Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1288 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2008-07-31, 13:55
Ja pierwsze spioszki kupilam w 4 miesiacu z radosci
I sama tylko takie rzeczy kupuje ( body , spioszki , czapeczki ) , ubranka ' na wyjscie ' dostalam i jeszcze troche dostane , a to po dzieciach znajomych i rodziny a to w prezencie . Mam tego juz troche , teraz tylko poprac , chociaqz podejrzewam ze nie bedzie duzpo okazji do wkladania tego , pewnie tylko w odwiedziny tak jak piszecie i ' do zdjec ' !
meg jeszcze zdazysz dzidziusiowi nakupowac ubranek po urodzeniu !
A jak podchodzicie do lumpeksów. Powiem szczerze, ze przy takim noworodku to chyba nie potrafiłabym ubierać go w używki, ale jak nieco podrośnie, to owszem. Za małą kasę mozna nawieźć całą kupę śpioszków itp.
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-19, 15:22
Ja kupowałam niektóre rzeczy w ciucharni . Mi nie przeszkadzało i tak wszystko gotowałam . A czasami naprawdę można kupić super ciuszek i tanio Co do ciuszków niemowlęcych to część miałam kupionych a część dostałam od koleżanki po jej synku.
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-20, 11:43
Tutaj tez sa super ciuszki w uzywanych , duzo ubranek znanych projektantow i bardzo tanie , a tak jak mowi Aneta i tak sie to wygotowuje. Ja nawet ubranka ze sklepu piore , takze nie widze problemu.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2008-09-20, 23:08
a ja nie kupuję niczego w lumpeksach. dla siebie nie umiem, nie mam cierpliwości, a dla dzidzi bym nie chciała. jako, że w rodzinie nie było dawno dzidzi, moja niunia będzie miała wszystko nowiutkie
Nastrój:
Wysłany: 2008-09-22, 12:19
Dla siebie nie kupuje bo raczej nie ma nic fajnego i nie chce i sie szukac. Dla dzieci z to sa czasem takie cuda , ktorych w zyciu sama bym nigdzie nie znalazla.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1535 dni temu Posty: 4129
Profil:
Wysłany: 2008-09-30, 17:13
a ja się ostatnio zastanawiam czy kupować ciuszki w najmniejszym rozmiarze? bo przecież mała może się urodzić np. długa na 58 cm i wtedy te na 56 od razu będą za małe i w ogóle się nie przydadzą. i tak wymyśliliśmy z mężem, że kupię na 62, a jak malutka się urodzi malutka, to zanim wyjdę ze szpitala, to mama czy teściowa mi parę rzeczy na 56 kupi, a resztę dokupię jak już wyjdę z domku.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-03, 17:14
ja w sumie jestem uzbrojona po pachy mam 56, 62 i troche 68 w sumie wiekszość dostałam, niektóre nowiuskie bo kolezanka nie zdazyła małemu założyc bo za duży był , kupiłam tylko takie bardziej zimowe- kombinezon czapka ciepła szaliczek i rekawiczki w komplecie, jeszcze taki misiowy kombinezonik!!! Spiworek polarowy super znalazłam w ciuchbudzie więć prawie cała szafa pełna!!!
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 290 Skąd: Opole/Katowice
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-07, 09:55
Ja kupiłam i dostałam kilka ciuszków, pajacyków rozmiar:50, kt ore Haneczka miała raz czy wogóle.
Najpraktyczniej chyba kupić 56, choć za chwilę bedzie i tak za małe, a 62..kilka sekund i juz za małe. Niekóre ciuszki są w poniedziałek ok, a w sobote juz małe
W lumpeksie kupiłam dwie pary spodni na zimę, chyba 68 czy 74 H&m, super, zero śladów zniszczenia, zapłaciłam 3zł
Narazie jeszcze nie mam ochoty wstępowac do sklepów dla mam, jakoś wolę nie zapeszać. Nigdy nie sądziłam, ze jestem przesądna, więc samą siebie zaskoczyłam. Mam jakiś dziwny opór przed wizytą w takim sklepie.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 290 Skąd: Opole/Katowice
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
Wysłany: 2008-10-09, 12:54
Ja w czwartym miesiącu ciąży już buszowałam po Smyku i Fido. Pewnie przyjdzie i pora na Ciebie. Na początku kupowałam "neutralne" ciuszki, mam na myśli kolory.
czy chcesz znać płeć dziecka?
Jasne że chcę, jeszcze trochę przyjdzie mi na to poczekać, ale mam przeczucie że będzie chłopiec. Jakoś zanim zaszłam też myslałam tylko o chłopcu. na tym etapie rozwoju to chyba jest i tym i tym
[ Dodano: 2008-10-20, 13:53 ]
Mój suwak wskazuje 10 tydzień ciąży, ale w rzeczywistosci zaczął się 12. Ponieważ kończę powoli 1 trymestr postanowiłam zakupić sobie chociaż jedną rzecz. Zrobiłam to tez troche z przekory, żeby niepotrzebnie się nie stresować i nie straszyć samej siebie. No więc zakupiłam pajacyka. Mimo moich przeczuć dot. płci chciałam zakupic coś uniwersalnego. Ale w (jeśli będzie to reklama to zróbcie coś z tym:D) Smyku, ubranka są wyraźnie podzielone wg płci. Dla dziewczynek mają jak nie różową wstawkę to serduszko czy kwiatuszka, a chłopięce generalnie są w paski.
Na kolejny zakup zdecyduję się po wizycie u gina, jak wszystko będzie ok to w 4 miesiącu już trochę odważniej podejdę do tematu:)
[ Dodano: 2008-10-29, 10:41 ]
W jakim rozmiarze kupowac czapeczki dla noworodka?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum