Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 1287 dni temu Posty: 517 Skąd: UK
Profil: Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
Wysłany: 2009-07-14, 17:28
Hmm no ja te skurcze odczuwalam tak , ze zaczynal mnie bolec brzuch jak przy okresie i byl bardzo twardy na moment . Wtedy gleboko oddychalam i powoli schodzilo .
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 1534 dni temu Posty: 4120
Profil:
Wysłany: 2009-07-21, 16:54
asia21_87 napisał/a:
ja nie mam pojęcia jak te skurcz będą wyglądały poradźcie coś
jak przyjdą, to będziesz wiedziała Asiu, że to to
ogólnie odczuwałam je podobnie jak alexa: twardnienie brzucha z delikatnym bólem i po kilku sekundach się uspokajało.
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 475 dni temu Posty: 117 Skąd: Zielona Góra
Profil: Imię: Monika
Im. dziecka: Weronika
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-29, 20:07
Ja jak zaczelam rodzic 1 dziecko,to bolało mnie podbrzusze.Poszłam do szpitala i polozna powiedziala mi ze mam juz rozwarcie na 3 cm,ale nie mam skurczów.Poszam wiec do domu i czekałam.Potem w nocy zaczely sie skurcze,bedziesz wiedziala ze to juz.A ten czop to moze odejsc nawet 3 tyg przed terminem,to wszystko zalezy od ogranizmu.
_________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.Jestem przy Tobie od pierwszego grama.Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
Nastrój:
Wysłany: 2010-12-29, 21:20
dokładnie wszystko zalezy juz od ciała:)
_________________ Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.Jestem przy Tobie od pierwszego grama.Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
Informacje: Wiek: 21 Dołączyła 446 dni temu Posty: 2293 Skąd: Podlaskie:)
Profil: Imię: Jaśka:)
Im. dziecka: Tomaszek
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-15, 19:55
a jak on wygłąda bo tak raz mi mówią:
-galaretka z domieszką krwi
-biało-żołtawy gęsty sluz
-jak normalna wydzielina tylko więcej
Do porodu to ja kora z nerwów wykrece
A u mnie praktycznie wszystko rozegrało się na porodówce.
Z 21 na 22 lutego bardzo źle spałam, wierciłam się i plecy mnie bolały. Skurcze i bóle porodowe przyszły nagle i były od razu silne i regularne. Często odwiedzałam kibelek by się oczyścić. Gdy skurcze odzywały się co 3 minuty pojechałam do szpitala. Nie wiem kiedy czop odszedł, czy wody odeszły same,czy lekarz się tym zajął.
Nastrój:
Wysłany: 2011-01-15, 22:53
Z tym czopem to różnie bywa,czasami wypadnie a ty nawet tego nie zauważysz,ale zazwyczaj jest lekko czerwonawy.
Informacje: Wiek: 24 Dołączyła 532 dni temu Posty: 2428 Skąd: Ryki
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Grześ i Marysia oraz Adaś
Nastrój:
Wysłany: 2011-07-19, 15:49
Karoll, Mój pierwszy poród zaczął się tuż po godz. 19.00 miałam co 10 min skurcze i wody do tego mi odeszły ... a potem karetka + szpital i Grześ o godz 20 .00 był już na świecie Mój drógi poród zaczął się dokładnie z 3 na 4 maja tego roku wcześniej zaczął czop śluzowy mi odchodzić a potem dostałm skurczy co 10 min i 4 maja jak pojechałam to tam zrobili mi KTG i skierowali na porodówkę i o godz 15.25 urodziłam naszą kruszynkę
bolesne skurcze co 15 min, ktore po niedługim czasie przerodziły się w regularne i bezbolesne stawianie się macicy, trwające około 15 h. Następnie powróciły regularne i już bolesne skurcze, które kilkanascie h później zakończyły się porodem.
Organizm mi sie nie oczyszczał, czop nie odszedł, wody się nie sączyły. Jedynym objawem były w/w skurcze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum