Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 768 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-04-08, 10:00
Zależy ile chcesz mieć rozstępów
Możesz niczego nie kupować, bo najważniejszy jest masaż, ale z kremem łatwiej pamiętac o tym masażu, no i przyjemniej trzec nie na sucho
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 749 dni temu Posty: 433 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Małgorzata
Im. dziecka: Damian
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-01, 21:05
mi niestety wyszły rozstępy w ostatnie dwa tygodnie ciąży podobno często tak się dzieje jak się brzuch obniża...no i teraz pytanie co dalej...mam krem przeciw i redukujący już istniejące rozstępy ale nic się nie dzieje...powiedzcie po jakim czasie one zbledną i staną się mniej widoczne....bo brzuszek już prawie jak przed ciążą, blizna nisko ale rozstępy szpecą
_________________ "Pozostań dzieckiem, aby Cię zawsze mogły kochać Twoje dzieci."
Go$, mi sie tez pod koniec zrobilo, kila krotkich nad pepkiem.
Dzis juz ich nie ma. Nie smarowalam zadnymi specyfikami, po porodzie tylko oliwka. Teraz uzywam, zelu na cellulit z nivea ale watpie zeby to mialo jakies powiazanie, z ich zniknieciem.
Ja stosowałam krem firmy Dax Cosmetics i mi jak najbardziej służył. Nie jest zbyt drogi, a jest skuteczny, polecam! Możesz porównać ceny i zamówić przez np. LINK
Ostatnio zmieniony przez madzia 2010-07-14, 14:10, w całości zmieniany 1 raz
Co do masaży - to robicie sobie same w domu czy chodzicie do specjalisty.
Mi koleżanka polecała salon w Warszawie przy ulica wymazana . Jak myślicie - warto iść?
Nie latwiej napisac nazwe salonu?
Adres nic nie mowi.
Ostatnio zmieniony przez madzia 2010-12-13, 11:17, w całości zmieniany 1 raz
Nie chcę zakładać nowego tematu, dlatego tutaj was spytam o balsamy w czasie ciąży, a więc, czy znacie jakieś kremy do biustu? Dzisiaj byłam na zakupach i na wszystkich kremach do biustu przeczytałam, że nie są wskazane dla kobiet w ciąży i karmiących... . Co wy dziewczyny robicie, żeby podczas ciązy i po urodzeniu mieć nadal jędrny biust? A może wystarczy codziennie zwykłym balsamem smarować piersi?
I jeszcze jedno pytanko , w którym miesiącu najlepiej zacząć smarować się kremem przeciw rozstępom? A może też nie można ich używać w trakcie ciąży?
Na rozstępy od 4 miesiąca są specjalne kremy - ja mam pharmaceris foliacti, tym samym możesz też smarowac biust, choć ja kupiłam sobie krem do biustu musteli z serii 9 miesięcy
co do jędrności biustu - tu kremy tak naprawdę cudów nie zdziałają. Najwięcej zależy od kondycji piersi i od genów. Są kobiety których piersi po karmieniu zmieniają się tylko trochę, a są takie którym mocno opadają.
Moja znajoma karmiła córcię piersią przez 10 miesięcy, jej biust dość mocno ucierpiał (a miała piękne sterczące i okrągłe piersi), ale po kilkunastu miesiącach regularnego smarowania ich jakimiś kremami zauważyła znaczną poprawę. Nie jest oczywiście taki jak przed ciążą, ale dużo ładniejszy niż po zakończeniu karmienia.
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 614 dni temu Posty: 1333 Skąd: Stalowa Wola
Profil: Imię: Gosia
Im. dziecka: Natalka
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-05, 13:43
Ja nic nie używam liczę na szczęście, na razie nic nie mam. Słyszałam poza tym że te wszystkie specyfiki za bardzo nic nie dają, co ma wisieć nie utonie, dużo zależy od genów i skóry. Ciekawych rzeczy się tu dowiedziałam-panowie też mają celluit
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum