REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Tytuł: Czy to moze byc ciaza?
Autor Wiadomość
LeeLoo 
Nie taka straszna...

Informacje:
Dołączyła 1394 dni temu

Profil:
Imię: Magdalena
Im. dziecka: Wiktor Jan
Nastrój:
zdolowana

Wysłany: 2008-05-07, 17:31   

Mam nadzieję, że tak będzie chociaż widzę to wszystko niezbyt kolorowo :-/

mloda_mama 
mamusia :)

Informacje:
Dołączyła 1226 dni temu

Profil:
Imię: Anna
Im. dziecka: Maciuś
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2008-10-03, 21:28   

smerfetkahh napisał/a:
majeczka02-jesli chodzi o stach przed brzydkoscia i gruboscia,to mialam to samo straszliwie balam sie roztepow,tego ze przytyje rozciecia krocza itp.
Gdy zaszlam w cize to o niczym innym nie gadalam tylko o tym jaka stane sie brzydka pod koniec ciazy nie moglam na siebie juz patrzec,przytylam 32kg czulam sie gruba i brzydka,jakas napuchnieta :-/ brzusio caly w roztepach masakra :!:
Nie chcialam aby maz byl przy porodzie bo sie wstydzilam tego jak bede wygladac,jakie miny bede robic przy parciu,tragedia byla ze mna.
A co do czego maz byl przy mnie pomagal przec,przcinal pepowine byl od poczatku do konca i przestalo mnie to interesowac jak wygladam i czy mu sie podobam.
Maz powiedzial,ze nigdy by nie pomyslal,ze tyle mu dam :-> a dalam mu syna :->

I na dzien dzisiajszy schudlam juz 15kg roztepy sa coraz bledsze brzuch coraz mniejszy i powoli wracam do normy.
No i w koncu zrozumialam,ze cos za cos.

takie myslenie ze w ciazy bedzie sie grubymi i brzydkimi mozna uzasadnic tak ze takie kobiety maja problem z samoakceptacja. ja przez prawie cale zycie mialam taki problem, jednak gdy tylko dowiedzialam sie ze moge byc w ciazy zupelnie zmienilam swoj stosunek do tego i do siebie i na pierwszym miejscu postawilam zdrowie dziecka dlatego staralam sie jesc wiecej zeby nie byc glodna ale holender wlasnie tylko ze ja nie mam apetytu teraz ale to juz inna sprawa. teraz w ogole przestalam myslec o wlasnym wygladzie, zaczelam myslec w kategorii ja i moje dziecko a szczegolnie jego zdrowie i samopoczucie :)

LeeLoo bedzie dobrze nie martw sie jeszcze sie doczekasz potomka i to moze nawet niejednego ;-)

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1288 dni temu

Profil:
Imię: Aleksandra
Im. dziecka: Patryk
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-10-04, 13:39   

Ojej a ja ciagle tylko na wage , ciagle sie ogladam pod katem rozstepow, balsamy , masaze pilingi , zawsze strasznie zwracalam uwage na swoj wyglad i teraz troche mnie przeraza moj rozmiar , chociaz przytylam "ksiazkowo" .

mloda_mama 

Informacje:
Dołączyła 1226 dni temu

Profil:
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2008-10-04, 14:44   

co do rozstepow to tez bym nie chciala miec bo to zostaje na cale zycie a kilogramy zawsze mozna zgubic w pozniejszym czasie. dlatego mam zamiar uzywac jakis kremow ale nie wiem jakich, chyba bym musiala sie poradzic gina, co?

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1288 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-10-04, 14:46   

mloda_mama napisał/a:
chyba bym musiala sie poradzic gina, co?

to chyba niekoniecznie, kup sobie rozne i wyprobuj , najwazniejsze zeby dobrze nawilazaly.
ale kremy niestety nie gwarantuja ze nie bedzie rozstepow, znam osoby ktore nakupowaly tych kremow i to najdrozszych vichy itd a i tak mialy. a inne osoby zwykla oliwka i je to ominelo.
a Twoja mama miala? bo to tez ma wplyw. moja miala dopiero przy ostatmnim dziecku w wieu 36 lat , takze to zrozumiale. a ja mam zamiar zakonczyc produkcje :lol: kolo 25 roku zycia , a potem spiralka

mloda_mama 

Informacje:
Dołączyła 1226 dni temu

Profil:
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2008-10-04, 14:53   

tak moja mama miala rozstepy i ma nadal.

'zakonczyc produkcje' - ladne wyrazenie :-D

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1288 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-10-04, 14:55   

mloda_mama napisał/a:
'zakonczyc produkcje' - ladne wyrazenie

nom hehe. tak bym chciala , a jak zycie pokaze zobaczymy.

:) 

Informacje:
Dołączyła 1291 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-10-10, 08:10   

Jesli chodzi o wpadki, to jeszcze nie słyzsałam, żeby jakaś para zaszła podczas stosunku przerywanego. Nie zebym namawiała mode dziewczyny do tego rodzaju "antykoncepcji" ale sama przez 2 czy 3 lata tylko w ten sposób to robiłam, i jakoś nie zaszłam. Inna sprawa, że miałam kłopoty z okresem, więc nie wiadomo czy wogóle występowała owulacja. Wśród znajomych tez nikt nie zaszedł w ten sposób, każdy poszedł na całośc licząc na fuksa. Osobiście nie wierzę w wpadki typu "zawiodła nas gumka i tabletki" - no bez przesady.

madzia 

Informacje:
Dołączyła 1535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-10-10, 08:33   

my rowniez przerywany i tez nic sie nie dzieje. @mam regularne, owukle zawsze czuje i tez nie unikam seksu w te dni. albo to szczescie albo... :roll:
:) napisał/a:
Osobiście nie wierzę w wpadki typu "zawiodła nas gumka i tabletki" - no bez przesady.
ostatnio lekarz sie wypowiadal i nie ma tak, ze wpladla bo zapomniala 1, 2 tabletki. Wpadla bo pomylila tygodnie. dziewczyna np. milala zwiac tablete w sobote a wziela dopiero nastepnego tyg (w sobote) wiec nic dziwnego. Jak to ja mowie chciala to zlapala :D ale to moje zarty nie znam dziewczyny, moze sie zagmatwala i tak wyszlo. A gumka? jesli peknie to wiadomo, ze moze ale tez nie musi sie nic zdarzyc.

iza197575 

Informacje:
Dołączyła 1289 dni temu

Profil:
Imię: Iza
Im. dziecka: Mateusz
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-10-10, 09:16   

My tez od czasu do czasu przerywany ale nic sie nie dzieje zadnej wpadki ;-) choc nie powiem ale za kazdym razem czuje ze jestem w ciazy mam taki lek ale i tak chcemy miec drugie dziecko wiec moge wpade teraz zaliczyc :lol:

alexa87 

Informacje:
Dołączyła 1288 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2008-10-10, 12:06   

:) napisał/a:
Nie zebym namawiała mode dziewczyny do tego rodzaju "antykoncepcji" ale sama przez 2 czy 3 lata tylko w ten sposób to robiłam, i jakoś nie zaszłam

Ja tak samo , a miesiaczki mam regularne.

mloda_mama 

Informacje:
Dołączyła 1226 dni temu

Profil:
Nastrój:
pijana

Wysłany: 2008-10-10, 17:15   

my tez tak zesmy robili na poczatku i dopiero kilka miesiecy pozniej (temu) przestalismy na to uwazac :-D pomyslelismy co ma byc to bedzie przeciez sie kochamy i moze byc tylko dobrze :!:

i tak oto teraz nasze dzieciatko jest w drodze i ma juz 10 tygodni :mrgreen:

gigabyte2005

Informacje:
Dołączył 1191 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-11-05, 22:53   

Pomocy niech mi ktos odpowie skonczyl mi sie okres 21 pazdziernika i byl to okres slaby bardzo slaby i bardziej koloru brazowego po okresie jakis tydzieni mialam plamienie takie jedno jakby sluz w koloze ruzowym potem znow nic i dzis znow zobaczylam ten sluz kol rozowego i jeszcze jakby moje sutki bardziej ciemne sie zrobily i otoczki tez i jeszcze na piersiach widoczne mam zyly czy to swiadczy ze jestem w ciazy jutro ide po test prosze o odpowiedz

:) 

Informacje:
Dołączyła 1291 dni temu

Profil:
Wysłany: 2008-11-06, 08:20   

Po 1, dział dotyczny plamienia w ciąży a nie tego czy się zaszło czy nie. Po 2 mi osobiście żyły na piersiach pojawiły się w połowie 3 miesiąca, a ciemne otoczki gdzieś w drugim miesiącu. Zresztą do tej pory nie są jakies super rzucające się w oczy. Nie napisałaś czy miałas stosunek bez zabezpieczenia, a jesli tak to czy miał miejsce w prawdopodobnych dniach płodnych czy nie. Nie wiem czy możesz być w ciąży bo za mało informacji podałaś, ale trzymam kciuki żeby wynik testu był taki jakiego oczekujesz.

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1490 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2008-11-06, 09:13   

Zrób test ciążowy . Bo plamienia w ciąży są niebezpieczne. Jak wyjdzie negatywny i tak musisz iść do lekarza żeby sprawdził jaka jest przyczyna tych plamień.

Odpowiedz do tematu