Hej dziewczynki, mam problem. Od kilku dni staramy się już o dzidziusia a ja wybieram się do pracy i dostałam dziś skierowanie na prześwietlenie płuc Mogę je zrobić czy jest niewskazane gdyby ewentualnie coś nam już wyszło ze staranek?
Mysle, ze jak jestes w ciazy nie wskazane sa zadne promieniowania Nawet podczas przeswietlenia zeba, dentysta mnie sie pyta czy jestem w ciazy. A nie chcesz juz testu (z moczu lub krwi) wykonac?
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 873 dni temu Posty: 1917 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-27, 20:09
na test jeszcze za wcześnie bo dopiero zaczęliśmy starania, ale dziękuję za odpowiedź nikus .Nie zrobię tego prześwietlenia bo potem martwiła bym się strasznie. Pogadam z lekarką, wyjaśnie i może wyda mi zaświadczenie bez tego badania
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1495 dni temu Posty: 3058 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-28, 09:35
O kurcze to prześwietlenie zęba może być także tak bardzo szkodliwe? Przecież wiązka promieni z nowych aparatów idzie tylko bezpośrednio na naświetlane miejsce, a dodatkowo brzuch ochrania ten ciężki kombinezonik?
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 870 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-28, 17:01
W ciąży się dmucha na zimne i jeśli można leczyć zęba bez robienia rtg, to sie nie robi, zwłaszcza w I trymestrze.
Jeśli trzeba - lepiej poszukać rtg cyfrowego, daje mniejszą dawkę... tylko nie każdy dentysta potem sobie poradzi z obejrzeniem zdjęcia z płytki
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 873 dni temu Posty: 1917 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-28, 18:33
Ja nie zrobiłam rtg bo się bałam, owulację prawdopodobnie miałam przedwczoraj a staramy się na wszelki wypadek już od kilku dni więc nigdy nie wiadomo w poniedziałek zobaczę jak lekarka zareaguje bo troszkę nieprzyjemna babka jest ale ale...
Wysłany: 2010-05-29, 17:10
A my odpuscilismy sobie, tzn staramy sie jak najbardziej,ale co ma byc to bedzie. Taka presja psychiczna jest najgorsza
Witam ponownie wszystkie kobitki starajace się i goraco pozdrawiam.
U mnie bez zmian. Rewelacji narazie żadnych dla Was nie mam. Trzymam kciuki za te które już mogą się czymś pochwalić i niecierpliwie czekają na dzidzię
No to muszę jeszcze poczekać, w prawdzie robiłam juz dwa testy (pisało na opakowaniu, że wykrywają po 6-8 dni od zapłodnienia) ale były po jednej kresce. Ja mam takie urządzenie (mini komputerek) PEARLY to mierzenia temperatury i dokładnie wiem kiedy mam płodne a kiedy niepłodne. Więc jak nie będę w ciąży to się trochę zdziwię... Boje się, że przez to tyłozgięcie macicy mogę mieć problem z zajściem...
nikus [Usunięty]
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-06-01, 09:23
ewelcia1987 i Biedronka160 jak tam u was?
nikus [Usunięty]
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-06-01, 15:34
Kochane poradzcie mi jak zinterpretowac wynik testu owulacyjnego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum