Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 870 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-30, 23:04
I jak sie czyta? Mnie on bardzo rozczarowuje - pomysł ma, intrygę do pewnego momentu prowadzi świetnie, ale psuje wszystko wplatając watki romansowe, których pisac nie umie, i zwieńcza zakończeniem z ... wziętym
Czeka na mnie najnowszy Robinson - sensacja z okrętami podwodnymi (konikiem mojego M.) w tle. Ciekawe, aczkolwiek podejście "my, dzielni Amerykanie, władcy świata" po kilku tomach lekko nudzi
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-31, 13:03
No akurat tu romasów nie ma bo przedziały wiekowe nie te!! Książka ciekawa do ewnego momentu, wciągająca ale zakończeniem się rozczarowałam
No statki kosmiczne ląduja, tyko w Ameryce, Terminator w Ameryce,ufoludki, zarazy, epidemie wszystko Ameryka nawet ta ostatnia kssiązka Browna...serce USA choć to akurat na plus bo przynajmniej przybliżyłam sobie pewne elementy ich kultury
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 870 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-31, 15:59
Czytam sobie teraz "Czarną szablę" Komudy i tym razem da się czytać nawet fajnie
Galeony i "Diabeł Łańcucki" są przeładowane opisami i szczegółami, a jak się doda jeszcze 50 stron przypisów... co za dużo, to niezdrowo.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 774 dni temu Posty: 1702 Skąd: Śrem
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-07, 09:26
Ja aktualnie zakończyłam lekturę "Oko księżyca", którą napisał Anonim, jest to druga część "Księgi bez tytułu", bardzo lekka lektura z poczuciem humoru o burbon kidzie, wampirach, zombiakach i innego typu stworkach
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 810 dni temu Posty: 1042 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-06, 19:32
Ajć, wy tu taka poważna literatura, a ja się zaczytuje szalenie w fantsy.
Zwłaszcza tym dla nastolatek, nie koniecznie może Edek i Bella, bo nie lubię jak się "lukier z uszu wylewa" pod naplywem słodyczy i dialogów:
"- Ja cię kocham!
- Ale ja cię kocham mocniej!" etc.
Ale naprzykład "Trylogia Czarnego Maga" Trudi Canavan łącznie z prequelem.
Albo polecam też "Skradzione dziecko", ale dla tych, którzy lubią nieco fantastyki.
Mogłabym polecać naprawdę długo, ale obecnie zaczytuję się w "Era pięciorka" Trudi Canavan, (trylogia).
W kolejce jest ostatnia część "Eragona" i "Endymion Spring" oraz "Miasto szkła".
Kocham czytać!
_________________ Gabriel Sebastian
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g
Informacje: Dołączyła 1084 dni temu Posty: 742 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-08, 07:14
Ja niedawno skończyłam czytać "Zaginiony Symbol" Dana Browna. Uwielbiam tego pisarza, więc nie dziwne, że szalenie mnie ta książka wciągnęła A targałam ja ze sobą po całej chacie- nawet do toalety Przez weekend zaniedbałam trochę mieszkanie i praktycznie nie podchodziłam od komputera, bo nie mogłam się od niej oderwać Już zapomniałam jak fascynujące potrafią być książki tak dawno żadnej nie miałam w łapkach
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 979 dni temu Posty: 248 Skąd: okolice Krakowa
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Zuzanka
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-04, 17:27
Ja ostatnio zaliczyłam dwie książki Charlotte Link: "Ostatni ślad" i "Przerwane milczenie".
I o ile ta pierwsza była intrygująca i trzymała w napięciu do końca, ta druga mnie rozczarowała.
Teraz chwyciłam za Stephana Kinga "Pod kopułą", dopiero zaczynam, zobaczymy jak się rozwinie.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 838 dni temu Posty: 2578 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-28, 20:05
zaczelam czytac jak mówią kultową serię STEPHENIE MEYER jest 4 tomy, jestem na pierwszym
ZMIERZCH
KSIĘŻYC W NOWIU
ZAĆMIENIE
PRZED ŚWITEM
zaczełam dziś i pochłonęłam już 150 stron, wciaga, jak naeazie
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 602 dni temu Posty: 78 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Michalina
Im. dziecka: Gabrysia, Filip, Mikołaj
Nastrój:
Wysłany: 2010-09-28, 20:18
Oooo... Malami.
Ja również przez to przeleciałam dość szybko, bo wciaga. Ale jak dla mnie za dużo lukru.
Obecnie czytam książkę tej samej autorki, tyle, że Intruza.
Szalenie mi się podoba. Zupelnie inny styl niż Zmierzch etc. Jestem już na 462. Wręcz ją połykam. A w kolejce już stoi "My, dzieci z dworca ZOO" Pamiętnik 16-letniej narkomanki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum