Witajcie!
Czy są wśród Was lub waszych znajomych kobiety, które urodziły po 50-tce albo ponad 40-letnie pierworódki? Wiem, że to rzadkie przypadki, ale jednak dużo częstsze niż ludziom się wydaje. Jestem dziennikarką telewizyjną i właśnie przygotowujemy program o takim późnym macierzyństwie. Zatem jeśli jesteście takimi mamami i macie ochotę podzielić się swoimi doświadczeniami - albo jeśli znacie takie mamy - zapraszam serdecznie do rozmowy, telefonicznej i niezobowiązującej. Oddzwaniam, jeśli podacie numer:
<konkat w profilu>
Ostatnio zmieniony przez madzia 2011-05-03, 11:53, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 716 dni temu Posty: 1488 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2011-12-02, 13:54
Zapewne to już nieaktualne, ale zauważyłam taki temat i przyszła mi na myśl teściowa mojej siostry która swoje trzecie dziecko urodziła w wieku 53 lat. Mąż mojej siostry jest zatem starszy od niej o blisko 30 lat. Kiedy ta dziewczynka była mała mojego szwagra zawsze brano za jej ojca, bo często się nią zajmował I podobno to odstraszało od niego dziewczyny i późno wyszedł za mąż.
W każdym razie po 50 można urodzić zdrowe dziecko
- to już wiek na bycie babcią
-można urodzić zdrwie , ale ryzyko chorób jest większe
i najważniejsze... czy dożyjemy dorosłosci naszego dziecka? A jeśli nie ma pod rękę=ą starszego, ustawionego w miare rodzeństwa osierocimy...? Ta wzija mnie przeraża
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum