Coś ten watek taki mało odwiedzany, może ze wzgledu na małą ilośc mamusiek szkolniaków.? Ale jeśli macie dzieci w wieku szkolnym to podzielcie się swoimi doświadczeniami. Jak Wasze dzieciaki radzą sobie w szkole, jakie mają sukcesy - pochwalcie się, a jesli są problemy to może wspólnie im zaradzimy?
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 633 dni temu Posty: 3497 Skąd: Ryki
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Adaś
Nastrój:
Wysłany: 2011-10-19, 11:19
Kaszmir, Ja mam synka w wieku prawie 7 lat chodzi obecnie do pierwszej klasy podstawówki Jak na razie dobrze radzi sobie w nauce za bardzo od nich tam nie wymagają wiadomo że czasem mają coś tam zadane lub muszą się czegoś tam nauczyć ale najważniejsze że jakoś sobie mój syn radzi w nauce z czego jestem bardzo dumna
Super, że tak szybko odpwiedziałaś Ja mam 8 -latka i też z obowiązakmi radzi sobie dobrze, trzeba go przypilnować czasem, sprawdzić zeszyty, pomóc w zadaniu - zwłaszcza w angielskim - bardzo wymagający nauczyciel, ale generalnie jest ok.
Moja córa już powinna być całkiem samodzielna, tzn. ogarniać sama szkolne obowiązki i ewentualnie prosić o pomoc jak czegoś nie potrafi. Niestety to leń nad lenie więc nie ufam tak do końca, ale też nie sprawdzam wszystkiego, bo samobójcą nie jestem Czasem wybieram jeden z przedmiotów na drugi dzień i pytam z ostatnich lekcji. Jak nie umie, to uczy się wtedy do skutku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum