Witajcie!
Przepraszam że tak się tu wyrącam ale mam pewne wątpliwości i chciałam sie tym z kimś podzielić.
Staramy się z meżem o dzidzię juz 3 miesiące i jak do tej pory nic
W tym cyklu postanowiłam użyć testów owulacyjnych zeby wiedzieć dokładnie kiedy jestem płodna. 17 maja test owul. wyszedł pozytywny i od tego dnia codziennie przez 5 dni działaliśmy ostro Dziś jest 23 wiem ze minęło niewiele czasu ale dziwnie się czuję, pobolewa mnie pobrzusze tak jak na okres, trochę bolą mnie persi i wogóle czuję się tak jakbym miała go dostać, no ale to przecież za wcześnie!
Powiedzcie mi czy to mągą być pierwsze objawy ciaży? czy to niezawczesnie zeby cokolwiek odczówac??? Nigdy tak się nie czułam tak długo przed okresem i nie wiem co o tym myśleć. boję się że moze sobie juz coś wkręcam
Napiszcie co o tym myslicie czy to moze być wczesna ciąża??? Tak bardzo bym chciała...
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 250 dni temu Posty: 1823 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-24, 09:56
To dopiero tydzień, więc ciut wcześnie jeszcze na objawy ciąży i jakiekolwiek testy - niestety jeszcze kilka dni musisz poczekać w niepewności
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Malinka Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-05-25, 12:55
Dziekuje za odpowiedź Wiem że to zawcześnie na testy bo i tak pewnie jeszcze nic nie wykryją. Dlatego się właśnie zastanawiam czy to mozliwe że tak szybko coś odczowam... Wiem ze z medycznego punktu widzenia pierwsze objawy ciaży to mozna odczówać ok 5-6 tygodnia, ale naprawdę dziwnie się czuję tak jak nigdy i dlatego to mnie niepokoji. Czytałam o przypadkach kiedy kobiety praktycznie odrazu wiedziały ze są w ciązy, bo właśnie odczówały dziwny niepokuj, ale nie wiem czy to mozliwe i czy to prawda. Moze po prostu zabardzo się nakreciłam i cos sobie wmawiam
Nastrój:
Wysłany: 2010-05-26, 22:39
Można odczuwać pewne ciążowe objawy, ale dopiero po pojawieniu sie we krwi bHCG, czyli najwcześniej dzień-dwa po zagnieżdżeniu, które następuje około 8 dnia po zapłodnieniu. Z kolei momentu owulacji i zapłodnienia nie da się testami wyznaczyć, a jedynie na USG, więc od dnia dodatniego testu owulacyjnego tez mógł jeszcze dzień, dwa lub trzy upłynąć, zanim się jajeczko uwolniło.
Cierpliwości
Malinka Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-06-01, 19:03
Witam ponownie
Dzisiaj jest mój 30 dc i miesiączki jak narazie brak . 3 dni wcześniej zaczęłam mieć objawy typowe na okres i myslałam że dotanę ale czekam, czekam i nic. Wczoraj i dziś czuję się normalnie tzn nie mam objawów na okres ani typowo ciążowych poza tym ze piersi mi się powiększyły i bolą. Jejku juz nie wiem co mam mysleć tak bardzo chciałabym zobaczyć dwie kreseczki, ale narazie jeszcze nie robię testu bo się boję poczekam jeszcze parę dni. Dam znac co i jak.
Dziękuje za wsparcie i trzymjcie kciuki
Witajcie!
Przepraszam że tak się tu wyrącam ale mam pewne wątpliwości i chciałam sie tym z kimś podzielić.
Staramy się z meżem o dzidzię juz 3 miesiące i jak do tej pory nic
W tym cyklu postanowiłam użyć testów owulacyjnych zeby wiedzieć dokładnie kiedy jestem płodna. 17 maja test owul. wyszedł pozytywny i od tego dnia codziennie przez 5 dni działaliśmy ostro Dziś jest 23 wiem ze minęło niewiele czasu ale dziwnie się czuję, pobolewa mnie pobrzusze tak jak na okres, trochę bolą mnie persi i wogóle czuję się tak jakbym miała go dostać, no ale to przecież za wcześnie!
Powiedzcie mi czy to mągą być pierwsze objawy ciaży? czy to niezawczesnie zeby cokolwiek odczówac??? Nigdy tak się nie czułam tak długo przed okresem i nie wiem co o tym myśleć. boję się że moze sobie juz coś wkręcam
Napiszcie co o tym myslicie czy to moze być wczesna ciąża??? Tak bardzo bym chciała...
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Witam
Dopiero co się zapisałam na forum,więc mogę mieć małe kłopoty z obsługą,ale nie o tym chciałam napisać mianowicie:
Czytam sobie Malinko twój tekst i muszę przyznać,że wszystko co napisałaś jest podobne do moich doświadczń i starań
Też staramy się z mężem od ok 3 miesięcy,mam nieregularne cykle dlatego też zrobiłam sobie tak jak Ty test owulacyjny i 29.05 wyszedł pozytywny.Przed tą datą jak i po ciągle sie staraliśmy i tak jak Ty zastanawiam się czy te objawy o których zaraz napiszę mogą świadczyć o ciąży???????
Kilka di po owulacji strasznie bolało mnie podbrzusze,ciągle jestem senna-nie mam siły ani ochoty na nic!!!Do tego zaczęły boleć mnie piersi i w sumie oprócz tych objawów nie ma jakiś innych,ale to zmęczenie???Jestem jakaś taka rozbita,rozdrażniona i SENNA!!!
@ mam dostać za 6 dni czy to mozliwe,że mogę być w upragnionej ciąży czy tylko psychika mi szwankuje????
Mam wielką nadzieję Przeczucie też Dziś doszedł mi jeszcze dziwny ból brzucha taki jak przed @ jejuu okropne jest to czekanie!
muszę też dodać,że i temperatura była 37,8,ale ok godz 11.00.
Wiem,że mierzy się z rana, dlatego też to zrobię,ale byłam bardzo ciekawa
Witam.Mam pytanie dotyczące możliwości zajscia w ciąze.21 czerwca nastąpiło zaplodnienie,miesiaczke dostalam 27 czerwca która trwala niepełne 2 dni.Czy jest możliwosc,ze moge być w ciazy??Kiedy powinnam zrobić test?Czytalam,ze od zapłodnienia zarodek majay 21 dni jest najlepiej wykrywalny.Mam bardzo dynamiczny styl zycia nie chcialabym zaszkodzic maluszkowi.Pozdrawiam serdecznnie.
Nastrój:
Wysłany: 2010-06-30, 06:14
Skąd pewność, że nastąpiło zapłodnienie? IUI? Były podawane jakieś leki, mogące wpływać na test? Czy chodzi o stosunek bez zabezpieczenia? W tym ostatnim przypadku, jeśli cykle są prawidłowe, małe szanse na zajście w ciążę - no chyba, że to 27 to nie była miesiączka, a plamienie, które się w fazie lutealnej zdarzają.
Test z krwi jest wiarygodny najwcześniej 10-12 dnia po owulacji, testy z moczu powinny już dać poprawny wynik po 14 dniach, ale nie zawsze - ogólnie im później się taki zrobi, tym wynik pewniejszy.
Wysłany: 2010-07-02, 13:23 Re: Czy to moze byc ciaza?
Witam gorąco
od 1,5 miesiąca staramy się o dziecko nie mam miesiączki do tej pory słyszałam że testy ciążowe nie muszą wykazać koniecznie ciąży czy ktoraś z Was też miała taki przypadek że test nie wykazał ciązy tylko dopiero wizyta u lekarza? Proszę o odpowiedz.
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-02, 16:52
Tak. U mnie test z moczu był ujemny przy becie 580... I był to test polecany jako dobry.
Ogólnie - im wcześniejsza ciąża, tym test z moczu mniej wiarygodny. Przyjmuje się, że bHCG jest wiarygodna już po 10 dniach od owulacji (tylko trzeba znać termin owu... )
Informacje: Wiek: 18 Dołączyła 49 dni temu Posty: 8 Skąd: Śląskie
Profil: Imię: Judyta
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-21, 14:55 I chyba się postaraliśmy :)
W sumie to jestem szczęśliwa, chociaż jeszcze brak pewności. Wiem, że jestem za młoda, nie mam staży w życiu itp. Ale chcę tego dziecka
Oczywiście nie było to planowane, poprostu zapomnieliśmy się, poniosło nas.
Wydaje mi się, że jestem w ok 3-4 tygodniu ciąży, jeżeli faktycznie zaszłam. Płodne miałam od 28 czerwca do 2 lipca jak sobie wyliczyłam. Kochaliśmy się w ten czas. A teraz @ spóźnia mi się czwarty dzień i nie zanosi się, żebym dostała. Dostałam jakiś dziwnych przebarwień na buzi, przytyłam 4 kg w ciągu 2 tygodni i kilogram w ciągu 3 dni.. i nadal tyję Poza tym byłam nałogowym palaczem, jestem nadal, ale odczuwam jakiś niewyjaśniony wstręt do papierosów. Poza tym lekkie nudności, wieeeeeelki apetyt i dość nietypowe smaki
Ale wdałam się w jakąś dziwną lekturę gdzie gin pisze, że objawy można zauważyć dopiero między 6 a 8 tygodniem. Może jestem przewrażliwiona albo za bardzo się na to nastawiłam? Jutro mam zamiar zrobić test, ale czy to nie jest za wcześnie? Może lepiej umówię się do gina i wtedy będę miała 100% pewności? Trochę się boję, że to tylko fałszywy alarm..
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum