Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1160 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-25, 14:00
Myślę że to nie ma wpływu na test, ale bardziej wiarygodny jest z krwi. Może być różnie, chociaż jak mówisz w twojej rodzinie dosyć często zdarzają się okresy w ciąży, więc lepiej sprawdzić. A nóż jednak jest maluszek.
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-25, 23:33
Marika19, mała podpowiedź- przez 15 minut od napisania posta można go edytowac (do tego służy opcja "zmień") zamiast pisac kolejno jeden pod drugim I nie zaśmiecamy wątków postami nie na temat. A jeśli odpowiedniego tematu jeszcze nie ma- można go założyc
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 710 dni temu Posty: 213 Skąd: Olkusz
Profil: Imię: Marzena
Im. dziecka: Anastazja, Maksym
Wysłany: 2010-03-03, 19:07
Moja kuzynka zorientowała się, że jest w ciąży w 4 miesiącu bo przez pierwsze 3 miała krwawienia jak przy normalnym okresie. Z kolei u mnie w pierwszym miesiącu też pojawił się jeszcze okres.
Mój lekarz mówił mi, że w czasie, w którym normalnie powinna wystąpić miesiączka może pojawić się plamienie i że to zupełnie normalne - aczkolwiek KAŻDE plamienie powinno być skonsultowane z ginekologiem bo może oznaczać zupełnie co innego.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 768 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-03, 20:00
Też nie znam statystyk, ale takie krwawienia zwykle różnią się podobno od zwykłych miesiączek, są znacznie lżejsze. Przyczyn plamienia może być znacznie więcej.
Test przed terminem miesiączki jest mało wiarygodny, bardziej pewny wynik daje oznaczenie z krwi.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 18 Dołączyła 646 dni temu Posty: 10
Profil: Imię: Agnieszka
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-06, 12:58
A jeśli kobieta ma bardzo bolesne miesiączki to podczas plamienia (przy ciąży) też ma takie bóle czy nie? czy tylko leci krew a np bóle są mniejsze ...a może przeciwnie zwiększają się??
_________________ Życie jest zdradliwe... Ten kto uważa, że coś może być pewnie- jest głupcem.
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1489 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-06, 13:02
Mnie nie bolało jak plamiłam . Ale mi bóle miesiączkowe minęły po pierwszym porodzie . A plamienie miałam przy drugiej ciąży . Tak więc nie wiem jak by to było przy pierwszym dziecku bo wtedy miesiączki miałam bardzo bolesne .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum