Informacje: Wiek: 25 Dołączyła 742 dni temu Posty: 1448
Profil: Imię: Kasia
Im. dziecka: Agatka
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-30, 21:40
angela2906, o kurczę, strasznie mi przykro, że akurat teraz Ci się to przytrafiło a może inny dentysta by coś poradził? No i gina też się zapytaj oczywiście. Trzymam kciuki, żeby udało Ci się pomyślnie ten problem rozwiązać
Informacje: Wiek: 35 Dołączyła 1258 dni temu Posty: 1030 Skąd: Wejherowo
Profil: Imię: Iwona
Im. dziecka: Karo, Nikodem
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-30, 22:10
Sabina napisał/a:
A chirurgiczne usunięcie zęba?
Niestety, chirurg też będzie potrzebował zdjęcia Chyba, że znajdziesz jakiegoś, bardzo doświadczonego, który zrobi to na wyczucie. Z drugiej strony, jak jesteś w ciąży, to wątpię, by któryś zaryzykował. Nie zazdroszczę. Wiem co znaczy ból zęba
Informacje: Wiek: 33 Dołączyła 1591 dni temu Posty: 2962 Skąd: podlaskie
Profil: Imię: Aneta
Im. dziecka: Dominik , Daniel
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-30, 22:12
u mnie było podobnie straszny ból zęba i nadawał się do wyrwania . Moja dentystka zrobiła tak że chodziłam do niej chyba co 3 dni a potem co tydzień i zatruwała mi tego zęba . Tak go w końcu zatruła że donosiłam go do końca ciąży a potem wyrwałam . A przeciwbólowo to brałam tylko apap.
Angela okryją Cię szczelnie i zrobią zdjęcie. Moja kuzynka na początku ciąży miała prześwietlane płuca.
Jak wrócę z pracy prześlę Ci na pw ciekawą stronkę stomatologiczną dotyczącą kobiet w ciąży. W tej chwili to tulę Cię i bardzo współczuję .
Informacje: Dołączyła 420 dni temu Posty: 1003 Skąd: Gdańsk
Profil: Imię: Angelika
Im. dziecka: Matylda
Nastrój:
Wysłany: 2011-03-31, 21:55
byłam dziś u innego dentysty naszczęście ten zgodził sie go usunąć bez zdjęcia ale to była tragedia do tego jutro musze isć znowu na dalsze czyszczenie korzenia bo dziś już nie dałam rady i potem jeszcze jedna wizyta u dentysty a koszt 800zł troche duzo moim zdaniem jak na usuniecie zęba jeszcze dowiedziałam się że ósemka która mi rośnie będzie do chirurgicznego usuniecia po urodzeniu bo mam za mała szczeke i nie ma miejsca by ten ząb mógł wyjść wogle wielu nie fajnych rzeczy sie dowiedziałam jestem strasznie ściekła na poprzedniego dentyste bo przez niego teraz będe mięć duzo problemów z zrobieniem zębów które podobno były zdrowe
Wysłany: 2011-07-11, 12:31 Leczenie próchnicy w ciąży :(
Witam! Do tej pory bywałam tu często, żeby poczytać – teraz sama mam pytanie będę bardzo wdzięczna za odpowiedź bo zaczynam wariować.
Po długich rozmowach i miesiącach przemyśleń zdecydowaliśmy się na dziecko. Zrobiłam wszystkie badania (hormony, cytologia, toksoplazmoza, cytomegalia, kila, różyczka itp. itd.) Wszystko w najlepszym porządku. Bardzo ucieszyłam się, że wszystko jest ok i od tego cyklu rozpoczęliśmy starania.
Na wstępie powiem, że wiem kiedy są dni płodne i niepłodne, czym jest owulacja i te sprawy.
Niestety zapomniałam o jednej sprawie...dentyście.
Cykl zaczął mi się 6.08 (czyli 6 dni temu). Cykle trwają po ok 29 - 30 dni. W 3 i 4 dniu cyklu współżyliśmy bez zabezpieczenia. Jestem umówiona na środę czyli 8 dzień cyklu do dentysty bo dzisiaj pobiegłam spanikowana i okazało się, że mam próchnicę do wyleczenia.
Nie należę do osób, które panikują ale prawie zemdlałam – tak bardzo chciałam się dobrze przygotować. A w wirze tych wszystkich badań, usg itp. zapomniałam o zębach!
Pytanie brzmi – czy powinnam iść tego 8 dnia cyklu i wyleczyć zęby?(przecież jeszcze nic nie powinno być, to sam początek cyklu przecież...). Czy może to jakoś zaszkodzić? Czy mogę skorzystać ze znieczulenia?
A może powinnam czekać do końca cyklu i jeżeli się udało wstrzymać się z leczeniem do II trymestru? Nie wiem co na to poradzić. Mój lekarz jest na zwolnieniu spotkam się z nim dopiero 18.07:(
Wiem, że to okres niepłodny, ale sam fakt, że zaczynamy starania i że tak bardzo chciałabym wszystko mieć dopięte na ostatni guzik a tu klops przeraził mnie potwornie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum