Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1289 dni temu Posty: 2010
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-10, 12:39
calineczka napisał/a:
Asiu jak masz tego duzo i w dobrym stanie to mozesz spróbowac sprzedać
w sumie nawet o tym nie pomyślałam, przesortuje sobie i co moagłabym sprzedać, na pewno sukieneczki bo mam ich od groma, a Ula nawet nie zdąrzyła wszystkiego znosić
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 903 dni temu Posty: 241 Skąd: elblag
Profil: Imię: Monika
Im. dziecka: Julia
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-10, 12:47
ja ostatnio tez dostałam cala pakę ciuszków dla mojej malej mojego R siostra mi nadawała nówki ciuszki wiec nie mam się co martwic na ich brak tylko martwię się o to ze nie mam już ich gdzie układać brak szafek
u nas najlepiej się sprawdziły polskie body, takie na guziczek przy szyjce. Bawełna mięciutka, nie rozłazi się po praniu, nie traci fasonu ani koloru, i co najwazniejsze ładnie przylega przy szyjce. natomiast te z zakładkami bardzo często tak się rozciągają, ze pół dekoltu widać.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 808 dni temu Posty: 431 Skąd: Radomsko/Częstochowa
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-15, 14:14
:) napisał/a:
natomiast te z zakładkami bardzo często tak się rozciągają, ze pół dekoltu widać.
zdecydowanie masz rację! Ale w moim przypadku (i chyba większości początkujących mam) to jest dobre wyjście na pierwsze tygodnie: duża dziurka przy szyjce ulatwia zakładanie! Ale polecam tylko na cieplutkie dni, bo faktycznie body z zakładkami są trochę rozchełstane pod szyją i dekolt, kark, szyja cała na wierzchu.
Jak dla mnie najwygodniejsze okazały się body zapinane na napki z boku na całej długości. Najwygodniejsze, nie trzeba się z dzieckiem siłować, żeby mu coś przez głowę wkladać.
Co do czapeczek: oby Calineczko Twój Michałek chciał je nosić. Moja Majeczka nie lubi czapeczek, godzi się jedynie na taką wkładaną (nie wiązaną, bez zauszników) bawełnianą, błękitno-granatową w paseczki. Wygląda w niej jak młody raper!
I rękawiczki niedrapki też raczej leżą w szufladzie Maja nie lubi ciuszków, które ograniczają jej ruchy (więc odpada też ciasne wiązanie jej w beciku). Najlepiej sprawdzają się śpiochy i pajacyki. Nic nie spada i nic nie przeszkadza, jak Maja na leżąco ćwiczy kung-fu, taniec towarzyski albo break dance przy muzyce z płyt
Wysłany: 2010-06-15, 15:31
W pierwszych miesiącach życia mlodego balam się zakladac takiej żabie body przez glowę. Wtedy na topie byly kaftaniki i spioszki
cali na pocieszenie powiem, ze Młodemu było wszystko jedno czy mial czapeczke czy nie.
choc w jakims serialu mówili o tym, ze dzieci CC często nie akceptują czapeczek.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1161 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-16, 07:11
Moja Pszczółka jakby jej czapeczki nie zawiązać to za chwile zesunie się jej z główki, bo raz że wiercipięta, a dwa że ma malutką główkę.
No chyba, że opaska, albo chusteczka to akceptuje troszkę lepiej niż czapeczkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum