Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1161 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-13, 11:09
hondzia3110, Ale stres jest spory prawda? Do tego zniecierpliwienie. Nie denerwuj się, uda się. Uważam, że jak nam się udało to i wszystkim innym musi się udać. Zobaczysz że mam rację i będziesz miała swoją fasolkę tylko pamiętaj wiara czyni cuda, musisz wierzyć że się uda.
Teraz jest już troche lepiej ale najgorsza była presja otoczenia pisałam o tym wcześniej. Ani z mojej strony ani ze strony męża rodzice nie mają wnuków i tak ciągle napierają, kiedyś nie potrfiłam sobie z tym radzić, ale terz już umiem
A do tego jeszcze 60% mojej grupy na studiach( bo oczywiście ja całe zycie w szkole ) stanowią dziewczyny w ciąży a reszta to już urodziła albo się stara. MASAKRA
ale znalazłam i na to sposób, ciesze się z nimi, a jak spotkam jakieś piękne ciuszki dla maluszków i nie potrafie się oprzeć kupuje im, ja mam przyjemność a one cieszą sie jak szalone moŻe kiedyś role się odwróca.
Przepraszam za post pod postem ale dziewczyny zrobiłam coś głupiego, Jestem w fazie wyzrynania zęba mądrości tak mnie dzisiaj bolał że myślałam, że oszaleje, i połknęlam silny proszek i dopiero po przypomniało mi się, że nie powinnam bo nie do okresu jeszcze 5 dni a jeśli zaszłam??? Boże tak się teraz martwie czy to nie zaszkodzi, kurde ale głupia jestem
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 819 dni temu Posty: 2273
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-13, 17:55
hondzia3110, nie martw się na zapas!!! Jak sie dowiadujemy, ze jesteśmy w ciąży to analizujemy i wyszukujemy sobie najstraszniejsze rzeczy jakie mogłyśmy zrobić a mogłyby zaszkodzić dziecku. Nie sądzę, aby ten środek przeciwbólowy wpłynął na tą fasoleczkę jeśli już tam jest, tak więc nie zadręczaj się,
Wiem co to wyrzynajacy się ząb Mam takie dwa przypadki i teraz też mnie boli, wyrzyna się,ale na szczęcie ból jest znikomy.
Uszka do góry
Dzięki słoneczko07 JA nawet nie myślałam, jak brałam ten proszek poprostu chciałam, żeby mnie ten jeb.... ząb przestał boleć!!!!! To już tak długo trwa i jeszcze się wyszedł do końca
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-13, 21:08
Hondzia - spokojnie Paracetamol jest bezpieczny, ibuprofenu nie wolno pod koniec ciąży, na aspirynie są prawie wszystkie dziewczyny z problemami z krzepliwością, a nawet jak masz pod ręką coś silniejszego, to jedna tabletka na tym etapie niewiele może
Oczywiscie im mniej leków, tym lepiej, ale stres związany z bólem też ciąży nie służy.
Na zęba polecam Bobodent, podbieram córze czasem
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
no i znowu mnie boli, kurde. Nawet jeszcze go nie czuć po palcem, biedne te nasze dzieciaczki jak im się wyrzynaja ząbki. wiecie co boli mnie pod brzusze czyli pewnie w tym miesiącu znowu dupa.
hondzia3110, mi lekarz powiedział, że paracetamol w ciąży jest bezpieczny- poza tym ja na samym początku ciąży brałam 3 antybiotyki, i chwalić Boga, wszystko wskazuje na to, że jest ok...
Co do bólu podbrzusza, to ja tu kilka stron wcześniej chyba pisałam, że mnie też tak bolał i czekałam na @ i czekałam, a potem jak już test zrobiłam, to dalej bolało- przez pierwsze 2 tygodnie z drżeniem serca sprawdzałam czy aby @ nie przylazła- potem w ciąży podobno takie bóle w czasie spodziewanej @ nawet się zdarzają. Uszka do góry- trzymam kciuki
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-14, 14:24
Ja przy Zośce miałam w I trymestrze co chwilę ropne zatoki, więc różnych środków się musiałam nałykać - ważne, żeby nie leczyć się na własną rękę i mówić lekarzom, że się może być w ciąży.
Dopóki nie przyjdzie @, ciąży nie wykluczysz Pobolewanie podbrzusza to żaden znak
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 819 dni temu Posty: 2273
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-15, 10:29
hondzia3110, ja zrobiłam na 3-4 dni przed spodziewanym @ i pokazały się dwie kreski, druga troszke bledsza, ale dobrze już widoczna. Najwyżej zrobisz jeszcze raz za te 3 dni jakby teraz nic nie wykazało
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum