REGULAMIN  Album Szukaj   Rejestracja  Zaloguj Oblicz dni płodne

Tytuł: dentysta
Autor Wiadomość
kjujiczek 
Zboczuszek:)

Informacje:
Dołączyła 742 dni temu

Profil:
Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
napalona

Wysłany: 2011-03-30, 21:40   

angela2906, o kurczę, strasznie mi przykro, że akurat teraz Ci się to przytrafiło :-/ a może inny dentysta by coś poradził? No i gina też się zapytaj oczywiście. Trzymam kciuki, żeby udało Ci się pomyślnie ten problem rozwiązać <pocieszacz>

malutka-iwona 
Przeszczęśliwa:)

Informacje:
Dołączyła 1258 dni temu

Profil:
Imię: Iwona
Im. dziecka: Karo, Nikodem
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-03-30, 22:10   

Sabina napisał/a:

A chirurgiczne usunięcie zęba?

Niestety, chirurg też będzie potrzebował zdjęcia :-? Chyba, że znajdziesz jakiegoś, bardzo doświadczonego, który zrobi to na wyczucie. Z drugiej strony, jak jesteś w ciąży, to wątpię, by któryś zaryzykował. Nie zazdroszczę. Wiem co znaczy ból zęba :-|

Aneta 

Informacje:
Dołączyła 1591 dni temu

Profil:
Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-03-30, 22:12   

u mnie było podobnie straszny ból zęba i nadawał się do wyrwania . Moja dentystka zrobiła tak że chodziłam do niej chyba co 3 dni a potem co tydzień i zatruwała mi tego zęba . Tak go w końcu zatruła że donosiłam go do końca ciąży a potem wyrwałam . A przeciwbólowo to brałam tylko apap.

Karoll 

Informacje:
Dołączyła 601 dni temu

Profil:
Wysłany: 2011-03-31, 06:41   

Angela okryją Cię szczelnie i zrobią zdjęcie. Moja kuzynka na początku ciąży miała prześwietlane płuca.
Jak wrócę z pracy prześlę Ci na pw ciekawą stronkę stomatologiczną dotyczącą kobiet w ciąży. W tej chwili to tulę Cię i bardzo współczuję <pocieszacz> .

angela2906 

Informacje:
Dołączyła 420 dni temu

Profil:
Imię: Angelika
Im. dziecka: Matylda
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-03-31, 21:55   

byłam dziś u innego dentysty naszczęście ten zgodził sie go usunąć bez zdjęcia ale to była tragedia do tego jutro musze isć znowu na dalsze czyszczenie korzenia bo dziś już nie dałam rady i potem jeszcze jedna wizyta u dentysty a koszt 800zł troche duzo moim zdaniem jak na usuniecie zęba jeszcze dowiedziałam się że ósemka która mi rośnie będzie do chirurgicznego usuniecia po urodzeniu bo mam za mała szczeke i nie ma miejsca by ten ząb mógł wyjść :( wogle wielu nie fajnych rzeczy sie dowiedziałam jestem strasznie ściekła na poprzedniego dentyste bo przez niego teraz będe mięć duzo problemów z zrobieniem zębów które podobno były zdrowe ;(

słoneczko07 
riki tiki bara bara

Informacje:
Dołączyła 920 dni temu

Profil:
Im. dziecka: jULEK eMILEK
Nastrój:
zadowolona

Wysłany: 2011-03-31, 22:16   

angela2906, ;* biedulko ty,
ja mam wizytę na czwartek umówioną, oby to było zwykłe popsucie zęba....

też powinnam chirurgicznie usunąć swoje ósemki ale jakoś nie mam weny do tego, bo prywatnie jeden ząb=300zł :-x
mam inne wydatki

Monnaami 

Informacje:
Dołączyła 314 dni temu

Profil:
  Wysłany: 2011-07-11, 12:31   Leczenie próchnicy w ciąży :(

Witam! Do tej pory bywałam tu często, żeby poczytać – teraz sama mam pytanie będę bardzo wdzięczna za odpowiedź bo zaczynam wariować.

Po długich rozmowach i miesiącach przemyśleń zdecydowaliśmy się na dziecko. Zrobiłam wszystkie badania (hormony, cytologia, toksoplazmoza, cytomegalia, kila, różyczka itp. itd.) Wszystko w najlepszym porządku. Bardzo ucieszyłam się, że wszystko jest ok i od tego cyklu rozpoczęliśmy starania.

Na wstępie powiem, że wiem kiedy są dni płodne i niepłodne, czym jest owulacja i te sprawy.

Niestety zapomniałam o jednej sprawie...dentyście.

Cykl zaczął mi się 6.08 (czyli 6 dni temu). Cykle trwają po ok 29 - 30 dni. W 3 i 4 dniu cyklu współżyliśmy bez zabezpieczenia. Jestem umówiona na środę czyli 8 dzień cyklu do dentysty bo dzisiaj pobiegłam spanikowana i okazało się, że mam próchnicę do wyleczenia.

Nie należę do osób, które panikują ale prawie zemdlałam – tak bardzo chciałam się dobrze przygotować. A w wirze tych wszystkich badań, usg itp. zapomniałam o zębach!

Pytanie brzmi – czy powinnam iść tego 8 dnia cyklu i wyleczyć zęby?(przecież jeszcze nic nie powinno być, to sam początek cyklu przecież...). Czy może to jakoś zaszkodzić? Czy mogę skorzystać ze znieczulenia?

A może powinnam czekać do końca cyklu i jeżeli się udało wstrzymać się z leczeniem do II trymestru? Nie wiem co na to poradzić. Mój lekarz jest na zwolnieniu spotkam się z nim dopiero 18.07:(

Wiem, że to okres niepłodny, ale sam fakt, że zaczynamy starania i że tak bardzo chciałabym wszystko mieć dopięte na ostatni guzik a tu klops przeraził mnie potwornie.

Będę Wam ogromnie wdzięczna za pomoc!

Laurel 

Informacje:
Dołączyła 681 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Dominika, Patryk, Kubuś
Wysłany: 2011-07-11, 13:58   

Z tego co wiem, wystarczy jak powiesz dentyście, że możesz być w ciąży - wtedy dobierze odpowiednie znieczulenie.

Tri 
...

Informacje:
Dołączyła 870 dni temu

Profil:
Imię: Ania
Im. dziecka: Zosia, Filip
Nastrój:
zmeczona

Wysłany: 2011-07-11, 15:16   

Iść do dentysty, uprzedzić, że się staracie, wyleczyć zęby. Nie ma sensu odkładać.

Beata 

Informacje:
Dołączyła 690 dni temu

Profil:
Im. dziecka: Wiktoria
Nastrój:
neutralna

Wysłany: 2011-07-12, 11:02   

Monnaami, dokładnie. Iść i powiedzieć że się staracie. Są różne znieczulenia. Idź idź. Ja zaniedbałam i teraz kanałówka i stan zapalny. Blee. <bezradny>

Odpowiedz do tematu