Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1393 dni temu Posty: 2064
Profil: Imię: Asia
Im. dziecka: Ula i Ala
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-10, 14:07
Izabelka powiem ci też byłam w takim stanie jak Ty obecnie, okresu brak ale mam objawy jak na okres potem ustały i @ przyszła 3 tyg później, mysle że miałam poprostu jakieś zaburzenie hormonalne, zobaczę jak teraz @ przyjdzie
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1073 dni temu Posty: 122
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Seweryn
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-10, 14:50
miałam ostatnio może 3 miesiące temu robione badanie krwi na prolaktynę chyba, wynik był dobry. jestem po leczeniu grzybicy, wyleczyłam się 2 cykle temu. mam nadzieje że się teraz udało.
Zwłaszcza że wcześniej pisałam że miałam plamienia na owulacje i po 4 dniach plamienia jak by implantacyjne idealnie w kalendarzu o tutaj: link usuniety
znam ten kalendarz od roku, zawsze idealnie wskazywał okres, owulacje (testowałam lub miałam bóle odczuwalne na owulacje).
wynik może dzisiaj o 15 więc już niedługo tylko mam stracha że nic z tego????
Ostatnio zmieniony przez madzia 2010-05-11, 10:35, w całości zmieniany 1 raz
Iza masz slicznego synka, jestem pewna, ze z kolejnym dzidziusiem tez się uda. Moze za bardzo chcesz stąd blokada?
moze warto nieco sobie odpuścic, nie zaglądac ciagle do kalendarza, tylko cieszyc się seksem.
trzymam kciuki
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 873 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-10, 17:06
olinek napisał/a:
następują jakieś zmiany w wydzielinie?
Może być więcej śluzu, ale nie musi. Obfitszy śluz przed @ może być też wynikiem spadku progesteronu - trzeba się dość dobrze na swoim cyklu śluzu znać, żeby móc wyciągać jakieś wnioski odnośnie ciąży...
Izabelka - przykro mi Trzymam kciuki za następną próbę
To, że miałaś wcześniej plamienia i @ jak w kalendarzu znaczy tylko tyle, że do tej pory miałaś regularne cykle. Niestety hormony się na kalendarzu nie znają i nie zapowiadają, że teraz będzie jakaś nieregularność.
Kalendarzyk to niestety bardzo zawodna metoda obserwacji siebie i swojej płodności. Jeśli już chcesz się opierać na obserwacjach cyklu, poczytaj i popróbuj obserwacji temperatury lub/i śluzu, są o wiele bardziej wiarygodne niż statystyka kalendarzowa - choć i tak nie powiedzą Ci na 100%, co się wewnątrz Ciebie dzieje.
Z ewentualną dalszą dyskusją nie o objawach ciąży proponuję wrócić do tematu starankowego
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1073 dni temu Posty: 122
Profil: Imię: Izabela
Im. dziecka: Seweryn
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-10, 22:22
obserwowałam tem. i zawsze miałam podwyższoną -okazało się że maiłam grzybice
śluzu nie ma co obserwować bo mam nadżerkę i zawsze mam śluzy mniejsze lub większe zastanawia mnie czemu tera z nie mam @??? nie chce sobie wkręcać że znowu coś mi jest ale się martwię ?
Informacje: Wiek: 31 Dołączyła 873 dni temu Posty: 2681 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-12, 21:56
Opóźniać @ może nie tylko ciąża, ale przeróżne zawirowania hormonalne. Jeśli się martwisz, idź do lekarza.
W obserwacji temperatury nie chodzi o to czy jest niska czy podwyższona, ale jaka jest w danym dniu cyklu i ile się róznią między sobą - być może po prostu zawsze masz temperatury "z górnej półki" To samo śluz - nieważne czy jest nadżerka (i to obojętne czy prawdziwa nadżerka czy tak zwana nadżerka), śluz powinien zmieniać się cyklicznie, nawet jeśli stale jakiś jest - pytanie jaki w danym dniu
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
raczej nie, stres wcześniej blokował mi trzeźwe myślenie więc nie zaobserwowałam poczekam jeszcze trochę, jak @ nie pojawi się w ciągu najbliższego tygodnia, to wybiorę się do lekarza..
_________________ ..wszak wielkiej siły nam potrzeba, aby przeżyć życie swe. Jeden cel nam dziś przyświeca, by być lepszym niż się jest..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum