Co używacie aby uniknąć powstawania rozstępów? Koleżanka, która prowadzi sklep dla dzieci poleciła mi taki krem:
Ufam jej w takich kwestiach jak kosmetyki i artykuły dla dzieci, ale teraz chciałam zasięgnąć też Waszej opinii. Może słyszeliście o tym kremie albo macie inne sprawdzone kosmetyki?
ja od 4 miesiąca ciąży smarowałam brzych i piersi kremem Ziajka. Potem smarowałam 6 miesięcy po porodzie i musze powiedzieć że roztępów nie mam. Ale myśle że z rostępami u każdej osoby jest inaczej. Ja jestem bardzo szczupła i miałam mały brzuszek a w ciąży przytyłam 10 kg.
Rozstepy niestety zazwyczaj zostają. Robią sie cieńsze i bledną ale nie znikają. I oczywiście zależy indywidualnie od typu skóry, czy sie pojawią czy nie. Koleżanka stosowała kremy ( z apteki, przeznaczone dla kobiet w ciąży, i niestety ma rozstepy), z kolei inna używała tylko balsamu Nivea, i wszystko ok.
Ja używam krem do pielęgnacji biustu - Perfecta mama ( chyba dax cosmetics) i jest super, Serum Soraya na rostepy, jest również ok, troche szczypie- to na brzuch.
no i mam nadzieję, że nie bede miała
[ Dodano: 2008-04-29, 14:08 ] mam trochę rozstępy. mimo smarowania...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum