bedzie dobrze
Ja to w ogole nie lubie urzadzac wiekszych przyjec, za duzo ludzi w domu, stres bieganie...no czy posmakuje
Z 2 tyg temu tez robilam dla 11 osob lacznie z nami, zrobilam karkowke w woreczku i tez zeberka, zimniaki o ktorych pisalam, mrozone warzywa dalam do mikro i prosto na stol, no i salata lodowa z dodatkami. Pozniej tylko kawa i ciastko.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1262 dni temu Posty: 2163
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-21, 16:07
Szalejesz strasznie tego dużo. Wydaje mi się że wystarczy chlebek do żeberek jak masz sałatkę grecką. Podejrzewam że sporo Ci zostanie chyba że masz rodzinkę z dużym apetytem.
Wysłany: 2011-01-21, 21:20
Ja będę miała prawie 20 osób. właśnie lepie faforki. Mój malżonek pomył lustra i sie wymiksował do garażu, że niby auta sprzątać i dobrze, trochę oddechu na forum złapię
_________________ Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....
Ja będę miała prawie 20 osób. właśnie lepie faforki. Mój malżonek pomył lustra i sie wymiksował do garażu, że niby auta sprzątać i dobrze, trochę oddechu na forum złapię
Ja jestem teraz przed imprezą z okazji Roczku małej. I chciałam robić obiad, ale się zastanawiam czy nie pozostać jednak przy samych słodkościach Jak było u Was?
No i mam jeszcze pytanko- macie jakiś pomysł na tort dla dziecka ze skazą białkową?
Informacje: Dołączyła 366 dni temu Posty: 610 Skąd: nibylandia.
Profil: Im. dziecka: Żuczek ;*
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-29, 07:32
Marzycielka24 napisał/a:
Jak było u Was?
U mnie najpierw były słodkości i kawa, a potem kolacja - ciepła zupka, szałot i jakieś kiełbaski + zimna płyta Nie robiłam obiadu, bo goście byli zaproszeni na 16 czy 17 dopiero (dałam im się wyspać po Sylwestrze )
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Adaś
Nastrój:
Wysłany: 2011-08-01, 10:56
Marzycielka24 napisał/a:
Ja jestem teraz przed imprezą z okazji Roczku małej. I chciałam robić obiad, ale się zastanawiam czy nie pozostać jednak przy samych słodkościach Jak było u Was?
No i mam jeszcze pytanko- macie jakiś pomysł na tort dla dziecka ze skazą białkową?
Może jednak zrób np. jakąś zupkę ( rosół , na drugie kartofelki i gołąbki lub jakiś kotlecik ) a na deserem moze być jakieś delikatne ciato z tego co pamiętam na zimno możesz zrobić taki szybki deser z kaazy mannej ale nie wiem jak na te dania by wasza córeczka zaaregowała
A ja na roczek na obiad podałam spaghetti, taki swojskie, nie z torebki. Pamietam,że wszystkim bardzo smakowało .
Fajnie, coś innego
My robimy roczek i w sobote w niedziele- mamy sporą rodzinkę. Robie w okolicach 11, bo Mała potem bywa marudna. Tak wiec myślę, że na obiad za wcześnie- ale jeszcze pomyślę.
iwonaryki, dzięki za pomysł, poszukam jakiegoś deseru z kaszą manną, może akurat jej podejdzie
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 434 dni temu Posty: 2183
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-08-02, 21:07
Marzycielka, zawsze mozesz ewentualnie przygotowac jakies cieple przystawki a nie konkretny obiad cos co wstawisz do piekarnika i gotowe a wczesniej mozesz sobie przygotowac
np kawalki parowek w ciescie fransuskim, tarteletki z nadzieniem grzybowym, paszteciki, jakies male szaszlyki, faszerowana papryka, ziemniaki pieczone z serowo-grzybowym nadzieniem etc i podac z jakimis dipami np czosnkowym, pikatnym, cebulowym etc
Sukces był olbrzymi Trzy osoby wzięły ode mnie przepis po imprezie.
Nie dość, że oryginalnie, bo w kraju tarty chyba dopiero wchodzą, to przy okazji wege, gdybyście miały wśród znajomych wegetarian.
Minusem jest ilość pracy, ale cóż efekt gwarantowany
Nigdy tarty z cukinią nie jadłam, ale obie rzeczy lubię .
Ja ostatnio zrobiłam sałatkę z gyros - ogórek konserwowy, cebula, kukurydza, majonez, sałata pekinka - moja druga połówka była sceptycznie nastawiona do sałatki ale bardzo szybko zniknęła:).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum