Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 931 dni temu Posty: 2047 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-05-05, 12:40
Wody płodowe po prostu chlustają z Ciebie i to nie boli . To jest takie dziwne uczucie bo nie kontrolujesz tego i trwa chwilkę . Przynajmniej u mnie tak było . Ale zdarza się tak że wody płodowe sączą się powoli . Co do zapachu to ja tam nic nie czułam .
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 756 dni temu Posty: 748 Skąd: UK
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Dawidek
Nastrój:
Wysłany: 2009-05-06, 11:22
Aneta napisał/a:
Co do zapachu to ja tam nic nie czułam .
Ja slyszalam,ze maja bardzo delikatny zapach,ale napewno nie smierdza.Jesli zapach jest ostry i nieprzyjemny to chyba trzeba jak najszybciej do szpitala bo to moze byc jakies zakazenie.
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 732 dni temu Posty: 1441
Profil: Imię: Alicja
Im. dziecka: Szymuś
Nastrój:
Wysłany: 2009-05-06, 19:27
ale sika tymi wodami, a brudne sie stają jak dziecko odda smółkę w brzuchu. Normalnie powinno pierwsza kupe zrobic po porodzie, ale czasem jak ciąza jest przenoszona robi to w brzuchu. Wody mają wówczas zielonkawy (rózna intensywność) kolor. Jest to niebezpieczne dla dziecka.
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2009-05-11, 21:07
a jakie jest prawdopodobienstwo tego ze jak odejda wody to potem nie bedzie sie mialo skurczow i trzeba bedzie robic cesarskie ciecie? miala ktoras z Was tak? ja jeszcze nie urodzilam chociaz jest to juz 3ci dzien po terminie, ale dzis odszedl mi czop sluzowy
Informacje: Wiek: 28 Dołączyła 754 dni temu Posty: 1100
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-05-11, 22:07
moda mama jak nie będzie skurczów, a wody odejdą to wywołają skurcze, cesarka to ostateczność!!! Ja miałam skurcze wody mi nie odeszły wcale, przebili mi pęcherz i wtedy skurcze sie nasiliły jeszcze. pamiętaj tylko jak wody odejda to do szpitala jedź!!! Zwłaszcza że już po terminie trzymam kciuki
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 756 dni temu Posty: 748 Skąd: UK
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Dawidek
Nastrój:
Wysłany: 2009-06-18, 11:36
A czulyscie cos zanim odeszly wam wody?
Mi od wczoraj maly sie bardzo pcha w dol i tak momentami naciska,ze az mnie tam cos boli i takie mam wrazenie jakby chcial glowka przebic ten pecherz plodowy ale bym chciala zeby to bylo juz
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 424 dni temu Posty: 744 Skąd: Wrocław
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2009-06-18, 16:16
angik1683 u mnie wyglądało to w ten sposób, że w piątek odpadł mi czop śluzowy i oczywiście jak tylko o tym powiedziałam to zewsząd posypały sie uwagi, że to pierwsza oznaka zblizającego sie porodu. Długo nie musiałam czekac, bo następnego dnia po południu zaczęły łapac mnie skurcze, wieczorem już były bardzo silne i coraz częstsze więc pojechaliśmy do szpitala i o 5.55 mała juz była na świecie (a wody płodowe to mi dopiero w szpitalu odeszły).
Po suwaczku widzę, że możesz spodziewac sie dzidzi w każdej chwili... Rozumiem, że nie możesz się doczekac, ale już tak niewiele czasu Ci zostało. I wykorzystj go na odpoczynek, bo jeszcze zatęsknisz za chwilą spokoju
Informacje: Dołączyła 387 dni temu Posty: 41 Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Profil:
Wysłany: 2009-07-08, 23:00
u mnie nie było odejścia czopa ani odejścia wód, po prostu zaczęły się skurcze- coraz bardziej regularne. dwie no-spy nie pomogły, wiec trzeba było się pakować w samochód i do szpitala.
Informacje: Wiek: 19 Dołączyła 668 dni temu Posty: 380
Profil: Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
Wysłany: 2009-07-09, 04:45
a ja pamietam jak mnie wtedy bardzo mocno bolalo podbrzusze a bylo odklejajace sie lozysko a ja nie myslalam ze to cos zlego sie dzieje dlatego nie pojechalam od razu do szpitala ale postanowilam sobie ze jesli kiedykolwiek jeszcze raz bede w ciazu to bede tak na siebie uwazac... ani razu sienie schyle ani nie podniose niczego ciezkiego. a jak cos tylko zacznie mnie bolec to pojade z miejsca do szpitala. do dzisiaj jak slysze karetke to mam w oczach lzy.
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 730 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2009-07-14, 18:14
Mnie odeszly rano wody , bardzo duzo i juz wiedzialam , ze to to . Cala noc mialam skurcze przepowiadajace , dosyc regularne, ale bagatelizowalam to , bo mialam to przez 2 ostatnie tygodnie ciazy praktycznie regularnie co noc.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum