asiunia, przeciez ci strescilam po krotce, co bedzie u gina. Bylas juz zapewne kiedys, i wiesz, ze badanie nie boli. A tym bardziej teraz, lekarz nie zrobi nic co by moglo ci zagrozic. Musisz tylko powiedziec, ze test ci wyszedl pozytywny, zeby wiedzial, ze jest ciaza.
asiunia napisał/a:
Czy to normalne?
tez ja mialam
a pomijajac to, w moim przypadku, odpukac... tfu tfu tfu ciaza pozbawila mnie uplawow:)
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1495 dni temu Posty: 3058 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-02, 12:21
Dziewczyny gratuluję!
I choć są z wami, do was nie należą.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1262 dni temu Posty: 2163
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-02, 16:16
Dziękuję.
Jestem po wizycie, niestety nic nie było widać na USG ale to przecież było oczywiste. Mam przyjść 15 sierpnia. Wtedy pooglądamy serduszko. Dostałam witaminki i skierowanie na betę. Jednak czuję tą ciążę i wiem że się nie mylę. Tylko martwię się o tą moją bakterię żeby nie zagroziła fasolce. Zaskoczyłam panią doktor bo już miałam się przygotować na różne takie tam stymulacje. Dzięki Bogu zbędne. Dzieciątko poczęliśmy w rocznicę ślubu. A staraliśmy się dokładnie 19 miesięcy. Uff Oby tylko wszystko było dobrze. Byłam tak spięta, że powtórzyłam test i natychmiast wyszły dwie piękne kreseczki.
Życzę Wam powodzenia i wytrwałości.
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-02, 16:32
Dziewczyny gratuluję Kamyczku nawet nie wiesz jak się cieszę- tyle czekałaś na dzidzię . Daj znać jak tam po wizycie i chyba we wrześniu bo sierpień to już był
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 1275 dni temu Posty: 188 Skąd: podlasie
Profil: Imię: asia
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-02, 19:26
Hej. A ja musze dowiedziec sie najpierw kiedy jaki lekarz przyjmuje, bo chce isc do baby. Ale najpierw musze podbic ksiazeczke ubezpieczeniowa. Zrobie to jutro a do gina w piatek jak sie uda a jak nie to na poczatku nastepnego tygodnia. Tez chce witaminki hehe
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-08, 10:14
Czwartek rano słabiutka druga kreseczka, czwartek popołudniu miesiączka...
Dziwne, albo test był tandetny.
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-08, 11:02
No właśnie nieco wcześniej niż się spodziewałam w stosunku do ostatniej miesiączki.
Tylko podobno 5dni do przodu lub do tyłu to norma, więc przyszedł o odpowiednim czasie.
Ale dziwne to było, bo w środę wieczorem jeszcze się kochaliśmy, rano wstałam i zrobiłam test nie wiedząc, że coś się dzieje. dopiero przy podcieraniu na papierze zobaczyłam zwykła krew (nie menstruacyjną). Mimo tego na teście pojawiła się druga, ledwo widoczna kreseczka, a na drugi dzień zalała mnie normalnie krew menstruacyjna w dużej ilości.
Nastrój:
Wysłany: 2009-09-08, 12:39
W moim tak nie pisało. Z resztą testy sprawdzają obecność hormonu hCG, a krew nie ma na niego żadnego wpływu, ponieważ jest on wytwarzany przez zapłodniona komórkę jajową. Ale nie bardzo się sugeruje tym pozytywnym testem, bo krecha nie pojawiła się od razu tylko po czasie reakcji (5min), więc może to tylko fałszywy alarm, zwłaszcza, ze o kres niestety przyszedł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum