Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1314 dni temu Posty: 1829
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2009-05-06, 12:20
Alicja ponoc w tej pierwszej fazie kiedy sa czerwono-sine mozna je jeszcze zlikwidowac,gorzej jak juz sie zrobia biale blizny,wowczas zostaja na zawsze i mozna je tylko zrownac z kolorytem skory zeby nie byly widoczne
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1489 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-05-06, 14:37
Ja przy Dominiku nie miałam ani jednego rozstępu. A teraz brzuch wygląda okropnie . I to tylko z jednej strony - prawej , mały siedzi główką do góry i cały czas wypina się w jednym miejscu . I tam dostałam rozstępów a brzuch smaruję już od 4 miesiąca ciąży .
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1314 dni temu Posty: 1829
Wysłany: 2009-05-07, 12:45
Aneta napisał/a:
a brzuch smaruję już od 4 miesiąca ciąży .
ja od samego poczatku smarowalam i jeszcze sie podszczypuje,zeby skore naciagac i ujedrniac no ale ostatnio brzuszek sporo urosl w szybkim tempie i to dlatego,
wogule duzy mam ten brzuch wiec sie az tak nie dziwie,ze moja skora peka w szwach
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 912 dni temu Posty: 6 Skąd: szczecińskie
Wysłany: 2009-08-12, 08:49
Od tygodnia smaruję brzuch oliwką J&J aby uniknąć ew. rozstępów. Dzisiaj zauważyłam, czerwone kropki na całej posmarowanej powierzchni Do tej pory nie byłam uczulona na kosmetyki. Czy któraś z was miała uczulenie od oliwki? Czy może to być spowodowane zmianami hormonalnymi, które teraz zachodzą w moim ciele? Powinna się niepokoić?
panisonic, oliwka moze uczulac. a to pierwszy raz ja zastosowalas? Moze sprobuj z innej firmy, a jak nie to balsamiki jakies albo specjalne kremy, przeciwko rozstepom.
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 912 dni temu Posty: 6 Skąd: szczecińskie
Wysłany: 2009-08-12, 09:18
jestem dopiero w pierwszych tygodniach ciąży a chciałam profilaktycznie już teraz zacząć zapobiegać rozstępom. Oliwka to pierwszy kosmetyk, który stosuję w ciąży (przed ciążą smarowałam zwykłym balsamem do ciała). Zmiana kosmetyku to nie problem tylko czy ta wysypka nie zaszkodzi dziecku? Kosmetyki, których używacie są przeznaczone specjalnie dla kobiet w ciąży czy mogą to być zwykłe balsamy do ciała?
Ja jak nie zapomne to smaruje brzuch oliwka w zelu, ale strasznie sie to cholerstwo wciera. skora zostaje tlusta, a konca smarowania nie widac. czasem mleczkiem do ciala nivea.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 4120
Profil:
Wysłany: 2009-08-12, 10:00
ja smarowałam brzuch balsamem ujędrniającym, normalnym, nie był przeznaczony tylko dla kobiet w ciąży, oczywiście po rozmowie z ginem. rozstępów nie było
wydaje mi się, że to uczulenie może być na tle hormonalnym.
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 896 dni temu Posty: 11 Skąd: Edinburgh
Profil: Imię: Marzena
Im. dziecka: Victor,Aiden
Nastrój:
Wysłany: 2009-08-26, 17:21
Ja do końca ciąży nie miałam ani na brzuchu ani na nogach rozstępów, tylko może z dwa na piersi a po ciąży automatycznie wyszło pare na brzuchu i są widoczne .
Teraz w Polsce mam zamiar kupić coś w miarę skutecznego na rozstępy
Co do piersi to nawet przed ciążą miałam rozmiar E w trakcie ciąży urosły troszkę a po porodzie były wielgachne , synka karmiłam 3 miesiące bo się nie najadał i denerwował przy karmieniu.
I automatycznie jak przestałam karmić tak teraz mam dużo mniejsze piersi chyba duże D ale fakt jak tak dalej pójdzie to będę je zwijać w rulonik
Lekarz mi polecił ten sam Avent, co Joli koleżanka Nie smarowałam się nim od początku ciąży i pewnie dlatego pojawiło się kilka kresek, ale z czasem stały się jaśniejsze i mniej widoczne. Najtańszy znalazłam w link i tam kupuję, chociaż moje rozstępy się mocno zadomowiły i nie wiem, czy uda mi się ich pozbyć
Ostatnio zmieniony przez madzia 2009-08-27, 15:39, w całości zmieniany 1 raz
Informacje: Dołączyła 796 dni temu Posty: 33 Skąd: wielkopolska
Profil: Imię: monika
Im. dziecka: mateusz
Nastrój:
Wysłany: 2009-12-09, 12:29
Dziewczyny ja wam polecam na rozstepy masc FISSAN, rewelacja. Nie stosowalam go od samego poczatku ale jak tylko zaczelam to rozstepy zanikaja tylko trzeba sie smarowac 3 razy dziennie polecam wyprobujcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum