REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Co na imprezowym stole?
Autor Wiadomość
madzia 

Informacje:
Dołączyła 1636 dni temu

Profil:
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2011-01-21, 16:06   

bedzie dobrze :-)
Ja to w ogole nie lubie urzadzac wiekszych przyjec, za duzo ludzi w domu, stres bieganie...no czy posmakuje ;-)
Z 2 tyg temu tez robilam dla 11 osob lacznie z nami, zrobilam karkowke w woreczku i tez zeberka, zimniaki o ktorych pisalam, mrozone warzywa dalam do mikro i prosto na stol, no i salata lodowa z dodatkami. Pozniej tylko kawa i ciastko.

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1262 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-01-21, 16:07   

Szalejesz :-D strasznie tego dużo. Wydaje mi się że wystarczy chlebek do żeberek jak masz sałatkę grecką. Podejrzewam że sporo Ci zostanie chyba że masz rodzinkę z dużym apetytem.

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Luka 
Czekam na Ciebie..

Informacje:
Dołączyła 493 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2011-01-21, 21:20   

Ja będę miała prawie 20 osób. :shock: właśnie lepie faforki. Mój malżonek pomył lustra i sie wymiksował do garażu, że niby auta sprzątać :) i dobrze, trochę oddechu na forum złapię :)

Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....

:) 

Informacje:
Dołączyła 1392 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-01-22, 12:24   

Luka napisał/a:
Ja będę miała prawie 20 osób. :shock: właśnie lepie faforki. Mój malżonek pomył lustra i sie wymiksował do garażu, że niby auta sprzątać :) i dobrze, trochę oddechu na forum złapię :)

odważna jesteś jak na debiut spora impreza.

Luka 
Czekam na Ciebie..

Informacje:
Dołączyła 493 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2011-01-23, 15:04   

No i już po imprezie. jakoś się udało. dzisiaj ledwo chodzę, jedzenia nie zabraklo ale prawie wszystko poszło, apetyty dopisywały.

Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....

Karoll 

Informacje:
Dołączyła 601 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-01-23, 17:42   

Luka, jak dobre to i apetyty dopisują. Gratuluję :-)

Marzycielka24 

Informacje:
Dołączyła 981 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-07-29, 06:44   

Ja jestem teraz przed imprezą z okazji Roczku małej. I chciałam robić obiad, ale się zastanawiam czy nie pozostać jednak przy samych słodkościach <bezradny> Jak było u Was?

No i mam jeszcze pytanko- macie jakiś pomysł na tort dla dziecka ze skazą białkową?

Madź 
heksa.

Informacje:
Dołączyła 366 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Żuczek ;*
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-07-29, 07:32   

Marzycielka24 napisał/a:
Jak było u Was?

U mnie najpierw były słodkości i kawa, a potem kolacja - ciepła zupka, szałot i jakieś kiełbaski + zimna płyta ;-) Nie robiłam obiadu, bo goście byli zaproszeni na 16 czy 17 dopiero (dałam im się wyspać po Sylwestrze :lol: )

calineczka 

Informacje:
Dołączyła 1635 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Michałek
Wysłany: 2011-07-29, 21:47   

Będzie słodkie i kolacja

iwonaryki 
Spełniona

Informacje:
Dołączyła 633 dni temu

Profil:
Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Adaś
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-08-01, 10:56   

Marzycielka24 napisał/a:
Ja jestem teraz przed imprezą z okazji Roczku małej. I chciałam robić obiad, ale się zastanawiam czy nie pozostać jednak przy samych słodkościach <bezradny> Jak było u Was?

No i mam jeszcze pytanko- macie jakiś pomysł na tort dla dziecka ze skazą białkową?

Może jednak zrób np. jakąś zupkę ( rosół , na drugie kartofelki i gołąbki lub jakiś kotlecik ) a na deserem moze być jakieś delikatne ciato z tego co pamiętam na zimno możesz zrobić taki szybki deser z kaazy mannej ale nie wiem jak na te dania by wasza córeczka zaaregowała

Karoll 

Informacje:
Dołączyła 601 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-08-01, 11:33   

A ja na roczek na obiad podałam spaghetti, taki swojskie, nie z torebki. Pamietam,że wszystkim bardzo smakowało :-P .

Marzycielka24 

Informacje:
Dołączyła 981 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-08-02, 19:42   

Karoll napisał/a:
A ja na roczek na obiad podałam spaghetti, taki swojskie, nie z torebki. Pamietam,że wszystkim bardzo smakowało :-P .

Fajnie, coś innego ;-)

My robimy roczek i w sobote w niedziele- mamy sporą rodzinkę. Robie w okolicach 11, bo Mała potem bywa marudna. Tak wiec myślę, że na obiad za wcześnie- ale jeszcze pomyślę.

iwonaryki, dzięki za pomysł, poszukam jakiegoś deseru z kaszą manną, może akurat jej podejdzie ;-)

snowy 

Informacje:
Dołączyła 434 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-08-02, 21:07   

Marzycielka, zawsze mozesz ewentualnie przygotowac jakies cieple przystawki a nie konkretny obiad :) cos co wstawisz do piekarnika i gotowe a wczesniej mozesz sobie przygotowac

np kawalki parowek w ciescie fransuskim, tarteletki z nadzieniem grzybowym, paszteciki, jakies male szaszlyki, faszerowana papryka, ziemniaki pieczone z serowo-grzybowym nadzieniem etc i podac z jakimis dipami np czosnkowym, pikatnym, cebulowym etc

Jitka 

Informacje:
Dołączyła 165 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-12-07, 17:43   

Ja ostatnio zrobiłam tartę z cukinią :mrgreen:

Sukces był olbrzymi :-D Trzy osoby wzięły ode mnie przepis po imprezie.
Nie dość, że oryginalnie, bo w kraju tarty chyba dopiero wchodzą, to przy okazji wege, gdybyście miały wśród znajomych wegetarian.

Minusem jest ilość pracy, ale cóż efekt gwarantowany :-D

labella 

Informacje:
Dołączyła 62 dni temu

Profil:
Wysłany: 2012-03-28, 14:55   

Nigdy tarty z cukinią nie jadłam, ale obie rzeczy lubię :) .
Ja ostatnio zrobiłam sałatkę z gyros - ogórek konserwowy, cebula, kukurydza, majonez, sałata pekinka - moja druga połówka była sceptycznie nastawiona do sałatki ale bardzo szybko zniknęła:).

Odpowiedz do tematu