REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Tytuł: ciazowe staranka
Autor Wiadomość
Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1161 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-13, 11:09   

hondzia3110, Ale stres jest spory prawda? Do tego zniecierpliwienie. Nie denerwuj się, uda się. Uważam, że jak nam się udało to i wszystkim innym musi się udać. Zobaczysz że mam rację i będziesz miała swoją fasolkę tylko pamiętaj wiara czyni cuda, musisz wierzyć że się uda. <pocieszacz>

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Jaga 

Informacje:
Dołączyła 716 dni temu

Profil:
Imię: Aga
Nastrój:
napalona

Wysłany: 2010-03-13, 11:15   

słoneczko07 napisał/a:
wasze fasolki zastrajkowały i stwierdziły, że wolą się urodzić na cieplejsze dni

niech te fasolki nie będą takie - Co one nie wiedzą, jak bardzo my na nie czekamy :?:

hondzia3110 - długo nie długo...
Ja myśle, że wszystkie staraczki - najpóźniej do wakacji - będą zafasolkowane

Mój tata wyśnił mi właśnie dziś dzidziusia :mrgreen:

hondzia3110 

Informacje:
Dołączyła 735 dni temu

Profil:
Imię: Honorata
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-13, 11:21   

Jest spory jest. Teraz to już mam mieszane uczucia, raz jestem spokojna, raz zła na to wszystko, mam nadzieje, że to już nie długo się zdaży :-D
Teraz jest już troche lepiej ale najgorsza była presja otoczenia pisałam o tym wcześniej. Ani z mojej strony ani ze strony męża rodzice nie mają wnuków i tak ciągle napierają, kiedyś nie potrfiłam sobie z tym radzić, ale terz już umiem :lol:
A do tego jeszcze 60% mojej grupy na studiach( bo oczywiście ja całe zycie w szkole ;-) ) stanowią dziewczyny w ciąży a reszta to już urodziła albo się stara. MASAKRA <bezradny>
ale znalazłam i na to sposób, ciesze się z nimi, a jak spotkam jakieś piękne ciuszki dla maluszków i nie potrafie się oprzeć kupuje im, ja mam przyjemność a one cieszą sie jak szalone :-P moŻe kiedyś role się odwróca.

hondzia3110 

Informacje:
Dołączyła 735 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-13, 17:48   

Przepraszam za post pod postem ale dziewczyny zrobiłam coś głupiego, Jestem w fazie wyzrynania zęba mądrości tak mnie dzisiaj bolał że myślałam, że oszaleje, i połknęlam silny proszek i dopiero po przypomniało mi się, że nie powinnam bo nie do okresu jeszcze 5 dni a jeśli zaszłam??? Boże tak się teraz martwie czy to nie zaszkodzi, kurde ale głupia jestem :evil: :evil: :evil:

słoneczko07 
riki tiki bara bara

Informacje:
Dołączyła 819 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-03-13, 17:55   

hondzia3110, nie martw się na zapas!!! Jak sie dowiadujemy, ze jesteśmy w ciąży to analizujemy i wyszukujemy sobie najstraszniejsze rzeczy jakie mogłyśmy zrobić a mogłyby zaszkodzić dziecku. Nie sądzę, aby ten środek przeciwbólowy wpłynął na tą fasoleczkę jeśli już tam jest, tak więc nie zadręczaj się,
Wiem co to wyrzynajacy się ząb ;/ Mam takie dwa przypadki i teraz też mnie boli, wyrzyna się,ale na szczęcie ból jest znikomy.
Uszka do góry

hondzia3110 

Informacje:
Dołączyła 735 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-13, 18:03   

Dzięki słoneczko07 :-) JA nawet nie myślałam, jak brałam ten proszek poprostu chciałam, żeby mnie ten jeb.... ząb przestał boleć!!!!! To już tak długo trwa i jeszcze się wyszedł do końca :evil: :evil:

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 769 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-03-13, 21:08   

Hondzia - spokojnie :D Paracetamol jest bezpieczny, ibuprofenu nie wolno pod koniec ciąży, na aspirynie są prawie wszystkie dziewczyny z problemami z krzepliwością, a nawet jak masz pod ręką coś silniejszego, to jedna tabletka na tym etapie niewiele może :)
Oczywiscie im mniej leków, tym lepiej, ale stres związany z bólem też ciąży nie służy.
Na zęba polecam Bobodent, podbieram córze czasem :>

Jola 

Informacje:
Dołączyła 704 dni temu

Profil:
Imię: Jola
Im. dziecka: Natalia
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-03-13, 21:15   

nie martwcie się dziewczyny, na pewno niedługo każda z Was zafasolkuje :-)

hondzia3110 

Informacje:
Dołączyła 735 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-14, 09:14   

no i znowu mnie boli, kurde. Nawet jeszcze go nie czuć po palcem, biedne te nasze dzieciaczki jak im się wyrzynaja ząbki. <bezradny> wiecie co boli mnie pod brzusze czyli pewnie w tym miesiącu znowu dupa.

Marzycielka24 
...zakochaniec...

Informacje:
Dołączyła 880 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Misia
Nastrój:
zdolowana

Wysłany: 2010-03-14, 10:55   

hondzia3110, mi lekarz powiedział, że paracetamol w ciąży jest bezpieczny- poza tym ja na samym początku ciąży brałam 3 antybiotyki, i chwalić Boga, wszystko wskazuje na to, że jest ok...

Co do bólu podbrzusza, to ja tu kilka stron wcześniej chyba pisałam, że mnie też tak bolał i czekałam na @ i czekałam, a potem jak już test zrobiłam, to dalej bolało- przez pierwsze 2 tygodnie z drżeniem serca sprawdzałam czy aby @ nie przylazła- potem w ciąży podobno takie bóle w czasie spodziewanej @ nawet się zdarzają. Uszka do góry- trzymam kciuki :*

hondzia3110 

Informacje:
Dołączyła 735 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-14, 11:25   

Dzięki ;-) -Marzycielka24 . Ja już oddałabym wszystko, żeby zobaczyć te dwie kreseczki.

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 769 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-03-14, 14:24   

Ja przy Zośce miałam w I trymestrze co chwilę ropne zatoki, więc różnych środków się musiałam nałykać - ważne, żeby nie leczyć się na własną rękę i mówić lekarzom, że się może być w ciąży.

Dopóki nie przyjdzie @, ciąży nie wykluczysz :) Pobolewanie podbrzusza to żaden znak :D

hondzia3110 

Informacje:
Dołączyła 735 dni temu

Profil:
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-15, 07:42   

dziewczyny chyba nie wytrzymam i zatestuje. Myślicie, że ma to sens 3 dni przed spodziewaną @?? <bezradny>

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1161 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-03-15, 08:36   

hondzia3110, Mi pozytywny test wyszedł przed @, ale jak wyjdzie negatywny to będziesz się dręczyć czy za wcześnie go zrobiłaś czy może nie jesteś.

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

słoneczko07 
riki tiki bara bara

Informacje:
Dołączyła 819 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-03-15, 10:29   

hondzia3110, ja zrobiłam na 3-4 dni przed spodziewanym @ i pokazały się dwie kreski, druga troszke bledsza, ale dobrze już widoczna. Najwyżej zrobisz jeszcze raz za te 3 dni jakby teraz nic nie wykazało ;)

Odpowiedz do tematu