Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1499 dni temu Posty: 3063 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-20, 21:36
No tak właśnie planuję. Mam nadzieję, że to jednak nie to.
I choć są z wami, do was nie należą.
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-27, 17:16
Wróciłam właśnie z dworu i piekielnie zaczęły mnie swędzieć stopy. Czytam o tej cholestazie, niby to pod koniec ciąży, a 16 tydzień to nie za wcześnie? Na pewno powiem o tym lekarzowi, ale martwię się, że coś może stać się dziecku do czasu wizyty. Niby to może prowadzić do obumarcia płodu... Wizyta w piątek... Co robić
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1594 dni temu Posty: 2898 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-27, 17:55
LeeLoo, spokojnie , ja to miałam dwa razy . Nie byłam hospitalizowana tylko brałam tabletki Essentialle Forte . Są bez recepty a kazał mi je brać ginekolog .
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-27, 17:55
Zaczekam do piątku w takim razie na wizytę i może skierowanie. Ale teraz sprawdzam swoje wyniki to ALAT miałam robiony 2miesiące temu i był w porządku.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 873 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-28, 12:17
Same stopy?
Hmmm są zmiany na skórze? Zaczerwienienie, łuszczenie?
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
LeeLoo Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-04-28, 14:07
Jak zaczęłam drapać to zrobiło się zaczerwienienie. Czasami dłonie mnie swędzą, teraz np. wróciłam z dworu i całe ciało mnie swędzi, więc może to alergia, na ogół tą porą biorę jakieś tabletki na alergię, a teraz nic brać nie mogę i może dlatego tak się dzieje. Ale dla spokoju pogadam z lekarzem w piątek.
mnie tak w sumie od 3 dni swedzi. uczulic mnie kosmetyk nie mogł. Nie jadłam tez nic nowego.
Wiec albo od wody albo sucha skora. Bo narazie staram sie nie myslec negatywnie
chociaz na dniach mam isc zrobic morfologie wiec moze odrazu proby watrobowe. Nie musze miec skierowania ?
Mnie to całe ciało swedzi stopy -nie. Nogi, rece, twarz, dekolt, plecy.
A może jednak coś zjadłaś? Mnie bardzo często swędzi ciało po prysznicu, a szczególnie po kąpieli . Jeżeli jednak obawiasz się cholestazy, pójdź do lekarza.
Karoll, jesli chodzi o to czy cos zjadłam nieodpowiedniego - odpada. Zelaza nie biore- bo słyszałam ze czasem po nim dziewczyny tak maja. Jesli chodzi o wode - owszem, miałam tak, ale w szpitalu, tylko ze wszystkie dziewczyny wowczas ten problem miały - i skora sie łuszczyła.
No a ze i tak ide na morfologie to zrobie dodatkowo proby watrobowe. Jak pisałam w swoim watku - i tak raz na jakis czas powinnam robic ze wzgledu na leki ktore biore.
Do lekarza pojde gdyby wyszło cos nie tak. A badania zrobie sobie we własnym zakresie. Jutro ide.
Karoll, biore moje leki, plus fenoterol, magnez, brałam staweran. Wiec troszke, moze obciazona watroba.
Nie ma co odrazu myslec że cholestaza ale tez nie chce czekac z tym. Badanie nie zaszkodzi a przynajmniej - mam taka nadzieje - uspokoi
Nastrój:
Wysłany: 2012-04-04, 14:55
Coś mi się kojarzy, że na tym etapie ciąży też mnie ciało swędziało i oczywiście nie byłą to cholestaza.
Także dla świętego spokoju zrób badania.
Ale leżałam z laską z cholestazą to swędzenie jest nie do wytrzymania, w nocy się drapiesz, w dzień, plamy na całym ciele, także nie może być tak źle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum