Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 548 dni temu Posty: 2587
Profil:
Wysłany: 2011-07-07, 16:33 Cytologia
Jak w temacie. Dziewczyny jak tam wasze cytologie? Mi wczoraj lekarz pobrał. Przed ciążą miałam 2 grupę I miałam robione badania na komurki rakowe Teraz się trochę boję
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 870 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-07, 17:14
Cytologia to jest badanie wykrywające m.in. komórki rakowe - chodzi m.in. właśnie o to, żeby raka wyłapać jak jest dopiero niewielką ilością komórek, żeby się go łatwo i całkowicie pozbyć.
Nie bój się II grupa to wynik w normie. Po to się badania powinno robić regularnie, żeby mieć swoje ciało pod kontrolą, na ile tylko technika pozwala
Mnie też lekarka na ostatniej wizycie pobrała, na rok spokój.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1494 dni temu Posty: 796 Skąd: z krainy marzeń
Profil: Imię: S.
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-07, 20:48
Ja mam II grupę. Podobno kobiety które współżyją przeważnie mają II. Robię raz w roku - przeważnie w kwietniu bo po raz pierwszy zrobiłam badanie w kwietniu i jakoś już tak zostało. Dzięki temu zawsze o niej pamiętam.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1495 dni temu Posty: 3058 Skąd: WrocLove
Profil: Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-07, 22:05
Ja robię co pół roku ze względu na tą III grupę co miałam w roku przed zajściem w ciążę.
Ile się strachu najadłam, a co przeżywałam czekając na wyniki biopsji szyjki to już moje. Jedną nogą na tamten świat się wybierałam w wyobraźni. I co najlepsze zawsze robiłam średnio co około 10mcy cytologię i nagle III grupa wyskoczyła.
Ostatnio chwaliłam się, że ta pobrana pod koniec marca wyszła mi I pierwszy raz w życiu
I choć są z wami, do was nie należą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum