Ja nakupowalam bardzo duzo ciuszkow takich jak bombowe spodenki,fajna koszulka itp.ale musze powiedziec,ze praktycznie nic z tego nie ubieralam poniewaz bylo niepraktyczne,moze i fajnie wyglada ale tylko tyle.Ubieralam go tylko tak jak ktos mial do nas w odwiedziny przyjsc,bo gdzie mozna z miesieczny dzieckiem chodzic
Dlatego przydaja mi sie jak narazie tylko spiochy rozpinane w kroku i body.
Musze jeszcze troche poczekac z przebierankami
śpioszki i body są zdecydowanie najwygodniejsze inne ciuszki ślicznie wyglądają, ale są niepraktyczne i ciężko ubrać je takiemu maluszkowi wiadomo, że na początku każdy uważa, żeby nie zrobić maleństwu krzywdy przy obieraniu, więc lepiej kupować jakieś rozpinane ubranka, zeby było łatwo je założyć
A kiedy kupować ciuszki? Ja raz na jakis czas kupuję jakąś rzecz lub dwie, tak żeby na spokojnie skompletować sobie po malutku wszystko, a moja mama twierdzi, że nie wolno tak wcześnie kupować, sama nie wiem..
niby jest taki przesąd, że nie powinno się wcześniej nic dla maluszka kupować, ale czy ja wiem, czy w to wierzyć ? kilka rzeczy trzeba na początek mieć, ale nie ma sensu kupować za dużo, bo dzieciaczki bardzo szybko rosną a poza tym, każdy kto przyjdzie Cię odwiedzić i zobaczyć dzidzię, to najczęściej przynosi własnie jakiś ciuszek i zawsze nazbiera się tego tyle, że połowy rzeczy nawet nie zdążysz wykorzystać
Ja w te przesady nie wierze zreszta jest ich tyle,ze az mnie czasem glowa bolala kazdy powinien robic jak uwaza.Mojej siostrze tlumaczylam,ale ona do tej pory a jest juz w 7 mies nic w sumie nie ma.
Ja pierwsze co kupilam to w drugim miesiacu maluki bucki nike takie slodziutkie,ze nie moglam sie im oprzec.Potem zawsze kupilam jakies spioszki,kocyk,czapeczke w sumie to co mi sie podobalo kupowalam i wcale nie mam ich za duzo.
A goscie jak przychodzili to prosilam aby kupowali cos wiekszego lub pampersy(ktore zawsze sie przydadza)
Informacje: Dołączyła: 28 Lis 2007 Posty: 9 Skąd: Warszawa
Profil:
Wysłany: 2007-11-29, 20:00
Jak moja siostra cioteczna urodziła synka, to właśnie tak było, że nakupowali mnóstwo ubranek, goście jeszcze donieśli, a jak mały zaczął rosnąć, to połowy tych ciuszków nigdy nawet nie miał na sobie
ja w sumie wcześnie zaczełam kupowac ubranka, nie jestem przesądna. przedewszystkim śpioszki, body, kaftaniczki i malusie skarpeteczki . Dostałam też mnóstwo ubranek i faktycznie cześć tych darowanych z metkami się uchowała. Ale cieszę się, że nie zwlekałam bo dzięki temu gdzieś pod koniec 8 miesiąca miałam całą wyprawkę gotową tzn. wypraną w specjalnym proszku i wyprasowaną i nie musiałam się o to już martwić.
Ja zaczęłam kupować ciuszki bardzo wcześnie, regularnie odwiedzałam sklep dla dzieci, a po urodzeniu dzidziusia każdy kto przychodził mnie odwiedzić też przynosił jakieś ubranko. W końcu okazało się, że mam o wiele za dużo ubranek;-) Gdybym jeszcze raz kompletowała wyprawkę, to ograniczyłabym się do kilku par śpiszków, dziecko przecież strasznie szybko rośnie, więc nie potrzeba mieć dużo rzeczy w tym samym rozmiarze. W czasie ciąży nauczyłam się rozpoznawać jakie artykuły dla niemowląt są wartościowe, a jakie nie. Miałam też swój ulubiony sklep dla dzieci. Z jednego zakupu, który zrobiła byłam bardzo dumna link został usunięty Takiego szlafroczka nikt mi nie dał w prezencie, a jest na prawdę bardzo przydany i praktyczny
Ja na poczatek zakupilam kilka spioszkow kaftaniki i body a i oczywiscie ubranko takie wyjsciowe do lekarza.Potem przez dom przewineli sie znajomi rodzinka i okazalo sie ze bylo tych ciuszkow wiele za duzo....
Ja na początku małej bodów nie zakładałam jakoś takiemu okruszkowi mi było ciążko ubrac więc ubierałam bluzeczki na guziczki i śpiochy. Dużo rzeczy dostałam a mała nie chodziła bo np ciepłe pajacyki były jej dobre latem a wtedy zakładałam jej tylko body
a wczoraj zrobiłam zakupy w lumpiku za 20zł i nakupiłam 12sztuk śpiochów 2 pajacyki piżamki, 3 bluzeczki i 2 pary spodenek i tak mi mała na czworakach wybrudzi więc ubranko jest na 1 dzien więc troszkę ich potrzebuję ale jak dziecko jest małe to mniej brudzi ale ja mimo wszytko codziennie małej zakładałam nową piżamkę czy ubrano bo wiadomo że dziecko się poci i zanim uzbierałam pełna pralkę brudnych ubranek to już nie miałam co zakłądac więć troszkę ich też potrzeba jeśli robi się osobne pranie ubranek dziecka.
Ja polecam kupowac na bieżąco jesli kupuje się nowe to szkoda by niektore się zmarnowały i nie były ani razu założone
zazdroszczę Wam, ze możecie "chodzić"po sklepach i kupować różne rzeczy dla swoich dzieci. Ja niestety nie jestem w tak komfortowej sytuacji. Mam zagrożoną ciąże wiec zapomnieć muszę o spacerach po sklepach.Mój mąż kompletuje wyprawkę dla naszego maleństwa, czasem jest tak ze tez chciałabym coś naocznie wybrać wiec kupuje w link został usunięty wczoraj kupiłam laktator.Cieszę się Waszym szczęściem....
wiecie co? ostatnio kupiłam świetna torbę chroniącą przed utratą ciepła reklama zobaczcie! i to najtańszy jaki znalazłam, w innych sklepach inne były droższe i to znacząco.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum