Informacje: Dołączyła 1159 dni temu Posty: 123 Skąd: śląskie
Profil: Imię: KINGA
Im. dziecka: AMELIA
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-18, 08:01
Kamyczku trudno mi w tej sprawie ferować wyrokami, bo się na tym nie znam. A lekarz Ci nie doradzał, żebyś raczej skłoniła się do jednej z tych dwóch opcji? Poza tym co oznacza "zwalczenie torbiela w sposób naturalny"? Przepraszam może naiwne to pytanie , ale naprawdę nie wiem.
Poza tym co oznacza "zwalczenie torbiela w sposób naturalny"? Przepraszam może naiwne to pytanie
tez nie bardzo zrozumialam ale chyba chodzi kolejne starania o ciaze.
A jesli ci sie zmniejszyl to czy jest szansa ze juz sie nie progorszy?
Bo ja widzac postepy do przodu chyba zdecydowalabym sie na dalsze lecznie aby problem calkowicie wykluczyc. Bo jesli cos cie sie odpukac pogorszy? i ani ciazy ani kroku do przodu?...
Ciezko cos radzic:(
Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 1161 dni temu Posty: 2104
Profil: Imię: Kornelia
Im. dziecka: Maja
Nastrój:
Wysłany: 2008-12-19, 12:43
Zwalczenie torbieli w sposób naturalny to było stwierdzenie lekarza. Po dopytaniu chodziło mu o spowodowanie zwiększenia hormonów ciążowych (tu też cytuje), a po polsku kolejne starania.
To że ta torbiel się zmniejszyła może świadczyć o tym ,że powstała z jakiegoś "zepsutego czy wadliwego" pęcherzyka i wchłonie się sama z czasem. Tylko taką gwarancję będę miała za miesiąc jak mnie zbada i stwierdzi , że bez leków nadal się zmniejsza. Wiem poplątane pogmatwane. Jestem w kropce.
Wysłany: 2009-10-02, 13:53
Witam jestem tu nowa i jestem osobą słabosłyszaca, a wiec chcialam upewnic czy jestem w ciazy, ostatni okres mialam 19 wrzesnia a mam cykl 28 a nie raz 29 i 30 cykl ale z wieksosci cyklu 28 dni, a kochalam z moim dnia 27,28,29 wrzesnia mi sie wydaje ze byl poczatek dni plodny czy mogla byc w ciazy??? bo sama nie wiem co robic ciagle sie skupiam ")
_________________ Dla Ciebie moje serce bije↵tak jak kiedyś Twoje↵dla mnie bić zaczęło↵
Informacje: Wiek: 27 Dołączyła 878 dni temu Posty: 135 Skąd: okolice Krakowa
Profil: Imię: Gosia
Nastrój:
Wysłany: 2009-10-02, 14:21
nikusiaa85 na naszej stronie bejbi.net jest odnośnik do obliczana dni płodnych.Wejdź sobie i oblicz,ale z tego co ja zdążyłam policzyć to Twoje dni płodne zaczęły się 01.10 przy cyklu 28dniowym. Także prawdopodobieństwo jest nikłe,ale nie można tego wykluczyć. Najlepiej poczekaj do spodziewanej miesiączki i zrób test. Życzę Ci żeby było po Twojej myśli .
Informacje: Wiek: 26 Dołączyła 860 dni temu Posty: 4 Skąd: Brzeg
Profil: Im. dziecka: Ariadna
Wysłany: 2009-10-03, 10:32
wlasnie cos mi nie pasuje tutaj tej odnosika bo patrzylam w innym stronie chyba 10 inny stronki i sprawdzalam i wiekszosciplodne mialma od 28 wrzesnia i sama przeliczylam w moim kalendarzyku
_________________ Dla Ciebie moje serce bije↵tak jak kiedyś Twoje↵dla mnie bić zaczęło↵
Witajcie. Staram sie z mezem o dzidziusia. Kochalismy sie 22/23 pazdziernika. Miesiaczke mialam 8 paz, moje cykle z reguly trwaja 31 dni (ten trwal 33 zmienilam klimat). Czy moglam zajsc w ciaze? i kiedy moge zrobic najwczesniej test ? i jeszcze jedno pobolewa mnie podbrzusze a nigdy tak nie mialam przed @.
test z krwi raczej odpada, jestem w anglii i to nie jest tak hop siup a moge zrobic np. 2 dni przed spodizewana miesiaczka? Licze na to ze 8-ego by byla, i czy test moge 6-ego zrobic ?
No dobra wiec teraz jest inna sprawa... Wczoraj ok 14 jak robilam siusiu i sie podtarlam zobaczylam krew na papierze , doslownie malenka plamka. Byla jasno czerwona, zalozylam wkladke. Wieczorem byla ta sama plamka, dzisiaj rano z nocy bylo troche krwi, a popoludniu bylo duzo wiecej krwi (jasnoczerwona). @ to nie moze byc jest 10 dni do terminu! I w pierwszy dzien mnie boli i @ pojawia sie nagle. Zastnawiam sie czy to moze byc plamienie implantacyjne . Tak jakby mogloby byc to (owulacje mialam 23-ego) a owe plamienia sa od 3 do 10 dni... Nie wiem juz cos myslec , wczesniej czegos takiego nie mialam! Aaaa i jeszcze jedno teraz bylam w lazience i znowu prawie nic nie mam, od godz 18.
A więc tak. W październiku nie miałam w ogóle miesiączki ale myślałam że mi się spóźnia.
[Nie ma jej do tej pory.] Potem wystąpiła nadmierna senność że spałam 9 godzin i usypiałam na krześle u mojego chłopaka. Mam apetyt i ciągle ochotę na jakieś niecodzienne rzeczy. Mam bóle brzucha i nie mogłam spać z tego powodu w nocy.Mam nudności ale nie wymioty.
Czasami boli mnie głowa.Mam zawroty głowy i ciągle chodzę siku.
W piątek zrobiłam test ciążowy bo mój chłopak i moja mama nie dali mi żyć. Test wyszedł negatywnie.
A więc mam pytanie czy moje objawy mogą oznaczać ciąże mimo że na teście wyszła tylko 1 kreska?
Test mógł się mylić ?
Fantasmagoria-, a ktorego pazdziernika dokladnie powinnas miec okres?
Mysle, ze test juz by wykryl ciaze, bo dzis juz 8 listopada. Wybierz sie do ginekologa. Zbada cie, i zobaczy czy jest ciaza.
Informacje: Wiek: 32 Dołączyła 1490 dni temu Posty: 2960 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-08, 18:49
Zawsze jest taka możliwość że test może się mylić . Ja bym kupiła test z innej firmy i go powtórzyła . Test powinno się zrobić w dniu spodziewanej @ a kiedy u Ciebie miała być ? A do lekarza to na pewno bym się wybrała bo jakaś przyczyna braku @ jest . I trzeba sprawdzić jaka .
Informacje: Dołączyła 813 dni temu Posty: 5 Skąd: Poznań
Profil: Imię: Karolina
Nastrój:
Wysłany: 2009-11-18, 11:08 czyżby to ciąża?
Witajcie kochane!
Zawsze miałam regularny okres trwał 5 dni, w zeszłym miesiacu trwał trzy dni i to jakoś dziwnie bo w nocy np nie leciało a w dzień tak trochę. W tym miesiącu jeszcze nie mialam okresu spoznia sie juz 4 dni, boli mnie podbrzusze jak przy okresie ale po nim zero sladu pojawil sie tylko przezroczysty sluz, bola mnie piersi ostatnio bylam nerwowa plakalam z byle powodu, czesto chce mi sie spac. W zeszlym miesiacu przed okresem robilam test ale byl negatywny tylko mam co do niego watpliwosci bo ta kreseczka byla taka slabiutka. uprawiam seks z chlopakiem regularnie bez zabezpieczenia zawsze konczy we mnie. Pomocy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum