Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1314 dni temu Posty: 65 Skąd: bydgoszcz
Profil: Im. dziecka: jagoda i oluś
Wysłany: 2008-11-03, 21:35
ja dla olusia bardzo duzo w lumpeksie kupowałam ubranek.Dla niuni raczej nie,dostałam sporo praktycznie nowiutkich od mojej mamy kolezanki.Teraz kumpela pozyczyłam mi 4 ogromne wory ubranek i mam niunie ubraną do dwóch lat tylko jeden minus jest z tego ze musze uwazac zeby ubranek niezniszczyc.
:), rozmiaruczapeczek to ja nieznam z regóły kupuje na oko,a jeszcze najlepiej jest zmierzyc
W jakiej temp. nalezy prać ubranka dla maleństwa? wszędzie czyta się o wysokich temp. natomiast na prawie wszystkich ubrankach dopuszczalna temp wynosi 40 stopni.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 290 Skąd: Opole/Katowice
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Hania
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-05, 13:06
Jeżeli chodzi o pieluchy czy rzeczy mocniej ubrudzone, jaknajbardziej w wyższej temperaturze.
Większość jednak piore w 40st. Pani lekarka powiedziała, że należy tylko je przepłukać, bo przecież to są wlaściwie czyste rzeczy ( i minimalna ilość płatków do prania typu Lovela)
Pytanie do mam majowych dzieci.
Jakie ubranka kupować na ten okres. Bo w sumie to ani jeszcze lato, a często jest bardzo chłodno. Powoli zaczynam zbierac ciuszki, tylko nie bardzo wiem co w tym okresie będzie najbardziej potrzebne.
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1594 dni temu Posty: 2898 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-12, 08:45
Dominik jest majowy . Najlepiej wszystkiego po troszku . Śpioszki , Kaftaniki , body i pajace . A na spacerek miałam taki ciepły kombinezon bo akurat wtedy było jeszcze chłodno .
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-12, 11:25
Haneczka jest też majowa. A maj w tym roku był upalny.
Pajace i body- w tym spała, w zależności jak ciepła była noc
Rumpersy, czyli taki pajac z krótką nogawką i rękawkiem
Śpioszki+ kaftanik pod spód
I oczywiście sukieneczki, spodenki, spódniczki
Miałam dwa sweterki tylko i jakieś długie spodnie- sporadycznie je ubierałam
Oczywiście wszystko zależy od pogody, w tym roku było bardzo ciepło
ciuszkow zbyt wiele nie kupuj bo dlugo w nich nie pobedzie dzidzia szybko rosnie wiec na ten okres po kilka rzeczy a prac najlepiej odrazu w normalnych proszkach i patrzec czy nic sie nie dzieje ja piore w normalnym proszku i jest ok a temperatura tez do 40
Nastrój:
Wysłany: 2008-11-16, 10:18
To zależy od dziecka. Ja omyłkowo wsadziłam kilka rzeczy od Hani do naszego prania, a Haneczka ma już pół roku i od razu ją wysypało, całe plecki i brzuszek ( wszedzie gdzie dotykało ubranko do ciała, bo akurat było to body)
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-29, 10:55
Ostatnio myślałam nad persilem...ale wciąż piore w Lovela, jest bezzapachowa, b. delikatna. Ale chyba już czas zmienić na inny, wkoncu ma juz 8miesięcy, spróbuje ten Persil.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum