REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: Czas na zmianę łóżeczka
Autor Wiadomość
:) 

Informacje:
Dołączyła 1392 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-12-20, 16:04   Czas na zmianę łóżeczka

Kiedy Wasze bąble zostały przeniesione ze swoich dziecięcych łóżeczek (szczebelkowych/turystycznych) do łóżek? Lub kiedy planujecie to zrobić.
U Madzi81 widzę, że zmiana dokonana.
Jak sytuacja wygląda u reszty?

Smok jeszcze w szczebelkowym łóżeczku.

słoneczko07 
riki tiki bara bara

Informacje:
Dołączyła 920 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-12-20, 16:32   

moja julka gdy skończyła półtora roku została pozbawiona swojego łóżeczka, w którym mało spała, dostała zwykły tapczanik i tak było do tej pory, bardzo je lubiła. Wczoraj w wieku 3 lat i prawie i pół dostała oto takie :

1017_2.jpg
Plik ściągnięto 319 raz(y) 9,57 KB

Informacje:
Dołączyła 1392 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-12-20, 19:55   

gdzieś widziałam całą serię związaną z tym łóżeczkiem. Fajne, a macie zabezpieczenie przed upadkiem?

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1416 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2010-12-20, 22:34   

Dawidka lozeczko zostalo jakis miesiac temu przerobione na lozko. Zalozylismy mu z jednej strony zabezpieczenie ale poki co maly i tak spi wiecej z nami niz w swoim lozku :-/ Moze kiedys sie przekona,a jak nie to go zmusimy :-P

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1636 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-12-20, 22:36   

Krzysio przeniósł się do nowego łóżka w tegoroczne wakacje, czyli miał 1,5 roczku. w łóżeczku szczebelkowym nie bardzo już chciał spać, więc dostał nowe, wydziwiane jak pewnie niektóre z Was pomyślą ;-)
ale my lubimy takie troszkę bardziej fikuśne rzeczy dla małego.
zabezpieczeń to ono specjalnych nie ma, ale nie Krzyś nie wierci się aż tak, żeby miał z łóżka spaść. jedynie boki i górę obłożyłam kocem i maskotkami, bo się uderzał w czasie snu i wybudzał.

6dd62c53a55ee8c0med.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 57,45 KB

angik1683 

Informacje:
Dołączyła 1416 dni temu

Profil:
Nastrój:
anielska

Wysłany: 2010-12-20, 22:39   

super fura :mrgreen: Moze jakby Dawis takie mial to tez by wolal u siebie spac ;-)

słoneczko07 
riki tiki bara bara

Informacje:
Dołączyła 920 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-12-20, 22:41   

:), kupiliśmy meble w podobnym stylu, a ta deska pomarańczowa to pasuje do żyrandola, koloru ścian , lampki nocnej, dywanu

zabezpieczeń nie ma, póki co wysuwamy dół bo to dość wysoko jest, rzadko kiedy spadała z łóżka więc mam nadzieję że jakoś się przekona :-)

Madzia81, nie no, łóżko dla faceta jak się patrzy, my nie mamy miejsca na takie szaleństwa :-? kupiliśmy takie rozsuwane już na przyszłość dla wrześniaczka, :mrgreen:
no i dodatkowe miejsce dla gościa ;-)

Informacje:
Dołączyła 1392 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-12-21, 10:12   

Madzia81 zabezpieczenie ma odpowiednie w g órnej części łożka. Mojego kuzyna syn ma takie tylko czerwone autko. Trochę kosztowało ale i wygląd ma odpowiedni :)

Kamyczek 

Informacje:
Dołączyła 1262 dni temu

Profil:
Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2010-12-21, 13:21   

Madzia81, Moja szwagierka też ma takie dla synków jedno niebieskie drugie czerwone. Obaj bez większych problemów przenieśli się ze szczebelkowych łóżeczek do swoich własnych może właśnie dlatego że takie fajne.

Nie usuwaj dziecku kamieni spod stóp, bo gdy dorośnie będzie się potykać o ziarenka piasku.

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 681 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2010-12-21, 13:40   

Madzia81, łóżeczko jest super :!: Zdradzisz gdzie można je dostać i ile kosztuje? Składa się jak fotel czy to jego zwyczajny rozmiar?
U nas Patryk nadal w szczebelkowym i zostanie w nim, dopóki Kubuś będzie zajmował kołyskę. Potem odstąpi je bratu, więc za jakieś pół roku czeka nas zakup.

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 870 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-12-21, 16:19   

Zosia się przenosi na antresolkę za jakieś 2 tygodnie; miała za tydzień, ale przez Święta nie produkują. Jak dotrze, wkleję fotki :)

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1636 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-12-21, 22:11   

Laurel napisał/a:
Zdradzisz gdzie można je dostać i ile kosztuje? Składa się jak fotel czy to jego zwyczajny rozmiar?

na allegro jest pełno tego typu łóżek, ceny bardzo różne. za nasze daliśmy 800 zł.
łóżko się nie składa, jest więc dość duże. szerokość 90 cm, długość 190, dorosły mógłby się wyspać ;-) no ale że moje dziecko zabiera do spania całą plejadę autek, to musi mieć dużo miejsca ;-)

fakt jest taki, że Krzysiowi bardzo łatwo przyszło przeniesienie się do nowego łóżka i tym samym - do swojego pokoju. każdemu kto pierwszy raz widzi łóżko - demonstruje je w pełnej okazałości, zaświeca światła i ogólnie cieszy się nim :)
a w nocy Aniu i tak prędzej czy później przychodzi do mnie/nas ;-)

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 681 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2010-12-22, 12:36   

Madzia81, potem spojrzałam i rzeczywiście nie wygląda na składany. W takich wymiarach u nas się nie zmieści, a szkoda. Patryś będzie musiał zaczekać na swój pokój w nowym domu.

francowata 

Informacje:
Dołączyła 527 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-01-01, 23:23   

Moje dziewczyny mają już takie łózka z ikei rozkładane czyli takie które z nimi rosną. Ale ponieważ mam bliźniaczki a pokoik jest mały to myślałam ostatnio o piętrowym łóżku ale mąż mówi że będą się kłócić która ma spać na górze...

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 870 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2011-01-13, 11:40   

Zosia już po pierwszej nocy na antresoli, wszyscy zadowoleni :D
Łóżko jest pełnowymiarowe (stoi nad naszą wersalką), więc mamy wreszcie gdzie podziać sterty pluszaków i zrobiło się więcej miejsca w pokoju :) No i drabinka... :mrgreen:

Odpowiedz do tematu