Wysłany: 2010-12-20, 16:04 Czas na zmianę łóżeczka
Kiedy Wasze bąble zostały przeniesione ze swoich dziecięcych łóżeczek (szczebelkowych/turystycznych) do łóżek? Lub kiedy planujecie to zrobić.
U Madzi81 widzę, że zmiana dokonana.
Jak sytuacja wygląda u reszty?
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 920 dni temu Posty: 2195
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-20, 16:32
moja julka gdy skończyła półtora roku została pozbawiona swojego łóżeczka, w którym mało spała, dostała zwykły tapczanik i tak było do tej pory, bardzo je lubiła. Wczoraj w wieku 3 lat i prawie i pół dostała oto takie :
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1416 dni temu Posty: 1819
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-12-20, 22:34
Dawidka lozeczko zostalo jakis miesiac temu przerobione na lozko. Zalozylismy mu z jednej strony zabezpieczenie ale poki co maly i tak spi wiecej z nami niz w swoim lozku Moze kiedys sie przekona,a jak nie to go zmusimy
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1636 dni temu Posty: 4536
Profil:
Wysłany: 2010-12-20, 22:36
Krzysio przeniósł się do nowego łóżka w tegoroczne wakacje, czyli miał 1,5 roczku. w łóżeczku szczebelkowym nie bardzo już chciał spać, więc dostał nowe, wydziwiane jak pewnie niektóre z Was pomyślą
ale my lubimy takie troszkę bardziej fikuśne rzeczy dla małego.
zabezpieczeń to ono specjalnych nie ma, ale nie Krzyś nie wierci się aż tak, żeby miał z łóżka spaść. jedynie boki i górę obłożyłam kocem i maskotkami, bo się uderzał w czasie snu i wybudzał.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 920 dni temu Posty: 2195
Profil: Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-20, 22:41
:), kupiliśmy meble w podobnym stylu, a ta deska pomarańczowa to pasuje do żyrandola, koloru ścian , lampki nocnej, dywanu
zabezpieczeń nie ma, póki co wysuwamy dół bo to dość wysoko jest, rzadko kiedy spadała z łóżka więc mam nadzieję że jakoś się przekona
Madzia81, nie no, łóżko dla faceta jak się patrzy, my nie mamy miejsca na takie szaleństwa kupiliśmy takie rozsuwane już na przyszłość dla wrześniaczka,
no i dodatkowe miejsce dla gościa
Madzia81 zabezpieczenie ma odpowiednie w g órnej części łożka. Mojego kuzyna syn ma takie tylko czerwone autko. Trochę kosztowało ale i wygląd ma odpowiedni
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1262 dni temu Posty: 2163
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja, Dorota
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-21, 13:21
Madzia81, Moja szwagierka też ma takie dla synków jedno niebieskie drugie czerwone. Obaj bez większych problemów przenieśli się ze szczebelkowych łóżeczek do swoich własnych może właśnie dlatego że takie fajne.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1636 dni temu Posty: 4536
Profil:
Wysłany: 2010-12-21, 22:11
Laurel napisał/a:
Zdradzisz gdzie można je dostać i ile kosztuje? Składa się jak fotel czy to jego zwyczajny rozmiar?
na allegro jest pełno tego typu łóżek, ceny bardzo różne. za nasze daliśmy 800 zł.
łóżko się nie składa, jest więc dość duże. szerokość 90 cm, długość 190, dorosły mógłby się wyspać no ale że moje dziecko zabiera do spania całą plejadę autek, to musi mieć dużo miejsca
fakt jest taki, że Krzysiowi bardzo łatwo przyszło przeniesienie się do nowego łóżka i tym samym - do swojego pokoju. każdemu kto pierwszy raz widzi łóżko - demonstruje je w pełnej okazałości, zaświeca światła i ogólnie cieszy się nim
a w nocy Aniu i tak prędzej czy później przychodzi do mnie/nas
Madzia81, potem spojrzałam i rzeczywiście nie wygląda na składany. W takich wymiarach u nas się nie zmieści, a szkoda. Patryś będzie musiał zaczekać na swój pokój w nowym domu.
Moje dziewczyny mają już takie łózka z ikei rozkładane czyli takie które z nimi rosną. Ale ponieważ mam bliźniaczki a pokoik jest mały to myślałam ostatnio o piętrowym łóżku ale mąż mówi że będą się kłócić która ma spać na górze...
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 870 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-13, 11:40
Zosia już po pierwszej nocy na antresoli, wszyscy zadowoleni
Łóżko jest pełnowymiarowe (stoi nad naszą wersalką), więc mamy wreszcie gdzie podziać sterty pluszaków i zrobiło się więcej miejsca w pokoju No i drabinka...
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum