Album Szukaj   FAQRejestracja  FAQProfil   FAQZaloguj FAQZaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Tytuł: Ciuszki dla niemowlaka
Autor Wiadomość
smerfetkahh 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-28, 21:44   Ciuszki dla niemowlaka

Ja nakupowalam bardzo duzo ciuszkow takich jak bombowe spodenki,fajna koszulka itp.ale musze powiedziec,ze praktycznie nic z tego nie ubieralam poniewaz bylo niepraktyczne,moze i fajnie wyglada ale tylko tyle.Ubieralam go tylko tak jak ktos mial do nas w odwiedziny przyjsc,bo gdzie mozna z miesieczny dzieckiem chodzic ;-)
Dlatego przydaja mi sie jak narazie tylko spiochy rozpinane w kroku i body.
Musze jeszcze troche poczekac z przebierankami ;-)

Magdaru 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-29, 07:38   

śpioszki i body są zdecydowanie najwygodniejsze :-D inne ciuszki ślicznie wyglądają, ale są niepraktyczne i ciężko ubrać je takiemu maluszkowi <bezradny> wiadomo, że na początku każdy uważa, żeby nie zrobić maleństwu krzywdy przy obieraniu, więc lepiej kupować jakieś rozpinane ubranka, zeby było łatwo je założyć :)

Izabela 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-29, 11:43   

A kiedy kupować ciuszki? Ja raz na jakis czas kupuję jakąś rzecz lub dwie, tak żeby na spokojnie skompletować sobie po malutku wszystko, a moja mama twierdzi, że nie wolno tak wcześnie kupować, sama nie wiem.. <bezradny>

Magdaru 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-29, 11:50   

niby jest taki przesąd, że nie powinno się wcześniej nic dla maluszka kupować, ale czy ja wiem, czy w to wierzyć ? ;-) kilka rzeczy trzeba na początek mieć, ale nie ma sensu kupować za dużo, bo dzieciaczki bardzo szybko rosną :-D a poza tym, każdy kto przyjdzie Cię odwiedzić i zobaczyć dzidzię, to najczęściej przynosi własnie jakiś ciuszek i zawsze nazbiera się tego tyle, że połowy rzeczy nawet nie zdążysz wykorzystać ;-)

smerfetkahh 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-29, 12:52   

Ja w te przesady nie wierze zreszta jest ich tyle,ze az mnie czasem glowa bolala ;-) kazdy powinien robic jak uwaza.Mojej siostrze tlumaczylam,ale ona do tej pory a jest juz w 7 mies nic w sumie nie ma.
Ja pierwsze co kupilam to w drugim miesiacu maluki bucki nike takie slodziutkie,ze nie moglam sie im oprzec.Potem zawsze kupilam jakies spioszki,kocyk,czapeczke w sumie to co mi sie podobalo kupowalam i wcale nie mam ich za duzo.
A goscie jak przychodzili to prosilam aby kupowali cos wiekszego lub pampersy(ktore zawsze sie przydadza)

Nymphadora 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-11-29, 20:00   

Jak moja siostra cioteczna urodziła synka, to właśnie tak było, że nakupowali mnóstwo ubranek, goście jeszcze donieśli, a jak mały zaczął rosnąć, to połowy tych ciuszków nigdy nawet nie miał na sobie :mrgreen:

kasia1980 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-12-04, 19:01   

ja w sumie wcześnie zaczełam kupowac ubranka, nie jestem przesądna. przedewszystkim śpioszki, body, kaftaniczki i malusie skarpeteczki :-D :-D :-D . Dostałam też mnóstwo ubranek i faktycznie cześć tych darowanych z metkami się uchowała. Ale cieszę się, że nie zwlekałam bo dzięki temu gdzieś pod koniec 8 miesiąca miałam całą wyprawkę gotową tzn. wypraną w specjalnym proszku i wyprasowaną i nie musiałam się o to już martwić.

jolka

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-12-10, 11:41   

Ja zaczęłam kupować ciuszki bardzo wcześnie, regularnie odwiedzałam sklep dla dzieci, a po urodzeniu dzidziusia każdy kto przychodził mnie odwiedzić też przynosił jakieś ubranko. W końcu okazało się, że mam o wiele za dużo ubranek;-) Gdybym jeszcze raz kompletowała wyprawkę, to ograniczyłabym się do kilku par śpiszków, dziecko przecież strasznie szybko rośnie, więc nie potrzeba mieć dużo rzeczy w tym samym rozmiarze. W czasie ciąży nauczyłam się rozpoznawać jakie artykuły dla niemowląt są wartościowe, a jakie nie. Miałam też swój ulubiony sklep dla dzieci. Z jednego zakupu, który zrobiła byłam bardzo dumna link został usunięty Takiego szlafroczka nikt mi nie dał w prezencie, a jest na prawdę bardzo przydany i praktyczny :-)

kati24hh 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-12-10, 16:33   

Ja na poczatek zakupilam kilka spioszkow kaftaniki i body a i oczywiscie ubranko takie wyjsciowe do lekarza.Potem przez dom przewineli sie znajomi rodzinka i okazalo sie ze bylo tych ciuszkow wiele za duzo....

Poznanianka24 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-12-17, 17:47   

Ja na początku małej bodów nie zakładałam :-> jakoś takiemu okruszkowi mi było ciążko ubrac więc ubierałam bluzeczki na guziczki i śpiochy. Dużo rzeczy dostałam a mała nie chodziła bo np ciepłe pajacyki były jej dobre latem a wtedy zakładałam jej tylko body :-P

a wczoraj zrobiłam zakupy w lumpiku za 20zł i nakupiłam 12sztuk śpiochów 2 pajacyki piżamki, 3 bluzeczki i 2 pary spodenek ;-) i tak mi mała na czworakach wybrudzi więc ubranko jest na 1 dzien więc troszkę ich potrzebuję ;-) ale jak dziecko jest małe to mniej brudzi ale ja mimo wszytko codziennie małej zakładałam nową piżamkę czy ubrano bo wiadomo że dziecko się poci i zanim uzbierałam pełna pralkę brudnych ubranek to już nie miałam co zakłądac więć troszkę ich też potrzeba 8-) jeśli robi się osobne pranie ubranek dziecka.

Ja polecam kupowac na bieżąco jesli kupuje się nowe to szkoda by niektore się zmarnowały i nie były ani razu założone <piwo>

jolka

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2007-12-18, 10:13   

Poznanianka24 napisał/a:

a wczoraj zrobiłam zakupy w lumpiku za 20zł i nakupiłam 12sztuk śpiochów 2 pajacyki piżamki, 3 bluzeczki i 2 pary spodenek ;-)

no to piekny zakup zrobilas, brawo ;-)

meg

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-03-31, 13:01   

zazdroszczę Wam, ze możecie "chodzić"po sklepach i kupować różne rzeczy dla swoich dzieci. Ja niestety nie jestem w tak komfortowej sytuacji. Mam zagrożoną ciąże wiec zapomnieć muszę o spacerach po sklepach.Mój mąż kompletuje wyprawkę dla naszego maleństwa, czasem jest tak ze tez chciałabym coś naocznie wybrać wiec kupuje w link został usunięty wczoraj kupiłam laktator.Cieszę się Waszym szczęściem....

papkin

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-04-24, 16:35   

wiecie co? :) ostatnio kupiłam świetna torbę chroniącą przed utratą ciepła reklama zobaczcie! i to najtańszy jaki znalazłam, w innych sklepach inne były droższe i to znacząco.

smerfetkahh 

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-04-25, 09:19   

Poznanianka24, a mi znowu te bluzecuki na guziczki wydawaly sie nie wygodne,bo sie pociaglay do gory -ja zakladalam body.

meg, wspolczucia,napewno jest ci ciezko,ale pozostaly ci jeszcze zakupki przez internet :-D

meg

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2008-04-30, 11:25   

tez tak mysle i tym sie pocieszam :)

Odpowiedz do tematu