REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: czy po porodzie ciało zawsze sie zmienia?
Autor Wiadomość
Laurel 

Informacje:
Dołączyła 681 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2011-07-30, 11:22   

Kashira, Kochanie... Ja to wszystko rozumiem, sama nie lubię tej oponki większego cellulitu... Myślę, ze nie ma kabiety, która nie miałaby problemu z akceptacją tych zmian. Nie warto jednak chyba aż tak się dołować. Jesteście jeszcze młode, a takie zmiany cofają się łatwiej, im młodsza mama. Łebki do góry, banknoty (lub karta :-P ) w dłoń i marsz do drogerii po ratunek.

Sabina, był atki temat Polecam/odradzam, znajdę i tam wkleję, bo pewnie więcej kobietek skorzysta ;-)

Madź 
heksa.

Informacje:
Dołączyła 366 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Żuczek ;*
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-07-30, 14:02   

Ja na piersi nie mogę złego słowa powiedzieć. Wróciły do swojego stanu sprzed ciąży - ale brzuch <olaboga> Jak idę na basen z małą to nie zapuszczam się nigdzie tylko siedzę z nią przy brodziku dla dzieciaków, bo tam więcej takich kobitek, ale jak inne babeczki przechodzą obok na drugi basen to aż mnie z zazdrości ściska jak widzę te figurki i gładkie brzuszki :oops:

Ardhara 

Informacje:
Dołączyła 510 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-07-30, 16:13   

dziewczyny ja was rozumiem.... sama mam 26 lat i 75kg... dla mnie to masakra bo chciałam bym bardzo zejść do wagi chociaż 65 kg, do tego rozstępy na brzuchu po 1 ciąży ( teraz ani jeden nie wylazł )

Kita 

Informacje:
Dołączyła 1280 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Mateuszek
Wysłany: 2011-07-31, 21:40   

To ja Wam powiem, ze ja jakos bardzo nie przjmuje sie swoim wygladem, owszem, nie wygladam jak przed ciaza, ale staram sie nie narzekac. Piersi zawsze mialam ogromne i dlatego nigdy nie byly jakos super sterczace i jedrne, wiec teraz nie widze wielkiej roznicy. Brzuch jest OK, oponki prawie nie ma, zero rozstepow, troche cwiczen na aerobiku pomoglo i jest w miare plaski i "twardy". Jedyne na co nie moge patrzec to cellulit na udach, wczesniej tego nie zauwazalam, ale teraz dostrzeglam, jak mierzylam stroj kapielowy przed wyjazdem nad morze :-P , nie wyglada to dobrze, ale troche pocwicze, posmaruje to mzoe chociaz troche sie zmniejszy. Generalnie nie narzekam, bo i waga ostatnio poszla w dol.

motylek 
ZŁOŚNICA

Informacje:
Dołączyła 1414 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-08-10, 09:38   

3 tygodnie temu przestałam karmic małego moim mlekiem i wniosek... piersi mam malutkie, praktycznie 2 rozmiary mniejsze niż te przed ciążami :shock: , no ale to dla mnie na plus ;-) , tylko nie wiem czy m. tak samo myśli... :-P no i nad ich jędrnością trzeba teraz popracować :roll:

Sabina 

Informacje:
Dołączyła 607 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-10-22, 13:34   

Dziewczyny jak dbacie o piesi po ciąży i karmieniu?
Moje strasznie urosły, skóra jest na nich rozciągnięta, taka sucha, wyglądają, cóż, tak sobie :roll: A były kiedyś moją dumą :-P
Smaruje je kremem z Perfecty, skóra jest wtedy fajniejsza, ale szybciutko ten efekt znika :-? Boje się, że jak skończę karmić będę mieć "afrykańskie" piersi <bezradny>

[ Komentarz dodany przez: madzia: 2011-10-23, 17:04 ]
przenioslam dyskusje do odpowiedniego tematu.

iwonaryki 
Spełniona

Informacje:
Dołączyła 633 dni temu

Profil:
Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Adaś
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-10-22, 14:12   

Sabina, Ja to praktycznie to co dzień sobie myję piersi a po poprzednim karmieniu Grzesia piersią już straciły swój kształt jaki jędrność teraz to fakt faktem są duże ale obwisłe ... a po moim pewnie trzecim karmieniu to już w ogóle będą nie takie jakie powinny być ale ja tym się nie przejmuję będą jakie będą Ja kocham swoje ciało ;-)

kochanie1305199 

Informacje:
Dołączyła 548 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-10-22, 21:07   

iwonaryki napisał/a:
praktycznie to co dzień sobie myję piersi
A nie praktycznie? :-P :-P

Sabina hehe muwisz jak u marzynki :lol: Moje tak wyglądają <bezradny> :roll: No coż może jak wygram w tottka to operację strzelę <bezradny> 8-) A na razie pozostaję dobry staniki do ukrycia wad ;-)

iwonaryki 
Spełniona

Informacje:
Dołączyła 633 dni temu

Profil:
Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia , Adaś
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2011-10-23, 09:51   

kochanie1305199 napisał/a:
A nie praktycznie?

to raz na jakiś czas ;-)

Karoll 

Informacje:
Dołączyła 601 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-10-23, 10:22   

Sabinko, smaruj je nadal i dodatkowo masuj, masuj i masuj oraz ćwicz te partie ciała. Na pw prześlę Ci linki do stron z ćwiczeniami :-) . Głowa do góry :-) .

słoneczko07 
riki tiki bara bara

Informacje:
Dołączyła 920 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-10-23, 14:57   

przed pierwszą ciążą przez całe lato dumnie nosiłam topy, bez staników, teraz tylko w staniku :roll:

nie sa takie jak kiedyś, ale cóż

smaruję je, tak jak całe ciało balsamem i czasami poćwicze jak sobie przypomnę

Karoll, podrzuć i mi te linki, proszę 8-)

tak mnie zastanawia jak to jest z tymi, które nie karmiły albo bardzo krótko, też widzicie różnice?

Biedronka160 
mama na etacie ;)

Informacje:
Dołączyła 774 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2011-10-24, 10:15   

Ja karmiłam bardzo krótko no i piersi zostały większe na moje nieszczęście. Ale nie wiszą jak u murzynki, ale ich wielkość powoduje, że siła grawitacji działa bardzo mocno. Też smaruję balsamami aby je ujędrnić i podnieść, ale na razie nie widzę różnicy.

Madź 
heksa.

Informacje:
Dołączyła 366 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Żuczek ;*
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-10-24, 10:54   

słoneczko07 napisał/a:
tak mnie zastanawia jak to jest z tymi, które nie karmiły albo bardzo krótko, też widzicie różnice?

Ja karmiłam trochę ponad 2 mce i mi z kolei ciut zmalały <bezradny> mam jakieś małe rozstępy na nich, ale są prawie niewidoczne a tak poza tym to bez zmian - do AFryki się nie wybierają :lol: :lol: (przynajmniej na razie :lol: )

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 681 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2011-10-24, 10:58   

Ja nie karmiłam i są troszkę większe, chyba pozostałość po ciąży, niedużo, może pół rozmiaru. Skóra bez zmian.

kashira 

Informacje:
Dołączyła 638 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Franuś
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2011-10-24, 20:21   

Moje tez zwisy totalne <bezradny> A przed ciaza jedrnoc pierwsza klasa - ale co ja porownuje <bezradny> Teraz szukam dobrego kremu do biustu i na swieta zafunduje sobie konkretny stanik, moze to troche polepszy sytuacje <bezradny>

Odpowiedz do tematu