REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

gotowanie

Tytuł: Czy to moze byc ciaza?
Autor Wiadomość
asiunia 

Informacje:
Dołączyła 1174 dni temu

Profil:
Imię: asia
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-08-13, 21:12   

Dzieki za wsparcie. Bedziemy sie starac. Poinformuje was jak nam idzie. :)

Biedronka160 
mama na etacie ;)

Informacje:
Dołączyła 673 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Patryk i Madzia
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-08-14, 19:24   

My w tym cyklu wracamy do gry ;)

Eszka22 
Eszka 22

Informacje:
Dołączyła 555 dni temu

Profil:
Imię: Agnieszka
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-08-15, 09:53   

Biedronka160 :) to trzymamy kciuki za Ciebie:)

wyslanniczka 

Informacje:
Dołączyła 551 dni temu

Profil:
Imię: Natalia
Nastrój:
zdolowana

Wysłany: 2010-08-15, 10:34   

No i u mnie też lipa , przyszła @.

Eszka22 
Eszka 22

Informacje:
Dołączyła 555 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-08-15, 18:46   

A ja czekam dziś staraliśmy się z mężem o dziecko po krótkiej chorobie i za jakieś 2 tygodnie ciekawe czy będą rezultaty. Ah.... jak ja nie lubię czekać.
Wysłanniczka..... <pocieszacz> Za jakieś 2 tygodnie będziesz mogła się na nowo starać:). Tylko się wyluzuj i o tym tak mocno nie myśl, wyjedź gdzieś na wekend zrelaksuj się i do dzieła.

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 769 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-08-15, 20:45   

Biedronka160 - miło Cię tu znowu widzieć :D I fajnie, że wracasz "podwójnie" :>

wyslanniczka - to w końcu jesteś na tabletkach anty czy się staracie? bo się pogubiłam ;)

A poza tym lepiej chodźmy gadać na temat starankowy, bo się nam tu offtop robi...

Madzia81 

Informacje:
Dołączyła 1535 dni temu

Profil:
Wysłany: 2010-08-15, 20:49   

chyba trochę pomyliłyście tematy. o staraniach piszemy tu http://bejbi.net/ciazowe-staranka-vt135.htm

wyslanniczka 

Informacje:
Dołączyła 551 dni temu

Profil:
Nastrój:
zdolowana

Wysłany: 2010-08-16, 10:31   

Tri jestem na anty i sie nie staramy, ale jakby się okazało, że jestem w ciąży to nic by się strasznego nie stało. Co do @ to się myliłam, jakieś plamienia i nic wiecej.

wyslanniczka 

Informacje:
Dołączyła 551 dni temu

Profil:
Nastrój:
zdolowana

Wysłany: 2010-08-16, 10:33   

Tabletki biorę, bo mój partner dzieci puki co nie chce. Dla mnie ciąża nie była by niczym strasznym.

nikus
[Usunięty]

Informacje:

Profil:
Wysłany: 2010-08-16, 10:45   

wyslanniczka, jak bierzesz prawidlowo anty, to ciaza jest wykluczona :roll:

Eszka22 
Eszka 22

Informacje:
Dołączyła 555 dni temu

Profil:
Nastrój:
zakochana

Wysłany: 2010-08-16, 12:01   

wysłanniczka..... Ja proponuję tak rozmowę z partnerem!! po rozmowie jeśli dalej nie będzie chciał to przemyśl to wszystko jeszcze raz dokładnie, a jak dalej będziesz chciała to rzuć całkowicie tabletki, bo dla dzidzi lepiej jeśli organizm jest odtruty z hormonów. ( co najmniej 3 miesiące przez ciążą) i zacznij brać folik. Rób to świadomie a nie możne się uda. Ja tak kiedyś robiłam ale oprzytomniałam szybko, bo nie chciałam zagrozić dzidzi.
A tak po za tym wszystkim to opowiem Ci moja historie i może wywnioskujesz coś z tego. Tak jak Ty chciałam dziecka, ale nie byłam do końca tego pewna wiec działałam z ukrycia, potem przyszło oprzytomnienie i odstawiłam tabletki zaczął się koszmar. 1,5 roku dochodziłam z okresem do siebie ! wiec 1,5 roku nie mogłam starać się o dziecko. Jeśli dobrze pomyślisz to rzuć tabletki już zacznij brać folik i przez 3 miesiące nastaw swojego partnera na dziecko. Powodzenia:) Tylko nie mów że się nie da, bo ja dokonałam czegoś niemożliwego tez. Trułam Trułam aż wytrułam w dodatku to jeszcze nie jestem w ciąży a mąż już chodzi i mówi jak dzidzi będzie wyglądać. Ja wieże że kobieta ma tam swoje sposoby

Monini 

Informacje:
Dołączyła 580 dni temu

Profil:
Nastrój:
agresywna

Wysłany: 2010-08-16, 12:53   

Dziewczyny, znowu robicie OT.
Piszcie proszę w temacie, do którego link podała Madzia81, po co dokładać pracy moderatorom?
wyslanniczka, może dla Ciebie ciąża nie byłaby niczym strasznym, ale myślę, że taka decyzja powinna zostać podjęta wspólnie, żeby później nie było niedopowiedzeń ;-)

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 769 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2010-08-16, 18:22   

Eszka22 napisał/a:
rzuć całkowicie tabletki, bo dla dzidzi lepiej jeśli organizm jest odtruty z hormonów. ( co najmniej 3 miesiące przez ciążą)

Hormony nie zatruwają organizmu. Tabletki antykoncepcyjne często maskują objawy zaburzeń hormonalnych, stąd po odstawieniu wychodzi problem.
Z tymi 3 mc to część lekarzy przyjmuje, żeby było łatwiej obliczyć datę porodu wg OM i długości cyklu. Medycznie nie ma podstaw - z jednym wyjątkiem. Są pewne badania, że Diane i jej pochodne (tylko i wyłącznie) odkładają się w organizmie, ale nikt nie opracował danych na jak długo - dla nich zaleca się miesiąc.

koralina 
Dogonić marzenia...

Informacje:
Dołączyła 947 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Wysłany: 2010-08-31, 18:32   

Dziewczyny, powiedzcie mi kiedy po ewentualnym plamieniu implantacyjnym najlepiej wykonać test?:)

Kwiecień 2011, Listopad 2011
Dwa aniołki w niebie piszą list do siebie...

Charlie.C 
UŻYTKOWNIK ZBANOWANY

Informacje:
Dołączyła 709 dni temu

Profil:
Imię: Karolina
Im. dziecka: Gabriel
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2010-08-31, 19:18   

"Na odpowiedź na to czy owe plamienie było implantacyjnym oczywiście należy cierpliwie poczekać kilka dni . Przekonamy się o tym robiąc test ciążowy – zaleca się wykonanie go po terminie miesiączki ze względu na najbardziej wiarygodny wynik.
2- 3 dni po rzeczywistym plamieniu implantacyjnym – test ciążowy powinien być już jednak dodatni. "
Jesteś parę dni przed terminem miesiączki a już dobre kilka dni minęło od owulacji ? Na bieliźnie lub wkładce spostrzegłaś niewielkie plamienie i zastanawiasz się co ono może oznaczać …

Istnieje wiele przyczyn plamień . Jedną z nich może być efekt zjawiska jakim jest implantacja zarodka .

Czym jest implantacja ?

Ten niezwykle trudny proces to etap kiedy zarodek zagnieżdża się w macicy , mający czas średnio tydzień po zapłodnieniu .

Jajo , które zostało zapłodnione wędruje do jamy macicy , gdzie właśnie ulega temu procesowi . Następuje jego implantacja , umiejscowienie w błonie śluzowej macicy, która to pod wpływem progesteronu jest do tego odpowiednio przygotowana .

Etap trudny – ponieważ udaje się to jedynie w kilkudziesięciu procent
przypadków (ok. 40 % ).

Implantacja to jedno z najważniejszych wydarzeń samego początku ciąży i rozstrzyga o jej dalszym powodzeniu .

Jeśli mamy zatem do czynienia z implantacją zarodka może pojawić się właśnie to nierzadkie zjawisko jakim jest plamienie implantacyjne .

Plamienie to zwykle ma czas około 7 dnia po owulacji jednak pojawić może się w czasie od około 6 do 12 dnia po jajeczkowaniu .

Skoro plamienie występuje na kilka dni przed terminem miesiączki ( a czasem i w jej terminie ) – często bywa mylone z samą miesiączką , która wydawać by się mogła tym razem
bardzo skąpa . Zazwyczaj jednak jest ono bardzo lekkie , pozostawia po sobie jedynie małą plamkę na bieliźnie , zabarwia śluz , bądź pozostaje niezauważone . Może także nie występować w ogóle .

Nie można porównywać go do normalnej , obfitej miesiączki – tu zapewne mamy już z nią do czynienia .

Również kolor plamienia implantacyjnego często budzi wiele wątpliwości . Ogółem plamienie to jest bladoróżowe ( częściej ) lub czerwone . Czasem plamienie implantacyjne ma kolor brązowy – to jednak zwykle jest oznaką niedoboru progesteronu.

Na odpowiedź na to czy owe plamienie było implantacyjnym oczywiście należy cierpliwie poczekać kilka dni . Przekonamy się o tym robiąc test
ciążowy – zaleca się wykonanie go po terminie miesiączki ze względu na najbardziej wiarygodny wynik.

2- 3 dni po rzeczywistym plamieniu implantacyjnym – test ciążowy powinien być już jednak dodatni.

;-)
ur. 27.08.2010 godzina 1:15
43cm, 1900g

Ostatnio zmieniony przez Kamyczek 2010-09-02, 00:01, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu