REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Tytuł: Ciaza i...okres?
Autor Wiadomość
awaria2000 

Informacje:
Dołączyła 817 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-11-14, 14:27   

troche wiecej mi tej krwi leci niz zwykle i jest bardzo czerwona dzisiaj. wczoraj byla taka zabarwiona na brazowa wygladala jak okres...
ale dzisiaj juz jest bardzo krwiscie czerwona...
nigdy wczesniej tak nie bylo .. <bezradny>

tigraa84 

Informacje:
Dołączyła 982 dni temu

Profil:
Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-11-14, 15:13   

awaria2000 napisał/a:
jest bardzo krwiscie czerwona...

To Ty sie nawet nie zastanawiaj tylko jedź do szpitala. Zresztą takie właśnie dostałaś polecenie od gina w przypadku gdybyś zaczęła krwawic. Mam nadzieję, że okaże się, że to fałszywy alarm, ale lepiej dmuchac na zimne ;*

:) 

Informacje:
Dołączyła 1290 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-11-14, 21:28   

nie chciałabym straszyć ale często się zdarza, ze wczesna ciąża obumiera i jest normalny okres. A ponieważ kobiety nie często robią sobie testy ciążowe przed planowanym terminem miesiączki to nawet nie wiedzą ze doszło do zapłodnienia. Oczywiście życzę, zeby wszystko poszło po Twojej mysli.

awaria2000 

Informacje:
Dołączyła 817 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-11-15, 00:06   

nie chce zeby to dziecko umarlo... nie pojechalam do szpitala... w poniedzialek jestem umowiona do ginekologa... nie wiem co mam juz robic... moze jutro zglosic sie do szpitala niech mnie zbadaja ??

słoneczko07 
riki tiki bara bara

Informacje:
Dołączyła 818 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2009-11-15, 10:02   

Nie czekaj!!!! Ja pod koniec 8 tygodnia zaczęłam plamić na brązowo delikatnie w niedziele popołudniu, jak wstałam na drugi dzień plamiłąm coraz mocniej i na czerwono przed 8 rano byłam już w szpitalu. Zrobili mi usg, jajo bylo ale lekarz kazał mi zrobic beta hcg dwa razy samej, zeby mnie nie musieli trzymać w szpitalu (ze względu na małe dziecko w domu). Tego samego dnia organizm usunął jajeczko :( a wśrode wieczorem poszłam na zabieg oczyszczania :( Nieetety było to poronienie w moim przypadku.
Oczywiście trzymam kciuki żeby u Ciebie było wszystko w porządku, ale zawsze jak coś Cię niepokoi, coś ci podpowiada NIE CZEKAJ !!!!!!

zo$ka 

Informacje:
Dołączyła 896 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Maja
Wysłany: 2009-11-15, 10:45   

Ja rowniez nie radzilabym Ci czekac bo mozesz uniknac nieprzyjemnosci a jezeli to nic zlego tylko zwykle plamienie to po kontroli bedziesz spokojniejsza! Wiec pedz do szpitala szkoda czasu.

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1160 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2009-11-15, 11:58   

Lekarz zresztą sam kazał Ci pójść do szpitala w razie nasilenia krwawienia. Daj znać co Ci powiedzieli.

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1534 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-11-15, 12:01   

awaria2000 napisał/a:
nie pojechalam do szpitala...
no sorry ale dlaczego :/ caly czas pewnie krwawisz mimo pozytywnego testu. Wiesz,ze jesli to ciaza i wystapilo takie krwawienie, to roznie moze byc, i na twoim miejscu nie czekalabym, za duzo do stracenia.
Ja bym pewnie wykonala jeszcze jeden test, a jesli nie masz to w szpitalu pewnie zrobiliby ci usg.

monika_24 

Informacje:
Dołączyła 807 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-11-23, 17:34   krwawienia w terminie teoretycznego okresu a ciąża

Witam
Chciała bym się dowiedzieć, jak wygląda sprawa krwawień podczas starań o dziecko w terminie w którym powinien być normalnie okres. Tzn słyszałam, że niektórym kobietom zdarzają się krwawienia pomimo tego, że są w ciąży, krwawienie wypada na termin kiedy normalnie powinien wystąpić okres. Jak często to się zdarza ? - mniej więcej jaki procent kobiet tak ma? Ja dostałam takiego krwawienia dzisiaj (dwa dni przed normalnym terminem), ale też miałam wcześniej plamienie -a tego nie było. Zaraz jutro idę po test, ale napiszcie jak to jest ?

pozdrawiam
Monia

magdaaa 

Informacje:
Dołączyła 1125 dni temu

Profil:
Wysłany: 2009-11-23, 18:11   

nieznam procent , ale znma kobiete , która w piateym mieisacu sie zorientował ze jest w ciazy , jeje mama z jednym ze swoich dzieci zorientowała sie w czwratym miesiacu. zrób teztjutro i wszytsko bedzie jasne.

Marika19 

Informacje:
Dołączyła 713 dni temu

Profil:
  Wysłany: 2010-02-25, 13:43   Czy mozna być w ciąży i mieć okres?

Cześć dziewczyny mam taki problem otórz 2lata temu poroniłam byłam w 8-tygodniu ciąży, za rok znów spróbowaliśmy z mężem i zaszłam w ciążę, ale na przełomie między 7, a 8tyg zaczełam krwawić poprostu tak jakbym dostała okres, trafiłam do szpitala naszczęście pod dobra okiekę, dostawałam zastrzyki domięśniowe luteine, kwas, i duphaston, urodziłam zdrowa córeczke siłami natury, w tej chwili ma 16mc, karmię ją jeszcze piersia na noc do spania;)cieszymy się z mężem bardzo z niej:):)ale mam pytanie nie uważaliśmy przez ten miesiąckochalismy sie bez zabespieczenia z skończeniem do...moje miesiaczki zawsze trwaja po 9dni bardzo obfite pierwsze 3dni a okropne poprostu leje sie ze mnie jak z kranu...mialam nadzieje ze jestem w ciazy mierzylam sobie termometrem temp ale nie mialam wiekszej niz 36,5 brak apetytu, wiem ze mozna miec do 3-mc miesiaczke bo wlasnie moja szwagierka miala wczoraj cesarke i nie wiedziala ze jeste w ciazy az do 6-mc miala miesiaczke i brala tabletki antykoncepcyjne, nikt jej nie mógł uwierzyc, wszysycy mysleli ze ona nie chciala sie przyznac bo to ich czwarte dziecko z kolei, no ale wlasnie ja na 29dzien cyklu dostalam okres, narazie nie jest obfity?i tu pytanie jezeli bym byla w ciazy to ile ny trwał i jaki by był bo wiem z opowiadan mojej mamy ze jak była ze mna w ciazy to miala okres przez pierwszy miesiac i nie wiedziala ze jest w ciazy. prosze o odpowiedz..

Marika19 

Informacje:
Dołączyła 713 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-02-25, 13:50   

prosze was podzielcie sie swoimi odczuciami:)i przeżyciami,:)czekam na odpowiedzi:)

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1489 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-02-25, 13:53   

Witaj Marika19, myślę że najlepiej iść na badanie krwi - beta . Albo zrobić zwykły test ciążowy . Trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli :-D

Marika19 

Informacje:
Dołączyła 713 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-02-25, 13:55   

Tez tak myslalam, ale mozna zrobic test ciazowy gdy ma sie okres? <bezradny>

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1489 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-02-25, 13:57   

Marika19, tak na prawdę to nie mam pojęcia ale chyba można . Ja plamiłam na początku ciąży i też myślałam że dostane okres . Ale że staraliśmy się o dziecko to zrobiłam test i od razu wyszły 2 kreseczki :-D

Odpowiedz do tematu