Informacje: Wiek: 29 Dołączyła 589 dni temu Posty: 1304
Profil: Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
Wysłany: 2010-07-21, 20:33
ale masz cierpliwość
a u mnie w czerwcu wszystkie były pozytywne, wczesniej w maju to był fałszywy alarm , a mialam 5 dni @ spoznienia, zrobilam test i byl negatywny i potem w nocy nadeszla @ po 33 dniach
tym razem tez myslalam ze tak bedzie, nie napalałam się zabardzo, żeby sie nie rozczarować i tym razem sie udało
Informacje: Wiek: 23 Dołączyła 555 dni temu Posty: 593 Skąd: Zabrze
Profil: Imię: Agnieszka
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-03, 12:06
wkręciłam się w temat zrób szybciutko test i napisz co wyszło....!!
wyslanniczka Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-08-08, 20:55 POMOCY!!!
Witam wszystkie forumowiczki . Dzisiaj mija dokładnie 9 dzień jak spóźnia mi się okres. Nie bolą mnie piersi, za to czuje dziwne mrowienie w podbrzuszu (podobne do tego, które odczuwa się przed okresem, a z drugiej strony trochę inne). Nigdy nie miałam problem z cyklem, ponieważ od 2 lat biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne. Dodam, że robiłam 2 testy ciążowe (3 dnia braku okresu i 5 dnia) - testy wyszły negatywnie. Nie wierze testom, bo dla mnie gwarancją tego, że nie zostanę mamą jest fakt, że pojawia się miesiączka. Mimo tego, że wraz z chłopakiem zabezpieczamy się to boje się, że mogłam zajść w ciąże.
Najchętniej poszłabym od razu do mojego ginekologa niestety jest na urlopie wiec puki co muszę sobie sama radzić.
Czy któraś z was drogie Panie miały podobną sytuacje??
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-09, 17:10
Bierzesz tabletki czy zabezpieczacie się w inny sposób?
Testy z moczu nie są w pełni wiarygodne - można zrobić oznaczenie bHCG z krwi, powinno rozstrzygnąć kwestię ciąży...
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
e to tak slyszalam ze nie wolno
Wycodzi na to ze jednego dnia zapomnialas a drugiego dnia przyjelas dwie a nie robi sie tak
Zrob test z krwi i bedzie wszytsko jasne.
Madziulek Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-08-10, 13:46
Witam, postanowiłam przestać czytać i wreszcie się poradzić :( Staram się z mężem o dziecko niby "dopiero" od 26 maja 2010. Mam nieregularne miesiączki. Pod koniec czerwca przez 10 dni zażywałam luteinę. Okres się pojawił od razu po. Skończył się 15 lipca. 7 sierpnia powinnam dostać okres. Zamiast okresu pojawił się najpierw ból brzucha po lewej stronie. Plamienie było bardzo nie wielkie. 8 sierpnia miałam straszne kłucie w lewym jajniku. Brałam ibuprom dwa razy bo nie wiedziałam o zagnieżdżaniu. zrobiłam dzisiaj dwa testy. Wyszły negatywnie. Mam żyłki na piersiach prowadzące do sutków oraz nudności ale to tylko rano i od jakiegoś czasu więc nie sądzę że to na ciąże. Chcę dziecko ale nie nakręcam się w sposób taki że wszędzie widzę objawy itd. Zrobiłam już chyba z 30 testów od tego początkowego starania. Nie mogę już patrzeć na tą jedną kreskę to jest załamujące :( Ale wcześniej właśnie nie miałam takich objawów. Jak przeczytałam o tym zagnieżdżeniu no to przecież baaardzo typowe. Już sama nie wiem co myśleć... może za wcześnie od zagnieżdzenia na robienie testów..chociaż termin spodziewanej miesiączki był właśnie 7 i właśnie wtedy zamiast okresu pojawiły się te plamienia. Jeśli chodzi o sex, jest on dość częsty i nie tylko w dni płodne. Po prostu tak dla przyjemności, jednakże występował też w dni płodne. Nie chcę iść na betę bo to ostateczność dla mnie i nie chcę dowiedzieć się ze to znowu nie ciąża tylko moje omamy . Wiem że dużo kobiet właśnie zauważa takie rzeczy jak chcą bardzo zajść. Ale ja naprawdę staram się być obiektywna i szaleję tylko na punkcie robienia testów a nie objawów. Testy robione były często po południu ale dziś wysiusiałam się rano do pojemniczka ale test mogłam zrobić dopiero po 13 z tego rannego moczu. Poradźcie coś :(
Informacje: Wiek: 22 Dołączyła 709 dni temu Posty: 1047 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-10, 14:44
Nie ma co doszukiwać się objawów, chociaż te które podałaś w jakiś sposób się pokrywają z objawami ciąży. Wiem, że beta z krwi to ostateczność, ale tylko w taki sposób możesz mieć pewność. Trzymam kciuki.
_________________ Gabriel Sebastian
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g
Madziulek Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-08-10, 15:02
Wiem że nie ma co się doszukiwać. Nie robiłam tego do czasu aż właśnie zamiast okresu pojawiły się plamienia i kłucie lewego jajnika.Ciężko mi powiedzieć kiedy ewentualnie mogło się udać. Czy to był początek dni płodnych czy koniec. A jak to jest z tym zagnieżdżeniem?? Możliwe żeby to było właśnie zagnieżdżenie tak późno?? I skoro to było zagnieżdżenie to po mimo że to był termin spodziewanej miesiączki to za wcześnie żeby od soboty test wyszedł pozytywnie?? Nie pójdę na betę. Zdecydowałam że zrobię jeszcze raz test za tydzień jak znów będzie negatywny to cóż...czekam dalej ( szkoda że żyję takimi złudzeniami :( ) Kiedyś mi lekarz powiedział że testy najlepiej robić 7 dni po terminie okresu, ale przecież mija się to z informacjami na ulotkach. Dodam że wczoraj rano (tzn. koło 4 ) wróciłam z podróży i zrobiłam też Quic Vue czy jakoś tak i wyszła mi jedna krecha czerwona druga wyraźna gruba ale biała na różowym tle wszystko. Gdy test wysechł biała gruba krecha została choć mniej widoczna. Pomyślałam że to nic nie znaczy i nie myliłam się dalej są same negatywy... :( eh..od zawsze kocham dzieci w śród mnie same ciężarne...albo dopiero co po ciąży. Dobijające.
wyslanniczka Gość
Informacje:
Profil:
Wysłany: 2010-08-10, 17:03
Sandra24 napisał/a:
e to tak slyszalam ze nie wolno
Wycodzi na to ze jednego dnia zapomnialas a drugiego dnia przyjelas dwie a nie robi sie tak
Zrob test z krwi i bedzie wszytsko jasne.
Myślę sobie , że chyba poczekam jeszcze z 2 tygodnie i wtedy będzie mój lekarz więc zrobię usg. Jakoś nie śpieszy mi się do myśli, że zostanę mamą.
Informacje: Wiek: 30 Dołączyła 769 dni temu Posty: 2694 Skąd: Kraków
Profil: Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
Wysłany: 2010-08-10, 20:12
wyslanniczka - jesli podejrzewasz ciążę, to absolutnie powinnaś odstawić tabletki antykoncepcyjne, bo w ciąży ich zażywać nie wolno!
Z drugiej strony takie opóźnienie nie powinno przerwać ochrony przed ciążą (teraz nawet przy tbl jednoskładnikowych przyjmuje się możliwe opóźnienie do 12 h)
Radziłabym jednak iść na betę i miec sprawę jasną...
Madziulek - niestety nasz organizm potrafi nas oszukać, gdy czegoś bardzo pragniemy Z kolei piszesz, że masz nieregularne cykle, wiec wszystko jest możliwe
Nie polecam Ci testów Bobotest - ostatnio mieli serię, w której kreska "ciążowa" się delikatnie wybarwiała mimo braku ciąży :O
Trzymam kciuki
_________________ "Bo istnieją gwiazdy i niebieskie kraby pustelniki"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum