Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 873 dni temu Posty: 1917 Skąd: podkarpackie
Profil: Imię: Ewelina
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-23, 13:46 Ćwiczenia dla ciężarnych
Dziewczynki postanowiłam założyć nowy temat, ponieważ nie znalazłam podobnego. Myślę, że samopoczucie kobiety w ciąży dużo zależy od jej aktywności fizycznej, dlatego bardzo inetresuje mnie, czy wykonywałyście jakieś specjalne ćwiczenia w ciąży? Co można a czego nie? Może któraś radziła się jakiegoś specjalisty?
No i moje osobiste pytanie- jak myślicie, czy ćwiczenia na stepperze nie są zbyt ciężkie jak na ciążę?
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1636 dni temu Posty: 4536
Profil:
Wysłany: 2010-10-24, 22:08
Cytat:
jak myślicie, czy ćwiczenia na stepperze nie są zbyt ciężkie jak na ciążę?
wg mnie są za ciężkie.
ja nie ćwiczyłam nic. od ok. 20 tygodnia ciąża była zagrożona i musiałam jak najwięcej odpoczywać, leżeć, więc nawet dłuższe spacery odpadały.
wcześniej w wakacje trochę pływałam.
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-25, 20:43
Dzięki Madzia D. mnie wkurza że jak nie zacznę ćwiczyć na tym stepperku to go sprzeda ( bo tak strasznie się na niego upierałam żeby kupić a teraz stoi), to teraz będę miała wymówkę
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 1317 dni temu Posty: 66
Profil:
Wysłany: 2010-10-26, 14:31
Hmm, moze się nie znam... Ale czy steper to nie to ustrojstwo na którym siępo prostu chodzi, tylko w miejscu? Przeciez to nic innego jak spacer, mozna sobie obciązenie minimalne ustawić i spacerować np. oglądając tv
jezeli ciąza nie jest zagrozona, to taki "spacer" nie powinien być wielkim wysiłkiem dla cięzarnej, a w zimie o wiele przyjemniej chodzić w ciepłym pomieszczeniu niz, w mrozie na zewnątrz
bo mowa chyba o tym ustrojstwie? :
_________________ Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-26, 16:56
Tak, tak, to to To może jednak tak pomalutku można. Chodzi mi głównie o poród, żeby się jakoś przygotować, bo podobno im więcej ruchu w ciąży tym lżejszy poród. A gratulować jeszcze nie ma czego, ale mam nadzieje że już niedługo jak się uda to się pochwalę
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 870 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-26, 17:05
Wszystko zależy jakie ćwiczenia, jak intensywne i kiedy się je zaczyna. No i czy gin nie zakazuje.
Ogółem w necie można znaleźć sporo instrukcji dla ciężarnych - głównie ćwiczenia izometryczne, nieobciążające, nieurazowe.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 870 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-10-26, 20:08
Ja mam zestawik izometrycznych z czasu jak chodziłam na rehabilitację, ćwiczę sobie jak sobie przypomnę A tak to staram się spacerować, zamiast ćwiczyć_ćwiczyć.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
A ja tańczę, przynajmniej tak mi się wydaje . Chodzę na latino solo. W ciąży nie jestem.Ale wydaje mi się,że przed, w trakcie i po ciąży ruch est bardzo wskazany.
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 714 dni temu Posty: 2109 Skąd: chatka z piernika
Profil: Imię: Maryna ;)
Im. dziecka: Junior
Nastrój:
Wysłany: 2010-11-11, 13:54
ja jestem leń śmierdzący jedyny mój ruch to jak sprzątam mieszkanie a póżniej skok ciśnienia mam uf..a jak zejde z 3 piętra na dwór to od razu brzucho staje Miki domator po tacie będzie
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 656 dni temu Posty: 593 Skąd: Zabrze
Profil: Imię: Agnieszka
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-01, 10:14 Ćwiczenia :)
Nie wiem czy taki temat już nie powstał jak tam to proszę o przeniesienie:)
Dziewczyny chwalmy się co ile i jak ćwiczymy w ciąży... i czy w ogóle to robimy hehe ja to stwierdziłam że koniec obijania i będę ćwiczyć codziennie albo co drugi dzień i raz w tygodniu basen, może w końcu przestanie mnie wszystko boleć i z rana nie będę czuła się jak stara babcia a wy
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 638 dni temu Posty: 2713 Skąd: Górny Śląsk
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-03, 16:41
Ja mam ochotę wybrać się na basen
Czasem robie cwiczenia z jogi dla ciezarnych, mnostwo takich mozna znalezc w necie
No i codziennie po kilka razy schodze i wchodze na czwarte pietro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum