Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-23, 16:38
nikus - sutki też reagują na hormony, mogą boleć, swędzieć, być napięte - jesteśmy różne i różne sa nasze reakcje
Misia - wyliczenia faktycznie sa do kitu, działają tylko, jeśli się ma super-regularne cykle i nic ich w danej chwili nie zakłóci.
Jeśli już to tylko obserwacje organizmu - i lepiej temperatur/śluzu, bo bóle i plamienia okołoowulacyjne są "około", raz mogą być wczesniej, raz później.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
nikus [Usunięty]
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-07-23, 16:47
Coraz bardzoej mam przeczucia, ze te bule podbrzusza i sutkow, to bole owu.
Tylko skad u mnie nagle takie bole? Nigdy wczesniej takiego "czegos" nie mialam
A kiedy czuje sie bol podczas owu, tzn, ze pecherzyk pekl
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-23, 17:14
Różnie bywa - czasem można czuć, że rosnący pęcherzyk gdzieś coś uciśnie, czasem podobno czuć pęknięcie, można też czuć podbrzusze po owu, gdy płyn drażni otrzewną.
Czyli można czuć coś i przed, i po owu, ale sprecyzować kiedy występuje owu może tylko usg.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
nikus [Usunięty]
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-07-23, 17:16
Tri, ale czy taki bol znaczy, ze pecherzyk pekl, czy nie koniecznie
nikus, niestety niekoniecznie. To są objawy okołoowulacyjne, potwierdzić pęknięcie pęcherzyka może tylko usg. Ale bądźmy dobrej myśli, ja obstawiam, że pękł i niedługo będziemy gratulować
Tylko skad u mnie nagle takie bole? Nigdy wczesniej takiego "czegos" nie mialam
a brałaś wcześniej tabletki antykoncepcyjne o ile pamiętam. No to po odstawieniu możliwe, że Twoje cykle były bezowulacyjne, a Duphaston wywoływał krwawienia. Teraz cykl się wyregulował i owulacja się pojawiła a z tego to tylko się cieszyć.
Tri napisał/a:
Ale nie główkuj tyle, stresy owulce szkodzą, do roboty!
hihi dokładnie
nikus [Usunięty]
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-07-24, 09:56
Tri napisał/a:
Ale nie główkuj tyle, stresy owulce szkodzą, do roboty!
Monini napisał/a:
Teraz cykl się wyregulował i owulacja się pojawiła
oj bardzo bym sie cieszyla zobacze w przyszlym m-cu, czy tez takie bole sie pojawia
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 615 dni temu Posty: 1334 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-24, 13:36
DZisiaj z drżącymi rekoma wykonałam po raz pierwszy w swoim życiu test ciążowy i pojawiły się na nim dwie piękne różowe krechy. Po trzech miesiącach starań udało się
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum