Wysłany: 2010-02-04, 21:06 czy po porodzie ciało zawsze sie zmienia?
Super drastycznej zmiany nie zauwazyłam. Pare rozstępów jest, na szczęście nie duzo, parę kg więcej. Biust nie uległ wiekszym zmianom, ale ja nie karmiłam no a poza tym mam male piersi.
Uda ma wieksze, tyłek też, bardziej miekki brzuch - ale nad tym pracuję.
jak jest u Was?
Lubicie spogladac w lustro?
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2010-02-04, 21:12
no troszkę się zmieniło. rozstępów nie mam, ale nadmiar tłuszczyku został, mimo, że w ciąży nie przytyłam jakoś bardzo dużo. biodra szersze, uda, tyłek bez większych zmian. piersi niestety wróciły do wyglądu sprzed ciąży jeśli chodzi o rozmiar, ale nie ma na nich śladów karmienia, nadal są jędrne, brodawki wcale nie wklęsłe.
brzuch rzeczywiście bardziej miękki.
za lustrem nie przepadam.
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-05, 11:22
po porodzie parę kg mniej niż przed ciążą , rozstępów nie przybyło, brzuch wrócił do normy - zbędnego tłuszczyku nie ma, uda i pośladki też ok. Tylko piersi mniejsze niż wcześniej ale w moim przypadku to jest na plus, choćby pod względem zdrowotnym (kręgosłup nieco odciążony) no i czasowym (łatwiej i szybciej kupić stanik). No cóż nic tylko rodzić - zobaczymy czy po drugiej ciąży powiem to samo...
Co do lustra doskonała nie jestem, ale nauczyłam się już dawno lubić i akceptować siebie
a czy biust po kilkumiesięcznym karmieniu ani troche się nie zmienił? moja kolezanka po 4 miesiącach karmienia była załamana stanem swoich piersi. Juz przywykła, ale ryczała przez cały tydzień. [/quote]
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1594 dni temu Posty: 2898 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-07, 15:08
Ala ja mam małe piersi . Po porodzie zrobiły się większe takie pełniejsze . Teraz już wróciły do dawnego rozmiaru - mimo że nadal karmię . Ale nic się nie zmieniły .
U mnie wszystko wróciło do takiego stanu jak przed ciążą . Na brzuchu zostało kilka rozstępów po drugiej ciąży . Bo po pierwszej nie było ani jednego .
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 842 dni temu Posty: 32 Skąd: szczecin
Profil: Imię: Marta
Im. dziecka: Martynka
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-08, 11:18
Niestety nie wszyscy tak jak motylek stworzeni do rodzenia, wyglądają lepiej po porodzie.Ja wyglądam kiepsko kg na plusie to pikuś przy moich rozstepach które mam na udach pod kolanami na brzuchu biodrach.Wygladam jak tygrysica ,cala w paski.Kiedyś bardzo nad tym ubolewałam dziś już się przyzywczaiłam trudno mi tylko czasem przed moim ukochanym bo się tego wstydze choc ona po 100razy mi powtarza ze mu ton ie przeszkadza ze ton ie istotne itd.Zadne kremy mi nie pomogły ani oliwki.Moja mama ani jednego rozstepu po porodzie nie miała wiec o genach mowy nie ma.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1639 dni temu Posty: 4459
Profil:
Wysłany: 2010-02-08, 15:02
mi Alu tak jak pisałam - piersi wróciły do rozmiaru przed ciążą, ale poza tym nic się złego nie wydarzyło z nimi. karmiłam 10 miesięcy. pewna, jak wszystko, kwestia organizmu.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1420 dni temu Posty: 1785
Profil: Nastrój:
Wysłany: 2010-08-13, 21:36
prosiaczek napisał/a:
Ja wyglądam kiepsko kg na plusie to pikuś przy moich rozstepach które mam na udach pod kolanami na brzuchu biodrach.Wygladam jak tygrysica ,cala w paski.Kiedyś bardzo nad tym ubolewałam dziś już się przyzywczaiłam trudno mi tylko czasem przed moim ukochanym bo się tego wstydze choc ona po 100razy mi powtarza ze mu ton ie przeszkadza ze ton ie istotne itd.Zadne kremy mi nie pomogły ani oliwki.Moja mama ani jednego rozstepu po porodzie nie miała wiec o genach mowy nie ma.
no jakbym ja to napisala normanie,jedynie co mnie nie dotyczy to rozstepy pod kolanami,ale za to na piersiach mam Lustro - wrog numer 1
Informacje: Wiek: 20 Dołączyła 1408 dni temu Posty: 621
Wysłany: 2010-11-29, 21:16
mam takie pytanie... czemu często kobiety po ciąży mają taką pomarszczoną bardzo skórę na brzuchu a niektóre mają gładka i ładną... od czego to zależy? co robic żeby nie miec takiej pomarszczonej i brzydkiej ?
czy któraś z was ma taką?
mam takie pytanie... czemu często kobiety po ciąży mają taką pomarszczoną bardzo skórę na brzuchu a niektóre mają gładka i ładną... od czego to zależy? co robic żeby nie miec takiej pomarszczonej i brzydkiej ?
czy któraś z was ma taką?
od genów, od wielkości brzucha, od dbania o niego podczas ciąży - zwłaszcza to ostatnie.
Mój brzuch nie jest ani pomarszczony ani brzydki. Idealny nie jest, bo taki miękki raczej, ale jest dobrze nawilżony.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 1420 dni temu Posty: 1785
Wysłany: 2010-12-05, 21:08
:) napisał/a:
od wielkości brzucha
w moim przypadku to zadecydowalo o aktualnym okropnym wygladzie mojego brzucha
Moja mama nie wie co to rozstepy, o nawilzanie brzuszka dbalam od samego poczatku ciazy,a mimo wszystko moj brzuch wyglada teraz jak swiezo zaorana ziemia No,ale dziecie 4900 i wod tez sporo bylo wiec nie mam sie co dziwic,ze jest jak jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum