Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 456 dni temu Posty: 61 Skąd: nibylandia
Profil: Im. dziecka: Nikola
Wysłany: 2012-01-12, 21:44
Polecam całą serię ślubną Emilly Giffin, dla mnie super, lubie takie tematy. Nie przeczytałam jedynie tej ostatniej chyba 7 lat po ślubie jakoś tak
Polecam też Nory Roberts "Klucz światła", "Klucz Wiedzy" i "Klucz Odwagi". Składa się z trzech częsci w kolejności tak jak podałam, dla mnie też super
połączone dwa posty w jeden
_________________ Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.
Ostatnio zmieniony przez Madzia81 2012-01-13, 15:03, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 1258 dni temu Posty: 1030 Skąd: Wejherowo
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Karo, Nikodem
Nastrój:
Wysłany: 2012-03-01, 10:31
"Kod Władzy" Victora Orwellsky'ego to zdumiewająca powieść akcji, która demaskuje przeszłość i teraźniejszość. Powietrze aż huczy od ilości spisków, a dobrze znana historia skrywa mnóstwo mrocznych tajemnic, które wciąż mają moc zmiany układów sił. "Kod Władzy" jest dla odbiorcy szokującą dawką informacji. Każdy kolejny rozdział dostarcza nowych rewelacji na temat działań Hitlera, drugiej wojny światowej, organizacji, a także współczesnej polityki, która wcale nie jest taka pokojowa, jak nam się wydaje. Autor dobrze się przygotował, swoje wywody popiera dawką faktów i wniosków. Orwellsky został określony mianem polskiego (śląskiego) Dana Browna. Oczywiście, debiutant musi zostać szybko zaszufladkowany, choć akurat to skojarzenie może jedynie przysporzyć książce fanów.źródło: internet
Świetna książka, napisana w zeszłym roku. Krótkie rozdziały, które czyta się jednym tchem.
Zakończenie bardzo mnie zaskoczyło, ale jednocześnie dało nadzieję na część drugą
Wczoraj zaczęłam książkę Moniki Szwaji "Zupa z ryby Fugu".
Zaczyna się od małżeństwa, które ma problem z zajściem w ciąże i decydują się na in-vitro.
Wracają wspomnienia...
Andy to piętnastolatek, który różni się od swoich rówieśników. Cierpi na płodowy zespół alkoholowy (FAS) i przez to dziwnie się zachowuje. Nie czuje skrępowania wtedy kiedy powinien, mówi wszystko na co ma ochotę, nie zważając na konsekwencje swoich czynów czy słów. Jest jak beztroskie dziecko w skórze nastolatka. Wszystko to powoduje, że trudno nawiązać mu jakiekolwiek relacje z rówieśnikami, przez których uważany jest za dziwoląga i ofiarę losu. Jego matka, Laurel, kiedy była w ciąży nadużywała alkoholu i w wyniku tego chłopiec jest jaki jest. Przez rok po porodzie przebywał on w rodzinie zastępczej, aby kobieta mogła przejść kurację odwykową, po której odzyskała syna. Od tamtej pory obiecała go chronić zawsze i wszędzie, za wszelką cenę. Całe życie próbuje wynagrodzić dziecku krzywdę jaką mu wyrządziła, dlatego w swoim zachowaniu często jest bardzo opiekuńcza i troskliwa. Mimo to pewnego dnia pozwala Andy’emu na spotkanie w miejscowym kościele, który chwilę potem staje w płomieniach. Chłopak ratuje siebie i innych kolegów z budynku, ale policja podejrzewa, że to właśnie jej syn podłożył ogień. Czy Laurel dotrzyma obietnicy i będzie chronić syna do końca? Czy zna go tak dobrze, aby być pewną, że to nie jej syn przyczynił się do tragedii?
Świetna książka, czytałam ją jednym tchem czekając na rozwiązanie...momentami poruszająca...o tym jak łatwo można skrzywdzić i jak łatwo zostać skrzywdzonym...i o tym jak wielka jest matczyna miłość..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum