REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: ciąża a hashimoto
Autor Wiadomość
Karoll 

Informacje:
Dołączyła 601 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-01-07, 08:39   

Kinia, wyniki według mnie (patrząc na normy) masz dobre. Lekarzem jednak nie jestem ;-) . W ciąży hormony tarczycy szaleją. U mnie tak naprawdę pod koniec ciąży w miarę się ustabilizowały. Na początku ciąży również przyjmowałam eutyrox 25, a pod koniec już 75.
Kinia, poniedziałek już niedługo... <pocieszacz>

Marzycielka24 

Informacje:
Dołączyła 981 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-01-07, 15:39   

Kinia, tak jak Karoll, napisała wyniki są raczej ok. Ja tez mam hashimoto i w czasie ciąży przyjmowałam aż 125 euthyroxu.

Nie martw się na zapas, tym bardziej, że skoro udało się zajść w ciąże, to hormony w miarę ustawione musiały być ;-)

Trzymam kciuki :->

angela2906 

Informacje:
Dołączyła 420 dni temu

Profil:
Imię: Angelika
Im. dziecka: Matylda
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2012-01-07, 19:50   

Nie martw się na chwile obceną masz wyniki dobre w ciązy tsh powino wynosić ok 1 ja chodze co 2 tyg do endokrynologa lecze sie od 5 lat wyniki przed zajściem miałam już dobre a po zajściu w ciąże tsh mam 8,500 i tak skacze co chwile mimo że biore eutyrox 175 i z dzieckiem jest wszystko wporządku tak więc sie nie martw najważniejsze jest by chodzić regularnie do endokrynologa

Joasia 

Informacje:
Dołączyła 274 dni temu

Profil:
Imię: Joanna
Im. dziecka: LENKA
Wysłany: 2012-01-08, 11:20   

Kinia tak jak piszą dziewczyny nie martw się na zapas bo jeśli jestes pod opieką endo to wszystko powinno byc dobrze. Ja miała niedoczynność stwierdzoną w zaawansowanej ciąży i po porodzie okazało się, że prawdopodobnie miałam i przed zajściem w ciąże :shock: Mam piękną zdrową dziewczynkę :lol: która do swojego roczku była pod opieką endokrynologa. Wierzę, że i u Ciebie będzie wszystko w porządku :lol: Dbaj o siebie no i nie czytaj za dużo o niedoczynności w ciąży w necie bo od tego można zwariować ;-)
22.10.2010 godz.10:20 53 cm 3000g

Mama aniołka 19.02.2009 (*)

Karoll 

Informacje:
Dołączyła 601 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-01-11, 20:24   

Kinia, byłaś u lekarza, co powiedział/a?

Odpowiedz do tematu