troche wiecej mi tej krwi leci niz zwykle i jest bardzo czerwona dzisiaj. wczoraj byla taka zabarwiona na brazowa wygladala jak okres...
ale dzisiaj juz jest bardzo krwiscie czerwona...
nigdy wczesniej tak nie bylo ..
Informacje: Dołączyła 982 dni temu Posty: 754 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-14, 15:13
awaria2000 napisał/a:
jest bardzo krwiscie czerwona...
To Ty sie nawet nie zastanawiaj tylko jedź do szpitala. Zresztą takie właśnie dostałaś polecenie od gina w przypadku gdybyś zaczęła krwawic. Mam nadzieję, że okaże się, że to fałszywy alarm, ale lepiej dmuchac na zimne
nie chciałabym straszyć ale często się zdarza, ze wczesna ciąża obumiera i jest normalny okres. A ponieważ kobiety nie często robią sobie testy ciążowe przed planowanym terminem miesiączki to nawet nie wiedzą ze doszło do zapłodnienia. Oczywiście życzę, zeby wszystko poszło po Twojej mysli.
nie chce zeby to dziecko umarlo... nie pojechalam do szpitala... w poniedzialek jestem umowiona do ginekologa... nie wiem co mam juz robic... moze jutro zglosic sie do szpitala niech mnie zbadaja ??
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 818 dni temu Posty: 2269
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-15, 10:02
Nie czekaj!!!! Ja pod koniec 8 tygodnia zaczęłam plamić na brązowo delikatnie w niedziele popołudniu, jak wstałam na drugi dzień plamiłąm coraz mocniej i na czerwono przed 8 rano byłam już w szpitalu. Zrobili mi usg, jajo bylo ale lekarz kazał mi zrobic beta hcg dwa razy samej, zeby mnie nie musieli trzymać w szpitalu (ze względu na małe dziecko w domu). Tego samego dnia organizm usunął jajeczko a wśrode wieczorem poszłam na zabieg oczyszczania Nieetety było to poronienie w moim przypadku.
Oczywiście trzymam kciuki żeby u Ciebie było wszystko w porządku, ale zawsze jak coś Cię niepokoi, coś ci podpowiada NIE CZEKAJ !!!!!!
Ja rowniez nie radzilabym Ci czekac bo mozesz uniknac nieprzyjemnosci a jezeli to nic zlego tylko zwykle plamienie to po kontroli bedziesz spokojniejsza! Wiec pedz do szpitala szkoda czasu.
no sorry ale dlaczego caly czas pewnie krwawisz mimo pozytywnego testu. Wiesz,ze jesli to ciaza i wystapilo takie krwawienie, to roznie moze byc, i na twoim miejscu nie czekalabym, za duzo do stracenia.
Ja bym pewnie wykonala jeszcze jeden test, a jesli nie masz to w szpitalu pewnie zrobiliby ci usg.
Wysłany: 2009-11-23, 17:34 krwawienia w terminie teoretycznego okresu a ciąża
Witam
Chciała bym się dowiedzieć, jak wygląda sprawa krwawień podczas starań o dziecko w terminie w którym powinien być normalnie okres. Tzn słyszałam, że niektórym kobietom zdarzają się krwawienia pomimo tego, że są w ciąży, krwawienie wypada na termin kiedy normalnie powinien wystąpić okres. Jak często to się zdarza ? - mniej więcej jaki procent kobiet tak ma? Ja dostałam takiego krwawienia dzisiaj (dwa dni przed normalnym terminem), ale też miałam wcześniej plamienie -a tego nie było. Zaraz jutro idę po test, ale napiszcie jak to jest ?
nieznam procent , ale znma kobiete , która w piateym mieisacu sie zorientował ze jest w ciazy , jeje mama z jednym ze swoich dzieci zorientowała sie w czwratym miesiacu. zrób teztjutro i wszytsko bedzie jasne.
Wysłany: 2010-02-25, 13:43 Czy mozna być w ciąży i mieć okres?
Cześć dziewczyny mam taki problem otórz 2lata temu poroniłam byłam w 8-tygodniu ciąży, za rok znów spróbowaliśmy z mężem i zaszłam w ciążę, ale na przełomie między 7, a 8tyg zaczełam krwawić poprostu tak jakbym dostała okres, trafiłam do szpitala naszczęście pod dobra okiekę, dostawałam zastrzyki domięśniowe luteine, kwas, i duphaston, urodziłam zdrowa córeczke siłami natury, w tej chwili ma 16mc, karmię ją jeszcze piersia na noc do spania;)cieszymy się z mężem bardzo z niej:):)ale mam pytanie nie uważaliśmy przez ten miesiąckochalismy sie bez zabespieczenia z skończeniem do...moje miesiaczki zawsze trwaja po 9dni bardzo obfite pierwsze 3dni a okropne poprostu leje sie ze mnie jak z kranu...mialam nadzieje ze jestem w ciazy mierzylam sobie termometrem temp ale nie mialam wiekszej niz 36,5 brak apetytu, wiem ze mozna miec do 3-mc miesiaczke bo wlasnie moja szwagierka miala wczoraj cesarke i nie wiedziala ze jeste w ciazy az do 6-mc miala miesiaczke i brala tabletki antykoncepcyjne, nikt jej nie mógł uwierzyc, wszysycy mysleli ze ona nie chciala sie przyznac bo to ich czwarte dziecko z kolei, no ale wlasnie ja na 29dzien cyklu dostalam okres, narazie nie jest obfity?i tu pytanie jezeli bym byla w ciazy to ile ny trwał i jaki by był bo wiem z opowiadan mojej mamy ze jak była ze mna w ciazy to miala okres przez pierwszy miesiac i nie wiedziala ze jest w ciazy. prosze o odpowiedz..
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1489 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-25, 13:57
Marika19, tak na prawdę to nie mam pojęcia ale chyba można . Ja plamiłam na początku ciąży i też myślałam że dostane okres . Ale że staraliśmy się o dziecko to zrobiłam test i od razu wyszły 2 kreseczki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum