Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 493 dni temu Posty: 2378
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-11-01, 18:37
Ja miałam zamiar zainwestować w Mustelę ale przeleciałam cały wątek i nie zauważyłam, żeby któraś ją stosowała... Jak myślicie od kiedy smarować brzuch czymś przeciw rozstępom? Kiedy brzuch zaczyna rosnąć? A może wystarczy zwykła oliwka?
_________________ Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....
W pierwszym trymestrze używałam oliwki z rossmanna dla ciężarnych, w drugim spróbowałam Fissana (dla mnie za tłusty) potem Pharmaceris dla mam - wytrwałam do końca bez rozstępów, dopiero po porodzie wyskoczyły malutkie, bo wtedy brzuch bolał po cc i nie smarowałam. Musteli używałam do biustu, rozstępów brak, ale bez rewelacji Równie dobrze mogłam smarować tym samym Pharmaceris.
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 638 dni temu Posty: 2713 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-01, 19:46
Luka, wiekszosc kremow dla ciezarnych mozna stosowac od 4 miesiaca ciazy. Ja osobiscie slyszalam dobre opinie o Musteli, ale moim zdaniem jak rozstepy beda mialy wyjsc to zaden krem nas przed nimi nie uratuje
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 633 dni temu Posty: 3497 Skąd: Ryki
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Adaś
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-02, 10:46
kashira napisał/a:
ale moim zdaniem jak rozstepy beda mialy wyjsc to zaden krem nas przed nimi nie uratuje
Podpisuję się i nogami i rękami .. Ja w swojej pierwszej ciąży się smarowałam czym tyklo się dało ale żaden krem Mi nie pomógł Moja siostra cioteczna smarowała się oliwką i kremami i też to nic jej nie pomogło
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 873 dni temu Posty: 1917 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-02, 15:05
a ja smarowałam się byle czy, co mi w rękę wpadło, normalnie jak zawsze po kąpieli i nie mam rozstępów, moim zdaniem czy wyskoczą to kwestia genów, a te kremy na rozstępy pewnie je tylko łagodzą
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 838 dni temu Posty: 2578 Skąd: mazowieckie
Profil: Imię: Jola
Nastrój:
Wysłany: 2011-11-10, 08:28
Luka, ja tez myslę, że generalnie chodzi o nawilżanie skóry, a reszta to geny. Całą ciąże smarowałam się oliwka na noc i nie mam ani jednego rozstępu na brzuchu, a uwierz był wielki
Ale skłonności do rozstępów mam, bo pojawiaja się na wewnętrznej stronie ud i pośladkach
Ja słyszałam, że jeśli ktoś ćwiczy i prowadzi aktywny tryb życia i do tego używa kremów, to nie musi się tak obawiać rozstępów. Nie wiem jeszcze czy to prawda, bo dziecko na razie w planach. Chodzi więc chyba o to, żeby mięśnie były elastyczne a skóra odżywiona i nawilżona.
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 493 dni temu Posty: 2378
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2011-11-29, 14:35
Dostałam Mustelę od siostry Już się smaruję. Zobaczymy. Ale wyczytałam, że to i tak jest uwarunkowane genetycznie czy rozstepy wyjdą czy nie. Na pewno za kilka miesięcy Wam powiem
_________________ Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham....
No ja dziś wybywam na małe zakupy i mam zamiar kupić sobie oliwkę.
Moje piersi są tak nabrzmiałe że mało nie pęknie skóra na nich i chce je zacząć już teraz smarować.
Może nie tyle żeby uniknąć rozstępów ale dla własnego komfortu.
I taką zwykłą oliwką mogę też brzuch smarować i całe ciało prawda
W sensie oliwką dla dzieci
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2012-02-19, 17:35
WweronikaA, oliwka dla niemowląt możesz spokojnie się smarować . Co do smarowania brzuszka to też słyszałam żeby nie smarować na początku . Ale dlaczego to nie wiem - ja smarowałam wszystko . Bo typowe kosmetyki na rozstępy są chyba od 4 miesiąca jak się nie mylę .
czyli taka oliwką mogę też brzuszek?
W sumie to skoro jest dla niemowlaków to chyba nie zaszkodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum