ortopedycznego, no ale jest gorzej niż było
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 1405 dni temu Posty: 621
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-11-28, 23:58
LeeLoo, ja też stawiałam nogi do środka no moja mama szybko mi kupiła porządne buty ortopedyczne za 800zł 2 pary... 18 lat temu to był dla moich rodziców bardzo duży wydatek ale dzięki temu że siadałam po turecku i miałam te buty dzisiaj mam proste i ładne nogi. Za to jestem mamie wdzięczna.
wiktor ma już rok...śmiga więc jak najbardziej powinien mieć buty odpowiednie i ucz go siadać po turecku bo to też jest ważne jak będziesz go pilnowała to potem będzie miał już taki nawyk a to bardzo pomaga.
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-30, 14:01
Dzięki krówka! Niestety w sklepie ortopedycznym nie mogli zaoferować nam nic innego jak buciki tego typu, które mamy i na dodatek nie było rozmiaru małego.
Więc pędem podskoczyliśmy jeszcze do zdrowej stópki i tadam.... mamy danielki z obcasem thomasa i o dziwo twardsza podeszwa młodemu bardziej podpasowała (może dlatego, że droższa ). Chyba krzywił w starych stópki, bo były już po prostu za małe, w tych prawie dobrze chodzi.
Ciociu kochana dziękujemy za pomoc w zakupie bucików!!!
Zdjęcie0013_800x600.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 88,48 KB
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 1405 dni temu Posty: 621
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-11-30, 15:13
LeeLoo, nie ma za co pamiętaj grunt to to żeby on miał przyzwyczajenie do takiego siadania już od małego i musisz go bardzo pilnować podczas zabawy jak ogląda bajki czy co tam robi.Mnie mama tak wyprostowała nogi i opowiadała mi pare dni temu dlatego Ci poradziłam.Bo ja chodziłam jak kaczka... nogi do tyłu i stopami o pośladki uderzałam...więc była katastrofa
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 716 dni temu Posty: 1488 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-05, 08:40
Chce kupić buty małej, takie do chodzenia po domu, bo teraz to ciągle na nogach a w skarpetkach na panelach mam wrażenie że zimno, ciągnie od podłogi, doradźcie jakie będą najlepsze
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-05, 09:23
W przypadku Twojej małej proponowałabym skórki. Wiesz takie skarpetki ze skórzaną podeszwą. Młoda dopiero zaczyna chodzić i nie ma co jej krępować bucikami.
Jeśli koniecznie chcesz kapcie, to zwróć uwagę na to, żeby podeszwa była mięciutka i łatwo uginała się na 1/3 wysokości licząc od paluszków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum