Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-02-26, 15:16
Testy bywają zawodne, lepiej zamiast robić ich kilka zapłacić raz za bHCG z krwi - w terminie miesiączki wynik jest jednoznaczny.
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Czarna19 Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-03-02, 16:17 Czy To moze byc ciąża?
Witam. Mam pytanie . Wspołżyłam z chłopakiem w dni płodne to było 20,czesciej na poczatku dni płodnych tez 13 ... bardzo chcemy miec dziecko.Wydaje Mi sie ze mam objawy ciąży.Jestem bardzo senna,i mam dziwne odzycenia od jedzenia,papierosów bo jestem osoba palacą,w dodatku mdli Mnie na zapach moich ulubionych perfum,i w dodatku te bolesne piersi.Byłam wczoraj z chłopakiem w aptece kupilismy dwa testy po ktorych dzisiaj okazało sie że nie jestem niby w ciąży.A Okres Mam miec 7.03 za tydzien.Czy za szybko zrobiłam test?Czy Moge byc w ciąży?Po ilu dnia dochodzi do zapłodnienia?Prosze powiedzcie Mi,pomóżcie. Pozdrawiam.
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-02, 17:36
Czarna19 witaj . Być może za wcześnie zrobiłaś test ciążowy . Powinno się go robić w dniu spodziewanej miesiączki . Zrób test za tydzień , jak dalej będziesz miała takie objawy a test będzie negatywny to najlepiej iść na bete . Pozdrawiam
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-02, 18:58
Bez USG nie mozesz ustalić kiedy dokładnie masz owulację i dni płodne, a jedynie +/- 2-3 dni. Do tego dochodzi czas do zagnieżdżenia - 8-10 dni. Dopiero po zagnieżdżeniu zaczyna być produkowana badana w testach substancja - bHCG. No i w pierwszych dniach po zagnieżdżeniu jest jej za malo, żeby wykryć ją testem z moczu - lepiej badać z krwi.
Jogobellcia20 Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-03-25, 11:39 Czy jestem w ciąży?
Dziewczyny, mam do Was takie pytanie. Staram się z mężem od 5 miesiecy o dziecko. Wciąz nic, ale... Wydaje mi sie , że w tym cyklu zaistniała jakaś nadzieja... Ostatni okres miałam 3 marca 2010, dni płodne wypadały dokłądnie miedzy 15 a 17 marca KOchalismy się wtedy co drugi dzień. Dwa dni potem miałam chwilowe lecz straszne kłucie w prawym jajniku, które trwało dwie doby , nastepnego dnia kłucie trochę ustało natomiast pojawiła się zgada, która trwa do dziś. Momentami mam odczucie takiego "bąbelkowania" w macicy. W zeszłym roku byłam w ciąży lecz poroniłam, ale objawy były podobne. Chociaż zgagi nie pamietam.. Jak myślicie? A, dodam, że robiłam wczoraj test( tak wiem, że troche zbyt wcześnie, ale jestem w gorącej wodzie kąpana ) i wyszedł negatywny okresu spodziewam sie teraz 31 marca ( moj cykl to 28-29 dni) Prosze łaskawie o pomoc
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Nataniel, Alan
Nastrój:
Wysłany: 2010-03-25, 14:31
no cóż poczekaj spokojnie do terminu planowanej @, z tą zgagą to chyba coś innego - za wcześnie na takie rzeczy... Co do kłócia w jajniku to może własnie wtedy owulka się zaczynała?!?!
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 673 dni temu Posty: 1588 Skąd: Śrem
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-02, 20:08
22 marca rozpoczęłam swój nietypowy cykl, bo bardzo długi.
Owulacja wg objawów wystąpiła dopiero 24 kwietnia czyli 34 dnia cyklu.
Kochaliśmy się z mężem 37 dnia cyklu wcześnie rano.
Dziś mam 42 dzień cyklu, temperatura wysoka.
Myślicie że są w ogóle jakieś szanse na ciążę ?
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-02, 20:27
Szansa jest Ale testować wcześniej niż pod koniec przyszłego tygodnia raczej nie ma sensu, jak testem z moczu to nawet przyszły poniedziałek...
Trzymam kciuki
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 968 dni temu Posty: 122
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Seweryn
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-02, 22:12 prosze o odpowiedzi czy to może być ciąza???
hejka
u mnie to wyglądało tak.
2kwietnia dostałam okres cykle 31dni.
w poniedziałek 19 kwietnia wieczorem około 19:30 miałam jednorazowe plamienie z brązowawym śluzem (może owulacja)
piątek i sobota brązowo-różowe śluzy obfite zabarwione delikatnie krwią.(zagnieżdżenie???)
okres powinnam dostać dzisiaj 2 maja nic nie ma robiłam test wczoraj późnym wieczorem w zasadzę w nocy...?
pobolewa mnie lewy jajnik,jestem taka senna trochę,kręgosłup mnie boli delikatnie w krzyżach...
co o tym myślicie .
jutro zrobię rano test jeszcze raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum